Çocuklara Karne Hediyesi Tadında: Sömestirde Ailece Yapılabilecek 4 Aktivite

Şölen'le Keşfet

9.01.2024

Çocuklara Karne Hediyesi Tadında: Sömestirde Ailece Yapılabilecek 4 Aktivite

Çocuklara Karne Hediyesi Tadında: Sömestirde Ailece Yapılabilecek 4 Aktivite

Çocukların okula kısa bir ara vereceği sömestir zamanı geldi. Şimdi, çocukların eğitim yılının ikinci dönemine keyifle başlamaları için biraz enerji depolama zamanı. “Peki, ama nasıl?” diyorsanız bu tatil döneminde ailece yapabileceğiniz birbirinden güzel aktiviteler sizi bekliyor.

Çocukların evde olacağı yarıyıl tatilini keyifli bir şekilde değerlendirebilmek için tabii ki ailece bol bol vakit geçirmek oldukça önemli. Çünkü çocukların okula ara verdiği sömestir dönemi; çocuğunuzla daha çok vakit geçirmek, birlikte yeni anılar biriktirmek ve çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmek için bir fırsat. Bu fırsatı en verimli şekilde değerlendirmenin yolu da ailece yapılabilecek hem eğlenceli hem de çocuklar için eğitici aktivitelerden geçiyor.

“Neler yapabiliriz?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin, sizin için birbirinden keyifli aktiviteleri derledik. Geriye sadece tüm bu aktivitelerle sömestir tatilini planlamak kaldı. O halde haydi, tatilinizi planlamaya başlayalım.

 

Oyun Parklarında Eğlenceli Bir Gün Geçirin

Oyun Parklarında Eğlenceli Bir Gün Geçirin

Öncelikle çocukların bir eğitim dönemini daha geride bırakmalarını ve karne heyecanı yaşamalarını kutlayalım. Bu kutlamayı yapmanın en güzel yolu da tabii ki çocukların favorisi olan oyun ve eğlence parklarında bir gün geçirmek. Büyük şehirlerdeki alışveriş merkezlerinin birçoğunda bulunan oyun ve eğlence merkezlerinin rengarenk dünyasında ailece keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

İstanbul’da yaşıyorsanız Akasya AVM’de çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici bir konsepte sahip olan KidZania’yı ziyaret edebilirsiniz. Burada Ozmo iş birliği ile oluşturulan Ozmo Çikolata Fabrikası sizi bekliyor. Bu aktivite alanında çocuklarınızın çikolatanın yapım sürecini öğreneceği ve birbirinden lezzetli çikolatalar yapacağı keyifli bir gün yaşatabilirsiniz.

 

Ailece Bir Tatil Planı Yapın

Ailece Bir Tatil Planı Yapın

Karne kutlaması yapıldığına göre şimdi, farklı şehirlere geziler planlayarak sömestir tatilini daha keyifli hale getirmenin zamanı geldi. Kış mevsiminin güzelliklerini keşfetmek ve doyasıya bir kış tatili yapmak için sömestir en uygun zaman. Bembeyaz kar manzarası eşliğinde ailece kış tatili yaparak bu zamanı hem dinleneceğiniz hem de eğleneceğiniz bir anıya dönüştürmek mümkün. Hem sizin hem de çocuklarınız için yeni yerler keşfetmek ise bu yarıyıl tatilini unutulmaz kılmak için en güzel yol.

“Peki, nerelere gidebiliriz?” diye düşünüyorsanız yarıyıl tatilini keyifli bir kış tatiline dönüştüreceğiniz yerleri keşfetmek için “Yarıyıl Tatilinde Gezilecek Yerler: Ailece Unutulmaz Bir Kış Tatili” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Çocukların Yeteneklerini Geliştirecek Workshop'lara Katılın

Çocukların Yeteneklerini Geliştirecek Workshoplara Katılın

Sömestir tatili, çocukların hem eğleneceği hem de yeni bilgiler ve deneyimler kazanacağı bir zaman. Çocuklarınızın yeteneklerini keşfetmek ve yeni deneyimler kazanmasını sağlamak için de bu tatil dönemini değerlendirebilirsiniz. Bunun için çocuklarınıza uygun birbirinden keyifli workshop seçenekleri sizi bekliyor.

Çocuğunuzun gelişimine destek verirken aynı zamanda eğlenceli zaman geçirmesini sağlayacak pek çok farklı workshop bulmak mümkün. Resimden origamiye, dramadan dansa farklı dallardaki atölyelerle çocuğunuzun yeteneklerine doğru bir keşfe çıkabilirsiniz. Burada önemli olan ise atölyenin detaylarını keşfederek çocuğunuzun hoşlanacağı seçenekleri deneyimlemesini sağlamak.

“Acaba çocuğum hangi workshop’tan hoşlanır?” diye düşünüyorsanız “Çocuklar İçin Eğlenceli Olabilecek 5 Workshop Önerisi” yazımızı okuyarak birbirinden keyifli atölyeleri ve atölyelerin detaylarını keşfedebilirsiniz.

 

Hem Eğlenceli Hem Öğretici Bir Deneyim İçin Müzelere Gidin

Hem Eğlenceli Hem Öğretici Bir Deneyim İçin Müzelere Gidin Çocukların Yeteneklerini Geliştirecek Workshoplara Katılın

Sömestir tatilinde çocuklarınızla yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise yaşadığınız şehirdeki müzeleri gezmek. Müze gezileri ile keyifli vakit geçirirken çocuğunuzun yeni bilgiler edinmesine ve kitaplardan, filmlerden öğrendiği bilgilerin kalıcı olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Müze gezisine başlamadan önce çocuğunuzun ilgi alanına göre şehirdeki müzeleri keşfetmenizde fayda var. Böylece çocuğunuzla yapacağınız müze gezilerini daha verimli hale getirebilirsiniz. Örneğin tekneleri seven bir çocuğunuz varsa İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Deniz Müzesi’ne götürerek hem ilgisini çekebilir hem de tarihi daha ilgili bir şekilde öğrenmesini sağlayabilirsiniz. “İstanbul’da çocuklarla gidilebilecek başka hangi müzeler var?” diye merak ediyorsanız da “Sömestir Tatilini Dolu Dolu Geçirmek İçin: İstanbul'da Çocuklarla Gezilecek 4 Müze” yazımızı okuyarak çocuklarınızla gidebileceğiniz müze seçeneklerini keşfedebilirsiniz.

 

Unutmayın ki sömestir tatilini keyifli hale getirmek için önemli olan ailece bol bol vakit geçirmek. Tüm bu aktiviteler ile ailece geçireceğiniz zamanı daha verimli ve eğlenceli hale getirmeniz mümkün. Tabii ki tüm bu etkinlikleri yaparken çocuğunuzun mutluluğuna mutluluk katacak Ozmo çikolatalardan da yanınıza almayı unutmayın.

 

Paylaş: