Sömestir Tatilini Dolu Dolu Geçirmek İçin: İstanbul'da Çocuklarla Gezilecek 4 Müze

Şölen'le Keşfet

9.01.2024

Sömestir Tatilini Dolu Dolu Geçirmek İçin: İstanbul'da Çocuklarla Gezilecek 4 Müze

Sömestir Tatilini Dolu Dolu Geçirmek İçin: İstanbul'da Çocuklarla Gezilecek 4 Müze

Okul telaşının yaşanmayacağı sömestir tatilinin en keyifli yanı tabii ki ailece bol bol zaman geçirmek. Ancak bu zamanı en keyifli ve verimli şekilde geçirmek için çocuklarınızla yapacağınız etkinlikler bir hayli önemli. “Peki, ne yapabilirim?” diye düşünüyorsanız hazırlanın, İstanbul’da hem eğlenceli hem de eğitici bir geziye çıkıyoruz. Bu gezideki duraklarımız ise İstanbul’un müzeleri.

Çocukların okulda öğrendiği bilgileri daha akılda kalıcı hale getirmek ve yeni bilgiler edinmesine yardımcı olmak için müzeler eşsiz yerler. Eğer sömestir tatilini İstanbul’da geçirmeyi düşünüyorsanız bu zamanı dolu dolu ve en verimli şekilde geçirmek için çocuklarınızla müze keşfi yapabilirsiniz.

“Peki, çocuklarla hangi müzelere gidilir?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin, sizin İstanbul’da çocuklarla gidilecek müzeleri derledik.

 

Rahmi Koç Müzesi

İlk durağımız olan Rahmi Koç Müzesi için Haliç kıyısına doğru yola çıkalım. Haliç’in hemen kıyısında 27 bin metrekarelik alana kurulmuş Rahmi Koç Müzesi’nde arabalardan teknelere, uçaklardan trenlere kadar pek çok farklı aracın nostaljik versiyonlarını keşfetmek mümkün. Özellikle arabalara ilgi duyan çocuklar için bu müze tam bir cennet. Çünkü Rahmi Koç Müzesi’nin iç tarafında klasik otomobiller, motosikletler ve bisikletlerin sergilendiği bir alan bulunuyor.

Tabii müzede bulunan eserler sadece taşımacılık ile sınırlı değil. Eski iletişim araçlarını ve bilimsel çalışmalarda kullanılan aletleri de bu müzede keşfedebilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi’ni pazartesi hariç her gün ziyaret etmek mümkün. Salıdan cumaya 09.30 ile 17.00 saatleri arasında, cumartesi ve pazar günleri ise 10.00’dan 18.00’e kadar bu keyifli müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

 

Deniz Müzesi

Eğer Rahmi Koç Müzesi’nde yer alan tekne, kayık ve kanolar çocuğunuzun ilgisini çektiyse Türkiye’nin en büyük denizcilik müzesi olan Deniz Müzesi’ni de gezi planınıza ekleyebilirsiniz.

Beşiktaş’ta bulunan Deniz Müzesi, Türkiye’nin denizcilik tarihine doğru bir yolculuğa çıkmak için eşsiz bir yer. Müzenin içine girdiğinizde birbirinden ihtişamlı tarihi saltanat kayıkları sizi karşılıyor. Ancak müzede sergilenenler bunlarla sınırlı değil. Koleksiyon çeşitliliği açısından dünyada sayılı müzeler arasında yer alan Deniz Müzesi’nde tarihi bahriyeli kıyafetlerini, haritaları, sancakları ve seyir aletlerini de keşfedebilirsiniz.

Pazartesi günleri kapalı olan Deniz Müzesi’ni salıdan cumaya saat 09.00’dan 17.00’ye kadar ziyaret edebilirsiniz. Cumartesi ve pazar günlerinde ise müze 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

 

Barış Manço Müzesi

Anne Kız Müze Gezisi

Şimdi, İstanbul’daki müzeler turunda bir sonraki durağımız olan Barış Manço Müzesi için Kadıköy’e doğru yola çıkalım. Kadıköy’ün Moda semtinde bulunan Barış Manço’nun bir zamanlar yaşadığı ev, şimdi tüm sevenlerinin ve Barış Manço’yu daha yakından tanımak isteyenlerin ziyaret edebileceği bir müze. Barış Manço’nun kullandığı eşyalar ve onun hem sanatçı kimliğini hem de farklı özelliklerini yansıtan detayların bulunduğu bu müzeye giderek çocuklarınızın da şarkıları ile akıllarımıza yer etmiş bu değerli ismi tanımasını sağlayabilirsiniz.

Pazartesi günleri hariç tüm günler Barış Manço Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Barış Manço’nun hayatını yakından keşfedeceğiniz bu müze, 09.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyarete açık.

 

Masal Müzesi

Son olarak Masal Müzesi’ne giderek çocukları, sevdikleri masal kahramanları ile buluşturalım. 2017 yılında Sunay Akın’ın küratörlüğünde kurulan Masal Müzesi, Türkiye’nin ilk masal müzesi olma özelliğine sahip. Kartal’da bulunan Masal Müzesi’ne gittiğinizde sevilen masal kahramanlarının heykellerini görebilir, Türk ve dünya edebiyatının önde gelen yazarların ilk basım kitaplarını keşfedebilirsiniz. Ayrıca çocuklar için origami, drama gibi farklı atölyelerin de yapıldığı bu müzeye gitmeden önce atölye programını incelemeyi unutmayın.

Masal Müzesi’ni pazartesi günleri hariç hafta içi her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 09.30 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

 

İstanbul’un farklı ilçelerindeki tüm bu müzeleri gezerek çocuklarınızın sömestir tatilini daha keyifli ve verimli hale getirmeniz mümkün. Müze gezileriniz sırasında çocuğunuzun mutluluğuna mutluluk katmak isterseniz de çocukların oyun arkadaşı Ozmo her zaman yanınızda.

“Müze gezisi dışında sömestir tatilinde başka neler yapılabilir?” diye düşünüyorsanız da daha fazla etkinlik keşfetmek için “Çocuklara Karne Hediyesi Tadında: Sömestirde Ailece Yapılabilecek 4 Aktivite” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: