Bayram Tatilinde İstanbul'da Yapılacak Aktiviteler

Bayramlar

8.03.2024

Bayram Tatilinde İstanbul'da Yapılacak Aktiviteler

Bayram Tatilinde İstanbul'da Yapılacak Aktiviteler

Bayram yaklaştıkça herkesin aklında “Bayram tatili kaç gün?” sorusu belirmeye başlar. Bazıları için şehir dışı planları ile renklendirilen bu tatil zamanları, bazıları içinse sadece sakin bir zaman geçirmek ve bulunduğu şehirde keyifli geziler yapmak için bir fırsat.

Bayram tatili için şehir dışına çıkacaklar kadar İstanbul’da kalacak olanlar da oldukça çok. İşte, tam da bu zamanlar, iş koşuşturması ve hayat yoğunluğu derken keşfedemediğimiz İstanbul’u keşfetmek için eşsiz bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirebilmeniz için de bayram ruhunu İstanbul’un eşsiz güzellikleri ile hissedebileceğiniz aktiviteleri sizin için derledik. Haydi, bayramda İstanbul’da gezilecek yerleri ve yapılabilecek aktiviteleri birlikte keşfedelim.

 

İBB Florya Sosyal Tesisleri Gezisi

İBB Florya Sosyal Tesisleri Gezisi

Mavi ve yeşilin iç içe geçtiği, bahar aylarının güzel havasını sonuna kadar hissedebileceğiniz İBB Florya Sosyal Tesisleri, İstanbul’da bayram heyecanını yakalamak için ilk durağımız. 121 dönümlük bir koruda ve denizin hemen yanında bulunan İBB Florya Sosyal Tesisleri’nde bulunan restoranlarda bayram kahvaltısı yapabilirsiniz. Deniz manzarası eşliğinde yaptığınız bayram kahvaltısından sonra tesisin parklarını gezerek temiz havanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Gün batımı yaklaşırken de tesisin içerisinde bulunan Şahin Tepesi’ne gidebilir ve güzel manzara eşliğinde çay keyfi yaparak günü sonlandırabilirsiniz.

Kısacası kahvaltıdan yürüyüşe, deniz manzarasından doğaya pek çok imkanı içinde barındıran İBB Florya Sosyal Tesisleri’nde unutulmaz bir bayram günü yaşamak mümkün. Tesisin açık olduğu saatler ise 08.30-23.00 arası. “Peki, nasıl gideceğiz?” diyorsanız Marmaray’a binip “Florya Akvaryum” durağında inerek kolaylıkla İBB Florya Sosyal Tesisleri’ne ulaşabilirsiniz.

 

Aydos Tepesi'nde Piknik

Aydos Tepesi'nde Piknik

Bayram tatilinde İstanbul’da yapılacak aktivitelerden bir de doğa ile buluşmak. Çam ağaçları ve İstanbul manzarası eşliğinde güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler için Aydos Tepesi eşsiz bir seçenek. 537 metrelik rakımıyla İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos Tepesi, İstanbul’un bozulmamış doğal alanlarından biri. Hem baharın hem de bayramın tadını doyasıya çıkarmak için muazzam İstanbul manzarasına karşı sevdiklerinizle Aydos Tepesi’nde piknik yapabilirsiniz.

Çok uzaklaşmadan şehrin stresinden kaçabileceğiniz Aydos Tepesi’nde hem doğal hem de tarihi bir gezi yapmak mümkün. Piknikten önce Aydos Tepesi’nin zirvesinde bulunan, Bizans döneminden kalma Aydos Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bu tarihi kale ziyaretinden sonra ise doğallığın içinde piknik yapabilirsiniz. Çam ağaçlarının sardığı ormanda keyifli piknik aktiviteniz için sepetinizi hazırlarken içerisine en lezzetli atıştırmalık Greta Krakeri koymayı unutmayın.

 

Eğlence Parkları Gezisi

Eğlence Parkları Gezisi

Bayram tatilini İstanbul’da çocuklarıyla geçirecek olanlar için şimdiki rotamız eğlence parkları. İstanbul’da birbirinden farklı konseptte eğlence parkları mevcut. Lunaparklar, akvaryumlar, oyun alanları gibi pek çok seçeneğin olduğu eğlence merkezleri, çocuklarınızla bayramda İstanbul’da yapabileceğiniz keyifli aktiviteler arasında. Tabii ki çocukluğuna dönmek isteyenler de eğlence parkları gezisi yapabilir.

Çocuklar ve çocukluğuna dönmek isteyenler için Bostancı Lunaparkı, hem eğlenelim hem de alışveriş yapalım diyenler için Vialand uygun seçenekler. Ama Türkiye’nin en büyük roller coaster'ına binerek adrenalin yaşamak istiyorsanız Viaport Marina’nın içinde bulunan Korsan Adası Tema Park’a gidebilirsiniz. “Eğlenirken biraz da öğrenelim.” diyorsanız da Anadolu Yakası için Emaar Akvaryum ve Avrupa Yakası için de Sea Life Akvaryum gibi farklı deniz canlılarını keşfedebileceğiniz akvaryumları ziyaret edebilirsiniz. İstanbul’un görülmesi gereken eğlence parklarında çocuklarınızla keyifli vakit geçirirken onları daha da mutlu etmek için ise çocukların favorisi Ozmo Yumurta Kafalar her zaman yanınızda.

 

Emirgan Korusu'nda Kahvaltı

Ermigan Korusu

Bayram coşkusunu rengarenk lalelerle daha da keyiflendireceğiniz Emirgan Korusu’nda Boğaz manzarasına karşı bayram kahvaltısına kim hayır diyebilir ki! Kahvaltı sonrasında ise ağaçların, rengarenk çiçeklerin ve kuş cıvıltılarının arasında yürüyüşünüzü yaparak bu doğallığın içerisinde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Emirgan Korusu’nda Pembe Köşk, Sarı Köşk ve Beyaz Köşk olmak üzere üç adet köşk bulunuyor. Tarihi yapılar olan bu köşkler restore edilerek günümüze kadar gelmiş ve şu anda da koruyu ziyaret edenlerin keyifli vakit geçirecekleri mekanlar olarak hizmet veriyor. Emirgan Korusu gezisinde ister kahvaltı servisi olan bu köşklerde, isterseniz de korunun içerisinde yer alan piknik alanlarında kahvaltı yapabilirsiniz.

 

Tarihi Yarımada Gezisi

Tarihi Yarımada Gezisi

Bayram havasını, geçmişin izlerini taşıyan yapılarda hissetmek isteyenlerdenseniz Tarihi Yarımada diğer bir adıyla Suriçi gezisi tam size göre. İstanbul’un en eski yerleşim yeri olan Tarihi Yarımada’ya yapacağınız gezide Bizans ve Osmanlı zamanlarından kalma pek çok yapıyı keşfetmek mümkün.

Tarihi Yarımada bölgesine geldikten sonra eski İstanbul’un en büyük yapısı olan Sultanahmet Camii ile gezinize başlayabilirsiniz. Hem ihtişamlı dış mimarisi hem de 20 binden fazla çini bulunan iç kısmı ile büyüleyici Osmanlı mimarisinin en ünlü örneği olan Sultanahmet’ten sonra da yakınındaki eski bir Bizans sarayı olan Bukoleon Sarayı’na geçebilirsiniz. Önce kilise sonrasında ise camii olarak kullanılan ve İstanbul’un sembollerinden olan Ayasofya Camisi’ni de Tarihi Yarımada’yı dolaşırken görebilirsiniz.

Kısacası farklı kültürlerden yapıları aynı anda görebileceğiniz bu gezide İstanbul’un köklü geçmişine tanıklık edebilirsiniz. Hem Bizans Hem Osmanlı tarafından kullanılan ve mistik havasıyla günümüzün popüler yapısı olan ve restorasyonu yakın zamanlarda tamamlanan Yerebatan Sarnıcı’nı da duraklarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Geçmişin izlerini taşıyan cami, saray, sarnıç turunuzu tamamladıktan sonra Osmanlı’nın ticaret ve yönetim merkezlerini ziyaret edebilirsiniz. Sultan II. Mehmed tarafından yaptırılan ve zamanında Osmanlı padişahlarının ikamet ettiği Topkapı Sarayı turundan sonra 1460 yılında yapılan ve hala İstanbul’un ticaret merkezi olan Kapalıçarşı ile gezinize devam edebilirsiniz.

Tarihi Yarımada gezisinde keşif hiçbir zaman bitmez. Birbirinden güzel tarihi yapıları görebileceğiniz bu geziye erken saatlerde başlamanızda fayda var. Sabahtan akşama kadar sürecek bu gezide enerjinizi hiçbir zaman kaybetmemek ve Tarihi Yarımada’yı özgürce gezmek için ise çantanıza Nutymax Gofret eklemeyi unutmayın.

 

İstanbul’un Tarihi Hamamları Keşfi

İstanbul’un Tarihi Hamamları Keşfi

Bayram tatilinde içinize ısıtacak bir geziye çıkmak ve geleneksel hamam kültürünü deneyimlemek isterseniz İstanbul bu konuda da oldukça zengin bir yapıya sahip. Yüzyıllardır farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bu şehirde hem İstanbul’un tarihini keşfedebileceğiniz hem de sizi rahatlatacak bir hamam keşfi yapabilirsiniz.

İstanbul’un farklı semtlerinde tarihi hamamlar ile karşılaşmanız mümkün. Birçoğu da hala aktif olarak hizmet veriyor. Bu nedenle bayram tatilinde kendinizi şımartmak için İstanbul’un tarihi hamamları eşsiz bir seçenek. “Peki, nereye gidebilirim?” diye düşünüyorsanız “İçinizi Isıtacak Bir İstanbul Gezisi: İstanbul'un Tarihi Hamamları” yazımızı okuyarak İstanbul’daki birbirinden güzel tarihi hamamları keşfedebilirsiniz. Tabii ki tarihi hamamlarda keyifli bir gün geçirmek için gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

 

Prens Adaları Turu

Prens Adaları Turu

İstanbul’dan çıkıp kendinizi Ege’nin bir sahil kasabasında gibi hissetmek isterseniz Prens Adaları sizi bekliyor. Üstelik sadece bir vapur yolculuğa ile hepsi birbirinden güzel bu adalara ulaşmanız mümkün.

Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada olmak üzere 4 farklı adanın bulunduğu Prens Adaları, İstanbul’dan çıkmadan tatil planı yapmak için eşsiz bir seçenek. Özellikle yaz aylarında bu adalara yoğun bir talep olsa da henüz o kadar kalabalığın olmadığı bahar ayları Adalar’ı keşfetmek için oldukça uygun. Bu nedenle bayram tatilinde İstanbul’da kalıyor ama bir yandan da “Bir deniz tatili iyi olurdu.” diyorsanız Adalar turunu gezi planlarınız arasına almayı unutmayın.

“Peki, bu 4 adadan hangisine gitmeliyim?” diyorsanız da tüm Prens Adaları’nda gezilecek yerleri derlediğimiz “Yazı Bitirmek İstemeyenlere: İstanbul'dan Adalara Yolculuk” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Tüm bu etkinlikler ile İstanbul’un güzelliklerini keşfedebilir ve bayram tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Ayrıca sadece İstanbul’un sınırlarından biraz uzaklaşıp yeni yerler keşfetmeniz de mümkün. “Peki, İstanbul’a yakın gezilecek yerler nereler?” diye düşünüyorsanız sadece 1-2 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz ve günübirlik gezi planı yapabileceğiniz yerleri keşfetmek için “Ramazan Bayramı'nda Günübirlik Gezi Arayanlara: İstanbul'a Yakın Gezilecek 4 Yer” yazımızı okuyabilirsiniz.