Yılbaşının Keyfini Çıkarın: Ailece Oynayabileceğiniz Kutu Oyunları

Yılbaşı

14.11.2022

Yılbaşının Keyfini Çıkarın: Ailece Oynayabileceğiniz Kutu Oyunları

Yılbaşının Keyfini Çıkarın: Ailece Oynayabileceğiniz Kutu Oyunları

Ailenizle birlikte sıcak, eğlence dolu ve unutulmaz bir yılbaşı akşamı geçirmek istediğinize eminiz. Peki, yılbaşı akşamını ailece masa oyunları oynayarak kahkahalar eşliğinde geçirmeye ne dersiniz?

O halde hızlıca sizin için derlediğimiz kutu oyunlarını anlatalım ve yılbaşı akşamında evde ailece oynanacak oyunları sıralayalım.

 

Tüm Zamanların Heyecanı: En İyi Kutu Oyunları

Siz de klasiklerden vazgeçmeyenlerden misiniz? O zaman size ilk olarak tüm zamanların en sevilen eğlenceli kutu oyunlarından bahsedelim.

 

1. Scrabble

Evde ailece oynanabilecek oyunların en başında kelime oyunu yani Scrabble gelir. Çünkü Scrabble herkesin kolayca oynayabileceği, keyifli zaman geçirebileceğiniz eğlenceli bir kutu oyunudur.

Bir çeşit kelime üretme oyunu olan Scrabble, en az 2 ve en fazla 4 kişiyle oynanır. Oyunun amacı en fazla puanı almaktır. Puan almanın yolu da elinizdeki harflerden kelime üretmekten geçer. Ailenizle birlikte kelime dağarcığınızı yarıştırmaya hazırsanız yılbaşı akşamı Scrabble sizin eğlence kaynağınız olabilir.

 

2. Jenga

Ailenizde minik üyeleriniz mi var? O zaman Jenga tam size göre bir oyun! Her yaştan insanın oynayabileceği Jenga, 54 adet tahta bloktan oluşuyor. Oyunu oynamak için tahta blogları 3’er 3’er üst üste koyarak kule yapmanız gerekiyor. Burada tahta parçalarını 1 grup enlemesine ve 1 grup boylamasına olacak şekilde yerleştiriniz gerekiyor.

Oyunu amacı ise tahta parçaları kuleyi yıkmadan çekip çıkarmak. Yani doğru parçayı çekmezseniz kule yıkılabilir ve oyunu kaybedersiniz. Ayrıca oyununuza heyecan katmak isterseniz size harika bir önerimiz var: 54 adet kağıda, yerine getirmesi zor görevler yazın ve kağıtları numaralandırın. Aynı sayıları rastgele tahtalara yazın. Çektiğiniz tahtanın üzerinde hangi numara yazıyorsa o kağıttaki görevi yapın. Böylece yılbaşı eğlencenizi iki katına çıkarabilirsiniz.

 

3. Tabu

Yılbaşında geniş ailenizle veya aile dostlarınızla bir araya gelerek kutlamayı düşünüyor ve sıcacık bir yılbaşı akşamı geçirmek istiyor olabilirsiniz. Merak etmeyin, bunun için de size çok iyi bir önerimiz var: Tabu. Çünkü Tabu’yu 12 kişiye kadar oynayabilirsiniz.

Tabu, üzerinde kelimelerin yazdığı kartlardan oluşan bir kelime oyunu. Amaç, bu kartlardaki kelimeyi, altlarında yer alan yasaklı kelimeleri kullanmadan anlatmak. Yasaklı kelime kullanmadan en çok kelime bilen takım oyunu kazanır! Takımları nasıl oluşturacağınıza karar verdiğiniz mi? Şimdiden iyi eğlenceler!

 

Yeni Heyecanlar: En Popüler Kutu Oyunları

Yeni Heyecanlar: En Popüler Kutu Oyunları

Ailenizle birlikte oyun keşfine çıkmaya var mısınız? Öyleyse son yıllarda heyecanından söz ettiren ve tüm zamanların klasik oyunlarına rakip olan harika kutu oyunu önerilerimizi sıralayalım.

 

1. Ticket To Ride

İsviçre’deki Alp Dağlarından İstanbul’un sıcak kıyılarına, tarihi Cenova sokaklarından Stockholm’deki rüzgarlı istasyonlara… Ticket to Ride, ailenizle birlikte harika vakit geçirebileceğiniz bir yılbaşı akşamı için aradığınız oyun olabilir. Çünkü sizi keyifli bir demir yolu macerasına sürükleyecek!

2 kişiden 5 kişiye kadar oynanabilen Ticket to Ride oyununda amaç, demiryolu hattının kontrolünü ele geçirmek. Bunu da farklı türlerde topladığınız vagon kartlarıyla tünel, tren istasyonları inşa ederek ve feribot hatları kurarak yapmak mümkün.

Avrupa, Kanada, ABD, Amsterdam, Londra, Japonya… Siz hangi kıtanın, ülkenin veya şehrin demir yolu macerasına katılmak istiyorsunuz?

 

2. Catan Oyunu

Doğru stratejiler oluşturup köy kurmaya ve köyleri şehre dönüştürmeye hazır mısınız? Öyleyse sizi Catan masa oyunu ile tanıştıralım. Catan, özel taktiklerin önemli olduğu ve karar verme becerisi gerektiren eğlenceli yılbaşı oyunlarından biri.

3 veya 4 kişiyle oynanabilen Catan oyununda amaç; köy kurmak, köyleri şehre dönüştürmek ve bunların sonucunda puan elde etmek. Köylerin puanı 1, şehirlerin puanı ise 2. Toplam 10 puana önce ulaşan kişi ise oyunun galibi olur. Yumuşacık kakaolu kek ve marshmallow ile oyununuzu noktalandırmak ister misiniz? O halde oyunun kazananına Boombastic Marshmallowlu Kek ikram edebilirsiniz.

 

3. Dixit

Ailenizde kimin hayal gücü daha yaratıcı? İsterseniz bu soruyu cevaplarken Dixit size yardımcı olsun. Çünkü Dixit, tam bir yaratıcılık ve strateji oyunu. Bu yönüyle hayal gücü ve soyut düşünme becerisini geliştirir.

Bu oyunda üzerinde soyut, sanatsal görseller bulunan çok sayıda kart var. Herkeste her turda 6 tane kart bulunması gerekir ve 1 konuşmacı olur. Konuşmacı bu resimlerde gördüğü görsellerin ona ifade ettiği hissi veya düşünceleri bir kelime veya cümleyle ifade eder. Oyunun amacı ise her oyuncunun o turda ortaya koyduğu kartlar arasından konuşmacının kartını bulabilmek. Çünkü başka bir kart, aynı kelimeyi daha fazla çağrıştırabilir. Bu oyunun 3 kişi ile 6 kişi arasında oynandığını da hatırlatalım.

 

Diğer Oyunlar

Yılbaşının Keyfini Çıkarın: Ailece Oynayabileceğiniz Masa Oyunları

Yılbaşında evde ailecek oynanacak oyunlar tabii ki bunlarla sınırlı değil. Yeni yıl akşamı oynayabileceğiniz diğer oyunların listesini ise şöyle:

  • Uno
  • Kızma Birader
  • Boom Bang Gold
  • Set Oyunu
  • Trivial Pursuit
  • Monopoly

 

Sevdiğiniz masa oyununu saatlerce oynadıktan sonra ortama şölensi bir hava katmaya ne dersiniz? Bunun için neşeli anlarınızın yumuşacık eşlikçisi Luppo Sandviç Kek ile yılbaşında ailece bir arada olmanın tadını çıkarın!

Üstelik yılbaşında masa oyunları oynadıktan sonra başka bir aktivite arıyorsanız önerilerimiz bitmedi! Yılbaşında Evde Yapılabilecek 6 Aktivite Önerisi başlıklı yazımızı okuyarak yeni yıla çok daha keyifli girebilirsiniz.

Mutlu yıllar dileriz!

Paylaş: