Ramazan Ayı ve Bayram Tatilinde İstanbul'da Yapabileceğiniz 4 Ücretsiz Etkinlik

Şölen'le Keşfet

24.04.2024

Ramazan Ayı ve Bayram Tatilinde İstanbul'da Yapabileceğiniz 4 Ücretsiz Etkinlik

Ramazan Ayı ve Bayram Tatilinde İstanbul'da Yapabileceğiniz 4 Ücretsiz Etkinlik

İstanbul’un gezilecek o kadar çok noktası var ki senelerce bu şehirde yaşasanız bile yeni keşifler ve deneyimler ile hala yeni bir şehri tanımanın heyecanını hissetmeniz mümkün. Tabii ki bazı yerleri keşfetmek ya da unutulmaz bir deneyim yaşamak için belirli bir ücret ödemeniz gerekli. “Peki, hiç mi ücretsiz etkinlik yok?” diye merak ediyorsanız İstanbul’un her bütçeye uygun keyifli etkinliklerle dolu olduğunu söyleyelim.

Ramazan boyunca İstanbul’da yapılacak ücretsiz etkinlikler ile zamanınızı keyifli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Hatta Ramazan Bayramı’nda şehir dışına gitmeyi planlamıyorsanız bu tatili, İstanbul’un güzelliklerini daha yakından keşfetmeye ayırabilir ve böylece bayram tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz. Ücretsiz etkinlikler dışında İstanbul’da yapabileceğiniz daha pek çok etkinlik keşfetmek isterseniz de “Bayram Tatilinde İstanbul’da Yapılacak Aktiviteler” yazımızı okuyabilirsiniz.

“Bu sene Ramazan Bayramı tatili ne zaman?” diye merak ediyorsanız da 2024 yılında Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor ve 12 Nisan Cuma günü bitiyor. 9 Nisan Salı günü de arife olduğu için yarım gün tatil. Yani bu bayram tatili, hafta sonu ile birleştiği için uzun bir tatilin keyfini çıkaracağız. O halde gelin, bu uzun tatili İstanbul’u keşfedeceğiniz ücretsiz etkinlik ve gezi planları ile doldurmaya başlayalım.

 

Belediyelerin Kültür Gezilerine Katılın

Belediyelerin Kültür Gezilerine Katılın

“Farklı şehirlere gitmek istiyorum ama bütçem yok.” diyorsanız belediyelerin kültür gezileri sizi bekliyor.

İstanbul’un farklı ilçelerindeki belediyeler tarafından Edirne, Çanakkale, Bursa gibi İstanbul’a yakın şehirlere kültür gezileri düzenleniyor. Tabii ki bu gezilere katılmak için önceden kayıt yaptırmanız şart. Ayrıca çoğu ilçe belediyesi bu gezi imkanını ilçede ikamet eden sakinlere sunuyor. Bu nedenle kültür gezilerine katılmak istiyorsanız öncelikle ikamet ettiğiniz bölgeye göre gezi seçeneklerini incelemenizde fayda var.

Belediyelerin sunduğu kültür gezileri, sadece farklı şehirler ile sınırlı değil. İstanbul içinde Tarihi Yarımada turu, Ayasofya gezisi, Boğaz turu gibi farklı konseptlerde ücretsiz gezi planları da mevcut. Kısacası belediyelerin sunduğu kültür gezileri ile hem şehir dışında hem de İstanbul içinde ücretsiz bir şekilde gezmeniz mümkün.

 

Ücretsiz Müzeleri Gezin

Ücretsiz Müzeleri Gezin

İstanbul’da kültürel bir gezi gerçekleştirmek isterseniz pek çok seçeneğinizin olduğunu söyleyelim. “Ama müzeler ücretlidir.” diyorsanız da merak etmeyin, İstanbul’da pek çok ücretsiz müze bulunuyor. Ücretsiz giriş imkanı tanıyan müzeler sayesinde sanata ve tarihe doyacağınız İstanbul keşifleri yapabilirsiniz.

İstanbul Modern, Pera Müzesi İstanbul’da gidebileceğiniz ücretsiz müzeler arasında. Her perşembe, 10.00-14.00 saatleri arasında İstanbul Modern’i ücretsiz bir şekilde gezebilirsiniz. Ayrıca “Genç Salı” uygulaması ile salı günleri 10.00-14.00 saatleri arasında 18-25 yaş arası gençler için İstanbul Modern’e giriş ücretsiz.

“Bir Beyoğlu havası alalım.” diyorsanız da Pera Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Çünkü Pera Müzesi de her cuma, 18.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz ziyarete imkan tanıyan müzelerden biri.

Bu iki seçenek dışında çocukların bayılacağı Uçurtma Müzesi ve Masal Müzesi, İstanbul’un tarihine bir yolculuk sunan İstanbul Demiryolları Müzesi de İstanbul’da ücretsiz gezebileceğiniz müzeler arasında. Kısacası tüm bu müzeler ile sanatın ve tarihin kapılarını aralayacağınız hem bütçe dostu hem de kültürel bir gezi yapabilirsiniz.

 

Haliç'te Kano Yapın

Haliçte Kano Yapın

Biliyoruz ki İstanbul, şehrin ortasından geçen İstanbul Boğazı ile eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan bir şehir. Hem bu manzaranın tadını çıkarmak hem de bir su sporu deneyimlemek isterseniz de Haliç’te kano keyfi yapabilirsiniz.

Belediyenin sunduğu ücretsiz kano eğitimlerine katılarak denizle iç içe olacağınız bu keyifli su sporunun tadını çıkarmak mümkün. Ayrıca Haliç’in tarihi dokusunu denizden izlemenin keyfi, tabii ki paha biçilemez.

Bu keyifli etkinliğe belediyenin web sitesi üzerinden kayıt yaptırarak katılabilirsiniz. Günlük ücretsiz kano eğitimlerine katılarak kendinizi İstanbul’un sularına bırakabilir ve hem heyecanlı hem de keyifli bu su sporunun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

 

İstanbul'un Tarihi Hanlarını Keşfedin

İstanbulun Tarihi Hanlarını Keşfedin

İstanbul’da neredeyse her bir sokak, tarihin izlerini taşıyan yapılar ile dolu. Özellikle Tarihi Yarımada, adeta geçmişe yolculuk sunan bir cennet. Buradaki her bir çarşının veya binanın içinde yeni bir dünya gizli. Tarihi Yarımada gezisinde açılan herhangi bir kapı sizi hem mimarisi hem de atmosferi ile büyüleyen tarihi hanlara çıkarabilir. Geçmişin saklı hazineleri olan bu tarihi hanları gezmek ise tabii ki ücretsiz.

İstanbul’da keşfedebileceğiniz ve birbirinden güzel fotoğraflar çekebileceğiniz pek çok han bulunuyor. Renkli yapısı ve modern mimarisi ile Rococo Han, Kapalıçarşı’nın içinden farklı bir dünyaya açılan Zincirli Han, keyifli gezinize eşlik edecek tarihi hanlardan bazıları. Bu hanlar hakkında detaylı bilgi almak ve gezi planınıza farklı tarihi hanlar da eklemek için “Geçmişin Saklı Hikayeleri: Tarihi Yarımada’nın Meşhur Hanları” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Sonuç olarak ücretsiz yapabileceğiniz tüm bu etkinlikler ile hem keyifli bir gün geçirebilir hem de İstanbul’un güzelliklerini daha yakından keşfedebilirsiniz. Unutmayın ki İstanbul, yeni keşiflerle dolu bir şehir. Sadece binaları, müzeleri ile değil, sokakları birbirine bağlayan merdivenlerinin bir hikayesi var. Bu nedenle “İstanbul’da yapılacak başka ücretsiz etkinlik yok mu?” diyorsanız yeni keşiflere doğru yola çıkmak için sizi “Bayram Tatilinde İstanbul Keşfi: İstanbul'un Meşhur Merdivenleri” yazısında bekliyoruz.

 

Paylaş: