Büyüleyici Bir Kamp Deneyimi: Türkiye'deki Glamping Rotaları

Şölen'le Keşfet

5.09.2023

Büyüleyici Bir Kamp Deneyimi: Türkiye'deki Glamping Rotaları

Büyüleyici Bir Kamp Deneyimi: Türkiye'deki Glamping Rotaları

Doğa içerisinde bir tatil denilince akla ilk gelen seçenek tabii ki kamp oluyor. Doğa ile baş başa kalmanın ve özgürce tatil yapmanın zevki paha biçilmez olsa da biliyoruz ki kusursuz bir kamp için hazırlıklarınızı eksiksiz bir şekilde yapmanız şart. Çünkü kamp, keyifli olduğu kadar bir o kadar da doğanın zorluklarında baş etmeniz gereken bir alan. “Peki, doğa içinde bir tatil için başka seçenek yok mu?” diye düşünüyorsanız glamping kavramı ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir.

O halde gelin, glamping nedir ve Türkiye’de glamping alanları nerededir, incelemeye başlayalım.

 

Glamping Nedir?

Glamping Nedir

Tatil seçenekleri arasında son yıllarda daha da popüler olan glamping hem doğa içinde olup hem de lüksünden ödün vermek istemeyenlerin buluşma noktası.

Glamorous (büyüleyici) ve camping (kamp yapmak) kelimelerinin birleşiminden türetilen bu kavram, 2016 yılında sözlüklere girse de geçmişi oldukça eskiye dayanıyor. Tarihte kralların ve kontların tercih ettiği saray çadırları ile başlayan bu akım, 1990’lı yıllarda Batılı gezginlerin Afrika’daki gezilerinde safari çadırlarını daha lüks hale getirmek istemesiyle popüler hale gelmiş. Günümüzde ise doğa içinde kamp anlayışına yeni bir soluk getiren büyüleyici bir tatilin adresi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yayılan glamping alanlarında kamp deneyimi, lüks ve konforu birleştiriyor. Daha büyük çadırlar, şefler tarafından yapılan lezzetli yemekler, farklı aktiviteler ile adeta kamp içerisinde bir 5 yıldızlı otel deneyimi diyebiliriz.Tabii ki doğa içinde olması, sakin ve huzurlu bir tatil arayanlar için en ilgi çekici yanı.

 

Glamping ve Kamp Arasındaki Fark Nedir?

Glamping ve Kamp Arasındaki Fark Nedir

Kavramın ortaya çıkışından da anlaşıldığı gibi glamping, kamp deneyimin geliştirilmiş versiyonu. Her ne kadar her iki deneyimde de doğa içinde konaklamak temel amaç olsa da aralarında farklar bulunuyor.

Biliyoruz ki kamp yapmak bir tutku. Tabii ki bu tutkuyu hayata geçirmek için bazı sorumlulukları yerine getirmek gerek. Doğa içinde bir kamp için çadır, kamp sandalyesi, kamp masası, uyku tulumu gibi kamp malzemelerini yanınıza almanız gerekli. Ancak glamping tatiline giderken bu malzemeleri yanınıza almanıza gerek yok. Çünkü glamping alanlarında tatili kolaylaştıracak her türlü imkan bulunuyor. Hem de en lüks haliyle.

Glamping çadırları, kamp çadırlarından oldukça farklı. Glamping çadırı, 2 kişilik olsa bile bir kamp alanında neredeyse 10 kişinin kalabileceği büyüklükte oluyor. Ayrıca çadırların içinde geniş bir yatak, oturma alanları, kişiye özel banyo gibi imkanlar da mevcut. Ayrıca bazı glamping alanlarında bungalov ve karavan gibi konforlu bir deneyim için farklı seçenekler de sunuluyor.

Glamping’in diğer bir dikkat çekici yönü ise alanlarda sunulan etkinlik seçenekleri. Bir glamping alanına gittiğinizde doğanın içinde sakin bir tatil geçirirken aynı zamanda tekne turu yapabilir, yoga derslerine veya trekking turlarına katılabilirsiniz.

 

Türkiye'de Glamping İçin Gidebileceğiniz Yerler

Artık glamping kavramını öğrendiğimize göre şimdi, Türkiye’de glamping alanlarına doğru yolculuğa çıkabiliriz. Tabii ki yeni keşifler için çıktığımız bu yolculukta yanınıza keşfetmenin en lezzetli eşlikçisi Nutymax gofretlerden de almayı unutmayın.

Biliyoruz ki Türkiye’nin her bir yanı doğal güzelliklerle dolu. Durum böyle olunca da Türkiye’nin farklı şehirlerinde lüksü ve konforu bir araya getiren glamping alanı ile karşılaşmak mümkün. “Kuş sesleri eşliğinde ve ağaçların arasında konforlu bir doğa tatili yapmak istiyorum.” diyorsanız Türkiye’nin hangi şehirlerinde sizi eşsiz bir glamping deneyimi bekliyor bakalım.

 

İğneada, Kırklareli

İğneada

Dünyada ender görülen longoz ormanlarına ev sahipliği yapan İğneada, doğal güzelliği ile glamping için eşsiz bir yer. Bu benzersiz doğayı keyifli bir şekilde deneyimlemek için de Türkiye’nin en büyük glamping alanı İğneada’da bulunuyor. Siz de yemyeşil bir doğanın içinde glamping tatili yapmak isterseniz İğneada doğru seçenek.

Kırklareli’ne bağlı İğneada, özellikle İstanbul’da yaşayanlar için oldukça pratik bir doğaya kaçış rotası. Çünkü İstanbul’dan yaklaşık 3 saatlik bir yolculuktan sonra kendinizi doğanın kollarına bırakmanız mümkün.

 

Seferihisar, İzmir

Seferihisar

Yaz tatillerinin popüler rotası İzmir’in her ilçesi birbirinden güzel. Ancak Seferihisar, sakinlik arayanlar için ilk tercih. Çünkü burası, Türkiye’nin ilk cittaslow yani sakin şehri. Bu sakinliği en keyifli şekilde deneyimlemenin yolu ise tabii ki glamping.

Mandalina ve çam ağaçları arasında keyifli bir tatil yaşamak için Seferihisar'da bulunan glamping alanını tercih edebilirsiniz. Burada konaklama için glamping çadırı değil, tüm detayları özenle dizayn edilmiş karavan ve tiny house seçenekleri sizi bekliyor.

 

Çıralı, Antalya

Çıralı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı, yeşilin ve mavinin iç içe geçtiği, adeta saklı bir cennet. Masmavi denizin yemyeşil doğayla buluştuğu bu saklı cennetin içerisinde ise muhteşem doğayı yakından keşfedebileceğiniz bir glamping alanı mevcut.

Kocaman bir portakal bahçesi içerisinde lüks çadırların bulunduğu glamping alanı, aynı zamanda ekolojik turizm anlayışını benimseyen bir yer. Alan içerisinde kullanılan çadırlar ve buna ek olarak çadır içinde kullanılan mobilyalar, çevreye uygun ve doğal malzemelerden yapılmış. Böylelikle doğal ortama uygun ve doğal yaşamın dinamiklerine saygılı bir glamping alanı yaratılmış. Bu sayede Çıralı’nın benzersiz doğasını en doğal hali ile deneyimlemek için eşsiz bir seçenek.

 

Bozburun, Muğla

Bozburun

Doğası ve masmavi denizi ile dikkat çeken Türkiye’nin bir diğer ili de tabii ki Muğla. Güzelliklerle dolu bu şehirde de glamping deneyimini yaşamanız mümkün.

Muğla’nın doğal güzelliği ve sakinliği ile öne çıkan Bozburun ilçesinde glamping tatili yapabileceğiniz bir alan bulunuyor. Bu alana gidiş ise sadece deniz yolu ile mümkün. Dirsekbükü Koyu’nda yer alan glamping alanı, şehir hayatından tamamen uzaklaşıp doğa ile başbaşa kalmak için oldukça uygun.

 

Farklı şehirlerde bulunan tüm bu glamping alanları ile doğanın tadını en konforlu şekilde çıkarabilirsiniz. Ama “Benim için kamp bir tutku!” diyorsanız çadırınızı ve çantanızı hazırlayın, en güzel kamp yerlerine doğru yola çıkalım. İstanbul’dan yola çıkıp kısa bir süre sonra kendinizi yemyeşil doğada bulacağınız kamp yerlerini keşfetmek için “Şehirden Doğaya Kaçış: İstanbul’a Yakın Kamp Alanları” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: