Ramazan Bayramı'nda Günübirlik Gezi Arayanlara: İstanbul'a Yakın Gezilecek 4 Yer

Şölen'le Keşfet

8.03.2024

Ramazan Bayramı'nda Günübirlik Gezi Arayanlara: İstanbul'a Yakın Gezilecek 4 Yer

Ramazan Bayramı'nda Günübirlik Gezi Arayanlara: İstanbul'a Yakın Gezilecek 4 Yer

Bayram tatilleri, işe ve okula biraz ara verip dinlenmek için eşsiz zamanlar. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirmenin yolu da farklı yerlere yapılan keyifli gezilerden geçiyor. Tabii ki herkesin gezi rotası kendine özel. Çünkü kimisi farklı yerler keşfetmek için uzun yolculuklar yapmayı sever, kimisi de yolda çok fazla vakit kaybetmeden şehirden uzaklaşmak ister. Eğer sizin de tercihiniz ikinci seçenekten yanaysa İstanbul’da yaşıyorsanız İstanbul’a yakın gezilecek yerler tam size göre.

O halde gelin, bu sene Ramazan Bayramı’nı günübirlik gezilerle keşif dolu bir tatile dönüştürelim. İstanbul’dan 1-2 saatlik yolculukla kolaylıkla gidebileceğiniz birbirinden güzel yerleri sizin için derledik. Geriye sadece ailenizle ya da arkadaşlarınız bu yerleri keşfedeceğiniz bir gezi planı yapmak ve yanınıza keşiflerin en tatlı eşlikçisi Nutymax gofretleri de alıp yolculuğa çıkmak kalıyor.

 

Mudanya, Bursa

Mudanya, Bursa

İstanbul’dan deniz otobüsü ile yaklaşık 1,5 saatte gidebileceğiniz Mudanya, İstanbul’a yakın gezilecek yerlerde ilk durağımız. Bursa’nın sahil kasabası olan Mudanya’ya gittiğinizde kendinizi adeta bir Ege sahil kasabasına gitmiş gibi hissetmeniz mümkün. Çünkü rengarenk ahşap evleri ve balıkçıları ile burası adeta Ege’den bir parça.

Mudanya’ya gittiğinizde kendine has dokusu ile büyüleyen Tirilye ve Halitpaşa mahallelerini gezerek güne başlayabilirsiniz. Tirilye Mahallesi, eski bir Rum balıkçı köyü olduğu için rengarenk Rum evleri ve Arnavut kaldırımları ile her noktası fotoğraflık sokaklara sahip. Girit Mahallesi olarak bilinen Halitpaşa Mahallesi de ahşap konakları ile bir mahalleden öte adeta bir film seti. Ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın bitmesini sağlayan Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı Mütareke Evi de bu mahallede bulunuyor. Bu nedenle Mudanya gezisi sadece görsel bir şölen değil, kültürel bir keşif de sunuyor.

Mudanya geziniz sırasında birbirinden güzel mahalleleri keşfettikten sonra Tirilye Mahallesi’ndeki denize nazır balıkçılarda bir lezzet molası vermeyi unutmayın.

İstanbul’dan günübirlik gezi için gidebileceğiniz bir diğer durak, Sakarya’nın doğası ile meşhur ilçesi Sapanca.

 

Sapanca, Sakarya

Sapanca, Sakarya

Sapanca, yılın her zamanı İstanbul’dan hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin ortak noktası. Çünkü muhteşem doğası ve Sapanca Gölü manzarası ile huzurlu bir tatil için eşsiz bir seçenek. Siz de bu bayram tatilinde biraz nefes almak isterseniz Sapanca’ya doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Sapanca’ya İstanbul’dan araçla yaklaşık 1,5 saatte ulaşmak mümkün. Sabahtan yola çıkıp kahvaltınızı Sapanca’da Çerkezlerin yaşadığı bir mahalle olan ve Çerkez mutfağının farklı tatlarını deneyebileceğiniz Kırkpınar Mahallesi’nde yapabilirsiniz. Kahvaltıdan sonra ise Sapanca Gölü manzarası eşliğinde bir bisiklet turuna çıkabilir ya da masmavi gölün üzerinde huzurlu bir yolculuk için tekne turlarına katılabilirsiniz.

“Ben biraz daha macera arıyorum.” diyenlerdenseniz de merak etmeyin, Sapanca’da herkesin isteğine göre keyifli bir etkinlik bulmak mümkün. Biraz da macera için farklı parkur seçeneklerinin olduğu ATV turlarına katılarak Sapanca’nın eşsiz doğasını daha yakından keşfedebilirsiniz.

“Biraz da deniz havası alalım.” diyorsanız yaz mevsimine erkenden “Merhaba” demek için Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ’a doğru yola çıkalım.

 

Kumbağ, Tekirdağ

Kumbağ, Tekirdağ

İstanbul’dan yaklaşık 2 saatlik uzaklıkta bulunan Kumbağ, mavi bayraklı plajları ile denizin keyfini çıkarmak isteyenlerin buluşma noktası. Özellikle yaz aylarında hem İstanbul’dan hem de başka şehirlerden turistleri ağırlayan Kumbağ, incecik kumlarla kaplı uzun sahili ile Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan bir güzelliğe sahip. Bu nedenle de bayram tatilinizde yazdan kalma bir gün yaşamak isterseniz Kumbağ eşsiz bir seçenek.

Ayrıca eski adı Kumbos olan Kumbağ, tıpkı Tirilye gibi eski bir Rum Balıkçı köyü. Bu nedenle Kumbağ’a gittiğinizde hem birbirinden lezzetli balıkları hem de Tekirdağ’ın meşhur köftesini deneyebileceğiniz pek çok restorana rastlamanız mümkün.

 

Değirmendere, Kocaeli

Değirmendere, Kocaeli

Deniz manzarası ile keyifli bir yürüyüş yapmak adeta bir terapi. Tabii ki İstanbul’un birbirinden güzel sahillerinde de bu etkinliği gerçekleştirmek mümkün. Ancak kalabalıktan sıkıldıysanız ve biraz daha sakinlik arıyorsanız o zaman bu keyifli etkinliği daha huzurlu hale getirecek Değirmendere sizi bekliyor.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere, upuzun sahili ve deniz manzaralı çay bahçeleri ile huzurlu bir gün geçirmek için eşsiz bir tercih. Sahil yolu boyunca isterseniz bisiklet sürebilir, isterseniz de deniz manzarasının tadını çıkararak yürüyüş yapabilirsiniz.

Ayrıca çay bahçelerinin yanı sıra sahil yolu üzerinde pek çok oturacak alan da mevcut. Dilerseniz bu çardakların birine oturup deniz manzarası karşısında piknik yaparak bu keyifli günü daha güzel hale getirebilirsiniz. Bu nedenle Değirmendere’ye giderken piknik malzemelerini ve pikniklerin vazgeçilmezi Greta krakerleri de yanınıza almayı unutmayın.

 

Tüm bu İstanbul’a yakın gezilecek yerler ile bayram tatilinizi daha keyifli hale getirmeniz mümkün. “Peki, İstanbul’da ne yapılır?” diye düşünüyorsanız “Bayram Tatilinde İstanbul'da Yapılacak Aktiviteler” yazımızı okuyarak İstanbul’da gezilecek yerleri ve yapılacak aktiviteleri de keşfedebilirsiniz.

 

Paylaş: