Şehirden Doğaya Kaçış: İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

Şölen'le Keşfet

19.06.2023

Şehirden Doğaya Kaçış: İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

Şehirden Doğaya Kaçış: İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

İstanbul’un kalabalığından, şehrin gürültüsünden ve hayatın koşturmasından biraz uzaklaşmak, ruhunuzu yenilemek için aslında önemli bir ihtiyaç. Çünkü korna sesleri yerine kuş cıvıltıları ile uyanmak ve kalabalık sokaklar yerine doğa içinde yürümek adeta bir terapi. O halde ruhunuzu dinlendirmek için şehirden doğaya kaçış zamanı geldi. Doğayla baş başa kalmanın en güzel yolu ise tabii ki kamp yapmaktan geçiyor. O halde kamp çantanızı hazırlayın. Bir hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz İstanbul’a yakın kamp alanlarına doğru yolculuğa çıkıyoruz.

 

Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz/İstanbul

Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz/İstanbul

İstanbul sınırlarından çıkmadan gidebileceğiniz Polonezköy Tabiat Parkı hızlıca doğayla buluşmak için uygun. “İstanbul’un içinde ise şehrin karmaşasından uzaklaşayamacağız.” diye düşünmeyin. Çünkü bu parkta sanki İstanbul’un içinde değilmişsiniz hissi uyandıracak yemyeşil bir doğa sizi bekliyor.

İstanbul’un ilk tabiat parkı olan Polonezköy Tabiat Parkı; pek çok yabani hayvana ve bitki türüne ev sahipliği yapan, şehrin içinde gizli kalmış bir cennet. 3 bin hektar alana sahip bu parkta yürüyüş, bisiklet yolları, piknik yerleri ve çadır kampına uygun alanlar bulunuyor. Çadırınız yoksa çadırlı kamp hizmeti veren bir işletme de parkın içerisinde mevcut. Ayrıca butik otelde konaklama seçeneği de parkın imkanları arasında yer alıyor. Kuş cıvıltıları ile uyanıp orman içerisinde yürüyüşe çıkabileceğiniz bu parkta kalmak için hangi seçeneği tercih edeceğiniz ise tamamen size kalmış.

 

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Gebze/Kocaeli

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Gebze/Kocaeli

Sanayi bölgesi olarak bilinen Gebze’de gizli kalmış Ballıkayalar Tabiat Parkı, İstanbul’un kalabalığından kaçmak için eşsiz bir tercih. İstanbul’un merkezinden yaklaşık 1 saat uzaklıkta olan bu park, ortasındaki deresi ve derenin etrafındaki yeşilliklerle bezeli yamaçları ile büyüleyici bir etkiye sahip.

Hem şehrin içinde hem de çok uzaklarda hissedeceğiniz Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın içerisinde piknik ve kamp alanı bulunuyor. Ancak şunu belirtelim: Kamp alanı, piknik yapılan yerlere oldukça yakın. “İnsanlardan uzak olmak istiyorum.” diyorsanız parkın içerisinde farklı bir bölgeye de kendi çadırınızı kurabilirsiniz.

İster kamp alanında isterseniz kalabalıktan biraz daha uzaklaşıp yeşilliklerin arasında çadırınızı kursanız bile Ballıkayalar Tabiat Parkı’na giderken hazırlıklı olmayı unutmayın. Çünkü burası doğallığın içerisinde sakin bir yer. Bu nedenle kamp malzemelerinizi ve acıktığınızda hemen atıştırabileceğiniz Greta krakerleri çantanıza ekleyin.

 

Kilimli Koyu, Şile/İstanbul

Kilimli Koyu, Şile/İstanbul

İstanbul Boğazı’na bakmak bile insana huzur veren bir aktivite. Şehrin içindeki sahillere gidip masmavi denizin huzur verici manzarası ile yürüyüş yapmanın insanı sakinleştirdiği kesin. Bu deneyimi kamp ile birleştirmek isterseniz de İstanbul merkezden çıkıp Şile’ye doğru yola çıkalım.

Şile’nin ünlü mahallesi Ağva’da bulunan Kilimli Koyu, İstanbul kamp alanı olarak doğanın ve denizin buluştuğu bir yer. Bu nedenle masmavi deniz manzarasını sadece izlemek değil, bu denizde doyasıya yüzmek isteyenlerin de ortak noktası. Hayatın stresini denize bırakabileceğiniz bu koy içerisinde ise hem ücretli hem de ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanlar mevcut. Ayrıca trekking parkuru, piknik alanı ve restoran gibi tesisler de bulunuyor. Bu nedenle kamp yaparken yemek ihtiyacınızı restorandan karşılamanız mümkün. Tabii ki belirli bir saate kadar. Gece acıkmalarına karşı yeni keşiflerin en tatlı eşlikçisi Nutymax gofretler ise her zaman yanınızda.

 

Erikli Yaylası, Çınarcık/Yalova

Erikli Yaylası, Çınarcık/Yalova

İstanbul’a yakın kamp alanları keşfinde şimdi, yaz sıcaklarından bunalanlar için bir yayla havası almaya gidelim. Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bulunan Erikli Yaylası’nın yemyeşil doğası, şelaleleri ve gölleri ile keyifli bir kamp deneyimi sizi bekliyor.

İstanbul’dan araçla yaklaşık 3 saatlik bir mesafede bulunan Erikli Yaylası’na, Yalova’ya giden feribotlarla da gitmek mümkün. Yaylaya ulaştığınızda ise yeşilin her tonu etrafınızı saracak. Denizden 600 metre yükseklikte bulunan Erikli Yaylası’nın tertemiz havasının yanı sıra berrak suyuyla büyüleyen Çifte Şelale ve Dipsiz Göl de buradaki kamp süreciniz boyunca size eşlik edecek güzellikler arasında. Tüm bu güzellikleri sayesinde doğayla iç içe olmak isteyenler için eşsiz bir tercih.

 

İstanbul’a yakın tüm bu kamp yerlerinden istediğinizi tercih ederek hafta sonu planlarınız arasına doğa ile buluşmayı ekleyebilirsiniz. Kısa bir yolculuktan sonra kendinizi doğanın kollarına bırakacağınız bu yerlerden hangisini seçerseniz seçin, güzel havaların tadını doyasıya çıkaracağınız kesin.

Yaz aylarında pırıl pırıl parlayan güneşi selamlamak için kamp yapmanın zevki ayrı olsa da bu keyfi İstanbul içerisinde de yaşamanız mümkün. “Peki ama nasıl?” diyorsanız yazın olmazsa olmaz aktivitesi pikniği de planlarınız arasına ekleyebilirsiniz. Pikniklerinizi kusursuz hale getirmek için “Pikniği Daha Keyifli Hale Getirecek İpuçları” yazımızı okumayı unutmayın.

 

Paylaş: