Farklı Fikirler Arayanlara: Eğlenceli Doğum Günü Etkinlikleri

Doğum Günü

15.08.2023

Farklı Fikirler Arayanlara: Eğlenceli Doğum Günü Etkinlikleri

Farklı Fikirler Arayanlara: Eğlenceli Doğum Günü Etkinlikleri

Doğum günleri, bir kişinin kendini özel ve değerli hissettiği en önemli günlerden biri. Kaç yaşında olursa olsun herkes bu özel günde hatırlanmak ve güzel bir gün geçirmek ister. Bu güzel günü unutulmaz kılan ise tabii ki sevdiklerimizle geçirdiğimiz mutlu dakikalar. O nedenle sevdiklerinizin her zaman yanında olduğunuzu hissettirecek bir doğum günü partisi düzenlemek, yakınlarınıza verebileceğiniz en güzel hediye. “Peki, bu doğum günü partisini nasıl daha unutulmaz hale getirebilirim?” diye düşünüyorsanız sıradanlıktan çıkmanın ve farklı fikirleri değerlendirmenin zamanı geldi.

Arkadaşlarınıza, sevgilinize, eşinize veya aile üyelerinize ömür boyu hatırlayacakları bir gün yaşatabilmeniz için farklı ve eğlenceli doğum günü etkinliklerini sizin için derledik. O halde gelin, onlara özel olduklarını en derinden hissedebilecekleri bir doğum günü partisi organize edelim.

 

Yeşillikler Arasında Keyifli Bir Gün: Piknik

Piknik

İlk olarak yaz aylarının vazgeçilmez etkinliği olan piknik ile başlayalım. Piknik konsepti ile isterseniz sevgiliniz veya eşiniz için romantik bir doğum günü etkinliği yapabilir, isterseniz de kalabalık arkadaş grubu ile doğa içinde güzel havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Doğum günü partisi için piknik yapmayı planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk konu, piknik alanı seçimi. Deniz manzarası eşliğinde bir sahil kenarında ya da yemyeşil ağaçların altında bir ormanın içinde piknik yapabilirsiniz. Yere karar verdikten sonra da piknik sepetini doldurmaya başlayabilirsiniz. Tatlılar, küçük sandviçler, meyveler, içecekler ve tabii ki pikniklerin vazgeçilmez atıştırmalığı Greta krakerleri sepetinize koymayı unutmayın. Ayrıca piknik alanını güzel bir parti yerine dönüştürmek için de yanınıza süsler, balonlar ve LED ışıklar alabilirsiniz.

Unutmayın ki pikniğin keyifli olması için kusursuz olması gerekli. Özellikle doğum günü için böyle bir etkinlik yapmayı planlıyorsanız eksiksiz bir hazırlık yapmak daha da önemli. Kusursuz bir piknik için “Pikniği Daha Keyifli Hale Getirecek İpuçları” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Masmavi Denizin Ortasında: Tekne Turu

Tekne Turu

Yaz aylarında gökyüzünde pırıl pırıl parlayan güneşin en güzel eşlikçisi tabii ki masmavi bir deniz. O halde bu güzel ikili için doğum günü partisinde yer açın, denizleri aşacağınız bir sürpriz fikri ile geliyoruz.

Sevdiklerinize unutulmaz bir doğum günü yaşatmak için tekne kiralayıp denizin üzerinde süzüleceğiniz bir parti organize edebilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günleri için bu etkinliğin hem ferahlatıcı hem de keyifli olacağı kesin. Sevdiklerinizle yaşayacağınız bu keyfi üstün bir lezzetle taçlandırmak için yanınıza Chocodan's da almayı unutmayın.

Yaz tatillerinin meşhur yerlerinde yani Ege ve Akdeniz şehirlerindeyseniz tekne turu için pek çok seçenek bulabilirsiniz. Ancak kalabalık tekne turları yerine kişiye özel bir parti için yat kiralama seçeneğini değerlendirmenizde fayda var.

Bu eşsiz etkinlik tabii ki sadece Ege ve Akdeniz şehirleri ile sınırlı değil. Tekne turunu İstanbul’da da yapabilirsiniz. Yat kiralayıp keyifli bir Boğaz turu yapabileceğiniz gibi İstanbul’da denize girilecek yerlere giderek bu doğum günü etkinliğini küçük bir tatile de dönüştürebilirsiniz.

 

Biraz Heyecan, Biraz Eğlence: Paintball

Paintball

“Tekne turu ve piknik keyifli, ama biraz daha heyecan lazım.” diyorsanız sizin için önerimiz paintball. O zaman tüm arkadaşlarınızı toplayın; doğum günü partisine biraz heyecan, biraz da eğlence katmak için paintball oynamaya gidiyoruz.

Orman korucularının işlerini eğlenceye çevirmeleri ile ortaya çıkan paintball, şu anda eğlence ve heyecan arayanlar için en popüler etkinliklerden biri. Ormanlık bir alanda özel ekipmanlarla keyifli bir macera yaşayacağınız bu oyun için özel sahalar bulunuyor. Sahaların içi ise strateji geliştirilmesi ve takımların zevkli bir mücadele yaşaması için özel olarak dizayn ediliyor. Paintball oldukça popüler bir oyun olduğu için de Türkiye’nin hemen her yerinde bu sahaları bulmak mümkün.

Eğer doğum günü sahibi bir maceraperest ise paintball etkinliği ile ona keyifli bir doğum günü kutlaması yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken; arkadaşlarınızı toplamak, paintball sahasına gidip yarışa başlamak. Yarışın ödülü olarak başarı için her şeyini ortaya koyanların tercihi Boombastic çeşitlerinden de aldıysanız geriye sadece bu doğum günü etkinliği ile anılarınıza renk katmak kalıyor.

 

Müziğe Doymak İçin: Konser

Konser

Yaratıcı doğum günü sürprizi arıyorsanız doğum günü kutlaması yapacağınız kişinin sevdiği sanatçılara göz atmanızı öneririz. Çünkü yakın zamanda konseri varsa ona en güzel hediyeyi yani sevdiği şarkıcının şarkılarına eşlik edeceği eğlenceli bir konseri armağan edebilirsiniz.

Yaz gelince Türkiye’nin hemen her yeri müzik festivalleri ve konserlerle dolup taşıyor. Antalya, İzmir, Bodrum gibi tatil için popüler yerlerde ünlü sanatçıların konserlerine denk gelebilirsiniz. İstanbul’da da her yaz heyecanla beklenen Harbiye Açıkhava Konserleri’nde ünlüler geçidi yaşanıyor. Yazı müzikle daha eğlenceli kılan bu kadar konser arasından doğum günü olan kişinin seveceği bir sanatçının ya da grubun konserini bulmanız oldukça kolay.

Konser etkinliğini sürpriz olarak planlayarak heyecanı ikiye katlayabilirsiniz. Öncelikle doğum günü için gündüz buluşup bir parka gidebilir, güzel havanın tadını çıkarabilirsiniz. Doğum gününü kutladığınız kişi sürpriz sadece bu kadar diye düşünürken bir anda ortaya çıkardığınız konser biletleri ile ona unutulmaz bir doğum günü hediyesi verebilirsiniz.

 

Geçmişten Bir Anı Gibi: Açık Hava Sineması

Açık Hava Sineması

“Biraz da nostalji.” diyorsanız o zaman tıpkı eski günlerdeki gibi bir sinema deneyimi sizi bekliyor. Açık hava sineması ile hem keyifli bir yaz akşamı yaşamanız hem de unutulmaz bir doğum günü sürprizi yapmanız mümkün.

Hem belediyelerin hem de özel işletmelerin yaptığı açık hava sinema etkinlikleri ile yaz gelince parklar ve sahiller sinema salonuna çevriliyor. Siz de sürpriz doğum günü için ister bu etkinliklerden güzel bir film seçebilir, isterseniz de kendi açık hava sinemanızı yaratabilirsiniz. Terasınız veya geniş bir balkonunuz varsa burayı bir sinemaya dönüştürmek için bir projeksiyon makinesi ve taşınabilir projeksiyon perdesi yeterli.

Özellikle ailece bir doğum günü etkinliği planlıyorsanız yaratacağınız bu keyifli ortamla tüm aile üyelerini mutlu edeceğiniz kesin. Bu özel sinema ortamını hazırladıktan sonra da bütün gece çayın yanında olmazsa olmaz Luppo ile ailenizle bir arada olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

 

Kısacası farklı etkinlikleri, sevdikleriniz için unutulmaz bir doğum günü partisine dönüştürmeniz mümkün. Tabii ki keyifle geçireceğiniz bu özel günün her zaman hatırlanması için hediye de çok önemli. Her gördüğünde “Ne güzel bir gündü.” diyeceği bir hediye için kendi ellerinizle özel doğum günü hediyesi hazırlayabilirsiniz. “Ne yapabilirim?” diye merak ediyorsanız “Sıra Dışı Doğum Günü Hediyeleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: