Profiterolün En Pratik Hali: Yalancı Profiterol Tarifi

Çikolatalı Tarifler

3.10.2023

Profiterolün En Pratik Hali: Yalancı Profiterol Tarifi

Profiterolün En Pratik Hali: Yalancı Profiterol Tarifi

Hem tadı hem de görüntüsüyle oldukça ilgi çekici bir tatlı olan profiterol, hemen herkes tarafından seviliyor. Ancak bu lezzetli tatlıyı yapmak tam bir ustalık işi. Fazlasıyla emek isteyen bir yapım süreci olan profiterolün hamurunu tam kıvamında tutturmak ve o özel hamurları krema ile doldurmak bile oldukça zor. “Peki, ben bu tatlıyı nasıl yapacağım?” diye düşünüyorsanız hem profiterol tadında hem de oldukça pratik bir yapım süreci olan yalancı profiterol tarifi tam size göre.

O halde, canınız profiterol istediğinde ya da misafirlerinize güzel bir tatlı ikram etmek istediğinizde kolaylıkla yapabileceğiniz yalancı profiterol tarifini hazırlamaya başlayalım.

 

Yalancı Profiterol Nasıl Yapılır

 

Tüm malzemeler hazırsa yalancı profiterol tarifini yapmaya başlayabiliriz. Kremanın soğuması gerektiği için bir bekleme süreniz olacak. Bu nedenle önce kremayı, sonrasında da sosu hazırlayabilirsiniz.

 

Krema Yapımı

Krema Yapımı

Yalancı profiterolün kremasının yapım aşamaları şu şekilde:

  • Kremayı hazırlamak için bir tencerenin içine sütü ekleyin ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Sütün içerisine un ve mısır nişastasını yavaş yavaş dökün. Topaklanma olmaması için malzemeleri sürekli olarak çırpın. Krema karışımı ısınıp üzerinden buhar çıkmaya başladığında ocağın altını kapatıp ılımaya bırakabilirsiniz.
  • Şimdi, ayrı bir kabın içerisine yumurta sarılarını, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Sonrasında bu karışımı da tenceredeki süt karışımının içine yavaşça dökün ve karıştırmaya devam edin. Orta ateşte kremayı karıştırarak ısıtmaya başlayın. Isındıkça krema karışımı koyu bir kıvam alacak. Kıvamı iyice koyulaştıktan sonra kremanız hazır.

 

Ancak kremayı kullanmak için soğumasını beklemelisiniz. Bunun için krema karışımının üzerini streçle kapatarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Yalancı profiterolün kremasını çikolatalı yaparak bu tarifi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Çikolatalı krema hazırlamak isterseniz “Pastaların Vazgeçilmezi: Çikolatalı Pastacı Kreması” tarifimizi inceleyebilirsiniz.

 

Çikolata Sos Yapımı

Çikolata Sos Yapımı

Yalancı profiterolün kreması hazır olduğuna göre şimdi, çikolata sosunu hazırlamaya başlayabiliriz:

  • Sos için öncelikle çikolataları benmari usulü eritin. Tabii ki farklı tekniklerle de çikolataları eritmek mümkün. “Peki, nasıl?” diyorsanız “Çikolata Sosu Yapmak İçin 3 Çikolata Eritme Yöntemi” yazımızı okuyabilirsiniz.
  • Çikolatalar eridikten sonra sosun daha kıvamlı ve parlak olması için içerisine süt ve tereyağı ekleyin. Ancak bu aşamada, tüm malzemelerin iyice karışması için çikolatanın hala sıcak, süt ve tereyağının da oda sıcaklığında beklemiş olmasına dikkat edin. Tüm malzemeler tamamen karıştıktan sonra çikolata sosunuz da hazır.

 

O halde şimdi; kedi dilleri, krema ve çikolata sosunu bir araya getirme zamanı:

  • Öncelikle kedi dillerini 4 parçaya bölün ve küçük parçalar haline getirin.
  • Böldüğünüz kedi dillerini soğuyan krema karışımının içine ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Sonra bu karışımı bir borcama koyun.
  • Krema ve kedi dili karışımının üzerine çikolata sosunu da ekledikten sonra yalancı profiterol hazır.

 

Tabii ki yalancı profiterolü servis etmeden önce krema ve sosun iyice soğumasında fayda var. Yaklaşık 3 saat buzdolabında beklettikten sonra yalancı profiterolü servis edebilirsiniz.

Servis etmeden önce dilerseniz üzerine mevsim meyveleriyle süsleme yapabilirsiniz. “Daha renkli bir süsleme istiyorum.” diyorsanız da Ozmo Popsy tam size göre. Rengarenk Ozmo Popsy ile yalancı profiterol tarifini hem eğlenceli hem de çocuklar için daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

 

Kolayca hazırlayıp afiyetle yiyeceğiniz profiterol tadında bu tarif dışında farklı tarifleri de keşfetmek için hazırladığımız tüm çikolatalı tarifleri inceleyebilirsiniz.

 

Paylaş: