Piknik Zamanı: Pikniği Daha Keyifli Hale Getirecek İpuçları

Şölen'le Keşfet

19.06.2023

Piknik Zamanı: Pikniği Daha Keyifli Hale Getirecek İpuçları

Piknik Zamanı: Pikniği Daha Keyifli Hale Getirecek İpuçları

Yaz mevsimi geldiğine göre evlerden çıkıp güneşli günlerin tadını çıkarma zamanı geldi. İnsana mutluluk veren bu güzel havalarda yapılacak en güzel etkinliklerden biri ise tabii ki piknik. Hiçbir zaman modası geçmeyen bu etkinliğin küçükten büyüğe herkese keyif verdiği kesin. Ancak şunu unutmayın; bir pikniğin kusursuz olması için piknik hazırlıklarını eksiksiz yapmak önemli. Çünkü unuttuğunuz bir detay, piknik keyfinizin bozulmasına neden olabilir. Keyfinizin yarım kalmaması için merak etmeyin, pikniğinizi kusursuz hale getirecek tüm detayları derledik. O zaman haydi, pikniğe hazırlanmaya başlayalım.

 

Olmazsa Olmaz: Piknik İçin Gerekli Malzemeler Neler?

Piknik İçin Gerekli Malzemeler Neler?

Piknik için olmazsa olmaz malzemeler, etkinliğin en önemli detayı. Tabii ki malzemeler, piknik yapmak için gideceğiniz yere veya piknik etkinliğinde ne yapmak istediğinize göre değişiklik gösterebilir. Masaların, mangalların bulunduğu piknik alanlarına gidecekseniz buralarda bazı gerekli malzemelere ulaşabilirsiniz. Fakat doğa içerisinde bir pikniğe gidecekseniz tüm malzemeleri kendiniz götürmelisiniz. Kısacası isterseniz piknik alanlarına isterseniz de doğaya gidin, pikniğe giderken alınacaklar arasında olmazsa olmaz malzemeleri unutmamalısınız. Bu malzemeleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Piknik örtüsü: Yere ya da masaya sermelik bir piknik örtüsü, pikniklerin vazgeçilmezi. Ancak örtüyü yere sermeyi düşünüyorsanız nemlenme, taş batma ihtimaline karşı daha kalın bir örtü almanızda fayda var.
  • Kamp sandalyesi: Pikniğe gideceğiniz yerde masa yoksa portatif bir kamp masası da alabilirsiniz.
  • Tabak, çatal, bıçak, bardak: Bunun için hazır piknik setleri tercih ederek tek kullanımlık plastik seçenekler yerine çevre dostu bir piknik takımı oluşturabilirsiniz.
  • Çöp poşeti: Doğaya zarar vermemek için piknik esnasında çöplerinizi toplamalı ve pikniğiniz bittiğinde tüm çöplerinizi çöp kutusuna atmalısınız. Bunun için de piknik yapacağınız alanda çöp kutusu olmaması ihtimaline karşı yanınıza çöp poşeti alın.
  • Sıcak içecekler için termos: Yanınıza çay, kahve almak isterseniz içeceklerin soğumaması için termosa koyabilirsiniz.
  • Soğuk içecekler için soğutucu çanta: Yaz sıcaklarına iyi gelecek soğuk içecekler, meyveler ve sıcakta bozulabilecek yiyecekler için soğutucu çanta kullanmanızda fayda var.
  • Bol bol su: İçmek dışında alanda su olmama ihtimaline karşı hem yiyecekleri hem de elinizi yüzünü yıkamak için içme suyu kullanmanız gerekebilir. Böyle bir ihtimale karşı ıslak mendil, kuru mendil gibi hijyen malzemelerini de almayı unutmayın.
  • Mangal ve mangal kömürü: Bu seçenek, piknikte mangal yapacaksanız geçerli. Ayrıca mangal yapmak istiyorsanız piknik yapacağınız yerin kurallarına önceden bakmanız gerekli. Çünkü özellikle şehrin içindeki parklarda, ormanlarda genellikle mangal yapmak yasak.
  • Güneş kremi, yara bandı: Piknik yaparken tüm gün açık alanda olacağınız için güneşe ve olası yaralanmalara karşı önlem almayı ihmal etmeyin.

 

Piknik Sepeti Hazırlama: Piknikte Ne Yenir?

Piknikte Ne Yenir?

Şimdi, pikniğin en lezzetli kısmı olan piknik sepetini yemeklerle doldurma zamanı. Piknik sepetine koyacağınız poğaçalar, meyveler, atıştırmalıklar, salata malzemeleri ve daha fazla seçenek, aslında tamamen piknik konseptinize ve damak zevkinize bağlı. Mesela mangal yapacaksanız et, biber, patlıcan gibi sebzeler ve salata malzemeleriyle piknik sepetinizi doldurabilirsiniz.

Daha pratik yiyecekler arıyorsanız o zaman sandviçler, poğaçalar, meyveler tam size göre. Yaz sıcaklarında hem lezzetli hem de hafif bir atıştırmalık arıyorsanız Greta mevsim yeşillikli krakerinden de piknik sepetinize koymayı unutmayın.

Piknik için yiyecek hazırlıkları yaparken yemeklerin içerisinde kullanacağınız malzemelere de dikkat etmeniz gerekli. Eğer soğutucu çantanız yoksa içerisinde sıcakta bozulabilecek mayonez, yumurta, peynir, şarküteri ürünleri gibi malzemelerin olduğu tarifler yerine sebze ve hamur işi ağırlıklı bir piknik menüsü tercih edebilirsiniz.

 

Piknik Kombinleri: Pikniğe Giderken Ne Giyilir?

Pikniğe Giderken Ne Giyilir?

Piknik, doğa içerisinde bir etkinlik olduğu için alacağınız malzemeler kadar giyeceğiniz kıyafetler de oldukça önemli. Ayrıca sadece kendiniz için değil, çocuklarınızla piknik yapacaksanız onlar için de seçeceğini kıyafet büyük önem taşıyor. O halde hem sizin için hem de çocuklarınız için pikniğe yönelik kıyafet seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenlere bakalım:

  • Hareket etmeyi zorlaştırmamak için dar kıyafetler yerine bol tişörtler, pantolonlar tercih edin.
  • Araçla gitseniz bile piknik alanına ulaşmak veya piknik etkinliğinde doğayı keşfetmek için yürümeniz gerekebilir. Bu nedenle ayakkabı tercihi olarak rahat bir spor ayakkabı ideal.
  • Güneşin etkilerinden olumsuz etkilenmemek için şapka ve güneş gözlüğü almayı unutmayın.
  • Doğa içinde olacağınız için böceklere karşı önlem almanızda fayda var. Sivrisineklerden korunmak için açık renkli kıyafetler tercih edebilir ve yanınıza sivrisinek koruyucu sprey alabilirsiniz. Ayrıca doğa içerisinde kendinizi korumanız gereken en önemli tehlikelerden biri de keneler. Keneden korunmak için de uzun çoraplar giyip pantolonunuzun paçalarını çorabın içine sokmalısınız.
  • Gün boyu doğa içerisinde vakit geçirmeyi planlıyorsanız özellikle akşam saatleri üşümemek için yanınıza şal veya hırka alabilirsiniz.

 

Kusursuz Bir Piknik İçin Pratik Çözümler

Kusursuz Bir Piknik İçin Pratik Çözümler

Piknik malzemeleri listesi tamamlandı, lezzetli yiyecekler sepete eklendi ve piknik kombini yapıldıysa son olarak bu etkinliği daha pratik hale getirecek çözümleri inceleme zamanı:

  • Piknikte salata yapmak istiyorsanız salata malzemelerini önceden yıkayıp götürebilirsiniz. Hatta piknik alanında salata yapmak yerine evde salata hazırlayıp saklama kabına koyabilirsiniz.
  • İçecekler için bardak olmazsa olmaz. Ama bardaktaki içeceğin dökülmesini ve içerisine yaprak ya da toz kaçmasını engellemek gerekli. Bunun için hem içeceklerinizi korumak hem de dökülme ihtimalini ortadan kaldırmak için cam kavanozları bardak olarak kullanabilirsiniz.
  • Toprak zeminde bardakları sabit tutmak zor olabilir. Bunun için mini kek kalıbını, bardaklarınızı sabit tutacak bir tepsi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca kalıbın boş kalan kısımlarına Greta zeytinli kekikli atıştırmalıklardan da koyabilirsiniz.
  • Doğanın keyfini doyasıya çıkarmak ve gökyüzü manzarası ile keyifli bir piknik için yanınıza hamak alabilirsiniz.

 

Yaz aylarını daha keyifli hale getirecek piknik için artık hazırsınız. Geriye sadece güneşin pırıl pırıl parladığı bu zamanları dolu dolu geçirmek kaldı. Güneşi, deniz ve sahil keyfiyle tamamlamak isterseniz de yazın vazgeçilmezi tatiller sizi bekliyor. Yaz tatili planları ile ailece unutulmaz bir deneyime doğru yolculuğa çıkmak için “Yaz Tatili Planları Yapılsın: Ailece Gidilebilecek Tatil Rotaları” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: