Sıra Dışı Doğum Günü Hediyeleri

Doğum Günü

28.09.2022

Sıra Dışı Doğum Günü Hediyeleri

Sıra Dışı Doğum Günü Hediyeleri

Söz konusu dostlarınız olduğunda onları mutlu etmek için elinizden geleni yapabileceğinizi tahmin ediyoruz. En yakın arkadaşınızın doğum günü de sevginizi göstermek için en uygun zamandır. Özellikle zamanınızı vererek içtenlikle hazırladığınız bir el yapımı hediye, aradığınız sıradışı doğum günü hediyesi fikri olabilir. Siz de dostunuzu bu özel gününde en iyi şekilde ödüllendirmek istiyorsanız size harika önerilerimiz var.

Tabii yapacağınız el yapımı hediyelerin arkadaşınıza özel olarak hazırlamanız gerekir. Böylece dostunuzu sevindirebilecek ve memnun bırakabilecek doğru hediye seçimini yaparsınız. Bu nedenle dostunuzun ilgi alanları ve zevkleri doğrultusunda hediye almak önemli.

Artık arkadaşa el yapımı doğum günü hediye fikirlerine geçebiliriz. O halde iyi okumalar!

 

1. Doğum Günü Pastası Yapma

Doğum Günü Pastası Yapma

Arkadaşınıza, doğum gününde onu ne kadar sevdiğinizi göstermenin yolu, onun için yapabileceğiniz lezzetli bir doğum günü pastası olabilir. Çünkü arkadaşınızın sevebileceği tatları düşünerek onun için zaman ayırıp muhteşem bir pasta yapmak ona kendisini çok özel hissettirebilecek. Bir hediyeyi anlamlı kılan etken de tam olarak budur.

Sizin de arkadaşınız çikolataya hayır diyemiyorsa sitemizde bulunan Doğum Günü Pastası Fikirleri: Evde Yapabileceğiniz Çikolatalı Pasta Tarifleri başlıklı yazımızı okuyarak ona Şölen lezzetiyle harika çikolatalı pastalar hazırlayabilirsiniz.

 

2. El Yapımı Yastık Hazırlama

El Yapımı Yastık Hazırlama

Dikiş dikmek ilginizi çeken aktivitelerden biriyse arkadaşınıza özel el yapımı yastık harika bir seçenek olabilir. Bu sayede odasında, yatağının üzerinde, evindeki salonda sizin hediye ettiğiniz yastığı gördükçe sizi hatırlayabilir.

Yastıktan doğum günü hediyesi yapımı adım adım şu şekilde:

  • Arkadaşınızın renk ve desen zevkine uygun kumaş seçin.
  • Kumaştan 2 tane aynı boyutta parça kesin. Bu kumaşı kalp, yuvarlak, dikdörtgen gibi istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Ancak içini elyaf, silikon veya yün gibi malzemelerden dolduracağınız için kumaşı yeterince büyük kesmeniz önemli.
  • İki parçayı üst üste gelecek şekilde koyun ve biraz boşluk kalacak şekilde dikerek birbirine bağlayın. Bu boşluğa fermuar da dikebilirsiniz. Ardından yastığın içini doldurabilirsiniz.

İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz el yapımı yastığınız hazır. Dilerseniz yastığın yüzeyine pullar veya boncuklar dikerek yazı yazabilir veya çeşitli şekiller oluşturabilirsiniz. Daha özel ve hafızadan silinmeyecek bir doğum günü hediyesi istiyorsanız da yastığın kumaşına arkadaşınızla birlikte olduğunuz bir fotoğrafı bastırabilirsiniz.

 

3. Kişisel Defter Tasarlama

El Yapımı Yastık Hazırlama

Defterler ne kadar sevimli hediyeler olsalar da çok özel bir hediye olmayabilir. Ancak arkadaşınıza özel olarak hazırlayabileceğiniz kişisel bir defter bu noktada hediyenizi son derece özel kılar.

Kağıtlardan doğum günü hediyesi yapımı adım adım şu şekilde olur:

  • Dilediğiniz boyutta ve sayıda kağıt veya karton parçalar kesin.
  • Kestiğiniz parçaları üst üste aynı hizaya koyun ve defter yapraklarının boyutunun eşit olması için kağıdı ortadan 2’ye katlayın.
  • İkiye katladığınız yeri dikey şekilde büyük bir zımba yardımıyla zımbalayın. Hatta büyük bir iğne ve kalın bir iple dikebilirsiniz de. Özel tasarım defteriniz neredeyse hazır!

Dilerseniz ardından arkadaşınızla olan fotoğraflarınızı deftere yapıştırabilir, özel notlar yazabilirsiniz. Ek olarak defterin üzerine çeşitli boyama ve çizim çalışmaları yapabilirsiniz.

Ayrıca tasarladığınız defterin yanına arkadaşınızın sevebileceği kalem gibi küçük ve düşünceli hediyeler ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hediye kutusunun içine Nutymax gofret koymayı da eklemeyi unutmayın.

 

4. El Yapımı Cüzdan Hazırlama

El Yapımı Cüzdan Hazırlama

Hazırlayacağınız el emeği hediyenin aynı zamanda işlevsel olmasını istiyorsanız kişiye özel cüzdan yapmak harika bir seçenek olabilir. Çünkü cüzdanlar, günlük hayatımızın olmazsa olmazlarındandır.

Keçe kağıdından cüzdan yapımı adım adım şu şekilde olur:

  • Cüzdanın boyutunun ne kadar olmasını istiyorsanız keçe kağıdınızı onun 2.5 katı şekilde yani dikdörtgen olarak kesin.
  • Kestiğiniz parçanın 1⁄3’ünü dışarıda bırakacak şekilde ikiye katlayın ve katladığınız kısmı kalın bir dikiş ipiyle dikin.
  • Dışarda kalan kısmına yani cüzdanın kapağına bir lastik ve cüzdanın ön yüzüne düğme dikin. Cüzdanı bu lastik ve düğme yardımıyla kapatabilirsiniz. Dilerseniz buraya çift taraflı çıtçıt da dikebilirsiniz.

Ayrıca isterseniz dışarda kalan kısmını zarf şeklinde keserek ona şekil verebilirsiniz. Alternatif olarak cüzdanın daha güvenli olmasını sağlamak için para giriş kısmına bir fermuar dikebilirsiniz.

 

5. Birlikte Workshoplara Katılma

Birlikte Workshoplara Katılma

Yakın arkadaşınız çeşitli eğlenceli etkinliklere katılmaya ve bir şeyler üretmeye çok düşün biri mi? Öyleyse birlikte birbirinden eğlenceli atölye çalışmalarına katılarak dostunuza unutulmaz bir doğum günü yaşatabilirsiniz.

Dans, el işi, müzik, çikolata, tiyatro gibi workshoplarda aradığınız eğlenceyi bulabilirsiniz. Üstelik birlikte yaptığınız ürünleri workshop sonrası yanınıza alabilir veya birlikte katıldığınız etkinliklerin video kayıtlarını hatıra olarak saklayabilirsiniz. Dilerseniz Chocolate Art by Şölen’e katılabilir ve birlikte Şölen kalitesiyle gerçek çikolatalar yapabilirsiniz.

 

6. Ahşap Boyama Yapma

Ahşap Boyama Yapma

Boya ve çizim yapmayı sevenlerdenseniz ve arkadaşınıza özel bir tasarım yapmak istiyorsanız ahşap boyama aradığınız hediye olabilir. Arkadaşınıza uygun olduğunu düşündüğünüz ahşap ürünü seçebilir ve onu boyayarak harika tasarımlar yaratabilirsiniz. Bunun için ahşap kase, kutu, fener, çerçeve, tepsi veya çok daha büyük ev eşyalarını tercih edebilirsiniz.

Üstelik ahşap boyama yapımı hediyeniz kutuysa içine arkadaşınızı mutlu edecek başka hediyeler de ekleyebilirsiniz. Kutuya ne koyacağınız konusunda kararsızsanız da “En Yakın Arkadaşa Alınabilecek Doğum Günü Hediyeleri” başlıklı yazımızdan yardım alabilirsiniz!

Paylaş: