Yılbaşında Evde Yapılabilecek 6 Aktivite Önerisi

Yılbaşı

14.11.2022

Yılbaşında Evde Yapılabilecek 6 Aktivite Önerisi

Yılbaşında Evde Yapılabilecek 6 Aktivite Önerisi

Yılbaşı gecenizi sıcacık evinizde aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyif ve huzur içinde geçirmek istiyor olabilirsiniz. Bunun için tüm gün, hatta tüm hafta çeşitli hazırlıklar yapmanız da muhtemel. Peki, sevdiklerinizle bir araya geldiğinizde keyifli bir akşam geçirmek için hangi yılbaşı aktivitelerini yapmayı planlıyorsunuz?

Size bu konuda iyi haberlerimiz var. “Yılbaşında hangi aktiviteler yapılır?” sorusunu sizin için yanıtladık. İyi okumalar!

 

1. Sessiz Sinema

Sessiz Sinema

Her zaman bir klasik olan ve eğlenceyi garanti eden sessiz sinema, ailenizle birlikte yılbaşında oynayabileceğiniz en keyifli oyunlardan biri. Oyunun nasıl oynandığını hatırlayalım.

Tüm oyuncular iki gruba ayrılır. Takımlardan biri aralarında bir film seçerler. Bu filmin adını diğer takımın anlatıcısının kulağına fısıldarlar. Anlatıcı, kendi takımına bu filmin adını konuşmadan, işaret ve mimiklerle anlatmaya çalışır. Takım, filmin adını bulursa puan kazanır. En fazla puanı alan da oyunun galibi olur. Oyuna kimin başlayacağına karar vermek için yazı tura atmayı unutmayın.

 

2. Ağaç Süsleme

Ağaç Süsleme

Kırmızı ve yeşil şapkalar, çoraplar, renkli renkli yılbaşı süslemeleri... Yeni yıl denildiğinde sizin de gözlerinizin önüne rengarenk süslemeler gelmiyor mu? O halde yılbaşında ailece büyük bir yılbaşı ağacını süsleyebilir ve kendi tasarımınızı yaratabilirsiniz. Hem eğleneceğiniz hem de yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz bu yeni yıl aktivitesi, aranızdaki iletişimi de kuvvetlendirecek. Son süslemeyi kimin yapacağına karar verdiğiniz mi?

 

3. Yılbaşı Masası Hazırlama

Yılbaşı Masası Hazırlama

Ailenizle birlikte geçireceğiniz yılbaşı akşamını unutulmaz kılmanın yollarından biri de lezzetli yemeklerden oluşan ve evde bir şölen havası yaratan sofra hazırlamaktır. Birbirinden şahane yılbaşı yemeklerini ailenizle birlikte hazırlayabilir ve bunu bir eğlence haline getirebilirsiniz. Tatlılar ise gecenizi en güzel şekilde noktalamanıza yardımcı olacak. Siz de gecenizi harika bir dokunuşla sonlandırmak istiyorsanız “Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Sofrasına Özel 4 Tatlı Tarif” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

4. Yılbaşı Konseptli Film İzleme

Yılbaşı Konseptli Film İzleme

Yılbaşı gecesinde ailenizle birlikte sıcacık bir ortam yaratma peşindeyseniz birlikte yılbaşı konseptli filmler izlemek tam size göre. Yılbaşı ev aktivitelerinin olmazsa olmaz yılbaşı filmlerinden bazılarını şu şekilde sıralayalım:

  • Neşeli Hayat (2009)
  • Kutup Ekspresi / The Polar Express (2004)
  • Evde Tek Başına / Home Alone (1990)
  • Yeni Yıl Soygunu / Bad Santa <2003>
  • Bir Şans Daha / Last Christmas /(2019)
  • Hediye Operasyonu / Arthur Christmas (2011)

 

Tabii film izlerken yoğun karamelli ve bütün fındıklı Chocodan’s ile akşamdan aldığınız hazzı iki katına çıkarabilirsiniz.

 

5. Kutu Oyunları Oynama

Kutu Oyunları Oynama

Eğlenceli aktivitelerin sınırlarını zorlamak istiyorsanız size önerimiz hareketli, heyecanlı ve eğlenceli kutu oyunları! Tombala, kızma birader, tabu, jenga ve monopoly bunlardan bazıları. Daha çok sayıda masa oyunu önerisi isterseniz "Yılbaşının Keyfini Çıkarın: Ailenizle Oynayabileceğiniz Kutu Oyunları" başlıklı yazımızı okuyarak yılbaşı için aile oyunları hakkındaki önerilerimizi öğrenebilirsiniz.

 

6. Hediyeleşme

Sevdiklerinize Alabileceğiniz 5 Yılbaşı Hediye Fikri

Yeni yıl heyecanının belki de en güzel yanlarından biri hediye çekilişleri ve hediyeleşme zamanı! Ayrıca yılbaşında hediyeleşme, heyecanlı olmasının yanı sıra çok anlamlıdır. Çünkü sevdiklerinize olan sevginizi göstermenin en etkili yollarından biridir.

Yılbaşı yaklaşsa da sevdiklerinize, ailenize, en yakın arkadaşınıza yılbaşı hediyesi alma konusunda kararsız olamayabilirsiniz. Dilerseniz "Sevdiklerinize Alabileceğiniz 5 Yılbaşı Hediye Fikri" başlıklı yazımızı okuyarak yılbaşı hediye fikirlerimizi öğrenebilir ve yılbaşı hediye seçimleri için ihtiyacınız olan ilhamı alabilirsiniz.

Paylaş: