Sevginizi Göstermenin En Tatlı Yolu: Kalp Pasta Tarifi

Çikolatalı Tarifler

12.02.2024

Sevginizi Göstermenin En Tatlı Yolu: Kalp Pasta Tarifi

Sevginizi Göstermenin En Tatlı Yolu: Kalp Pasta Tarifi

Sevgililer Günü yaklaştıkça sevdiğiniz kişiyi mutlu etmenin yollarını bulmak için heyecanlı bir arayış içinde olduğunuzu biliyoruz. Bu özel günü daha anlamlı kılmanın yolu ise tabii ki alacağınız hediye ve planlayacağınız etkinlikten geçiyor. Çünkü birlikte geçirdiğiniz her bir saniye özel olsa da Sevgililer Günü tüm bu özel anları kutlamak için bir fırsat. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirmenin yolu da unutulmaz hatıralarınıza bir yenisini daha eklemek.

“Peki, bunu nasıl yaparım?” diye düşünüyorsanız güzel bir kutlama ile bu özel günü hafızalara kazınan bir ana çevirebilirsiniz. Ama bir kutlamanın olmazsa olmazı pastadır. Bu nedenle Sevgililer Günü’ne özel bir pasta yaparak bu kutlamayı daha lezzetli hale getirmeyi unutmayın.

Ancak sadece lezzet değil, görsel olarak da Sevgililer Günü’ne özel bir pastayla sevdiğiniz kişiye tatlı bir sürpriz yapmanız mümkün. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile aşkınızı yansıtacak bir pasta yapmak istiyorsanız kalp pasta tarifimiz tam size göre. O halde önlüklerinizi takın, Sevgililer Günü’nü bir kutlamaya çevirecek kalp pastayı yapmaya başlıyoruz.

 

Kalp Pasta Malzemeleri

Kalp pasta yapmak için üç farklı katman hazırlamanız gerekir. Tüm bu katmanlar için gerekli olan malzemeler ise malzemeler bölümünden inceleyebilirsiniz.

 

Kalp Pasta Yapımı

Kalp pasta yapmak için üç farklı katman hazırlamalısınız. Bu katmanlar ise kalp şeklini vereceğiniz yani pastanın keki olan pandispanya, pandispanyanın arasına süreceğiniz krema ve üzerini kaplayacağınız ganaj. Pişirme süresi olacağı için ilk olarak pandispanyayı hazırlayıp sonra krema ve ganajı yapabilirsiniz.

O halde öncelikle pandispanyayı hazırlamaya başlayalım.

 

Pandispanya Tarifi

Pandispanya Tarifi

Kalp pastaya şeklini verecek pandispanyayı hazırlamak için derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine şekeri ekleyin. Bu iki malzemeyi üzerinde köpükler oluşana kadar hızlıca çırpın. Köpükler oluşunca üzerine sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler iyice karıştığında un, kakao ve kabartma tozunu da yavaşça karışıma ekleyebilirsiniz. Ancak katı malzemeleri karışımın içine koyarken topaklanma olmaması için hızlıca çırpmaya dikkat edin.

Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra pandispanya harcınız hazır. Eğer kalp şeklinde kalıbınız varsa bu kalıp içerisine harcı boşaltabilirsiniz. Ancak yoksa kek kalıbı veya borcam içinde pandispanyanızı pişirebilir ve piştikten sonra kalp şekli verebilirsiniz.

Dilediğiniz kalıba harcı boşalttıktan sonra önceden ısıtılan 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Pandispanya pişerken şimdi, pastanın kremasını hazırlayalım.

 

Ganaj Tarifi

Ganaj Tarifi

Ganaj için öncelikle kremayı bir tencerenin içine koyun ve kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Kremanın üzerinden hafif bir duman çıkmaya başladığında küçük parçalar haline getirdiğiniz çikolataları da kremanın içine ekleyin. Çikolatalar eridikten sonra ganajınız hazır.

Tabii ki ganajı damak zevkinize göre sütlü, bitter veya beyaz çikolatadan yapmanız mümkün. Farklı ganaj tarifleri keşfetmek için “Ganaj Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Tüm katmanlar hazır olduğuna göre şimdi, kalp pastayı hazırlama zamanı. Ancak pastayı son haline getirmeden önce tüm katmanların iyice soğumasında fayda var. Soğuduktan sonra ise öncelikle hazırladığınız pandispanyayı ikiye bölün. Eğer pandispanya kalp şeklinde değilse kekin boyutlarına uygun bir şekilde bir kağıda kalp kalıbı çıkarın ve bu kalıba uygun şekilde kekinizi kesin. Sonra pandispanyanın arasına kremanızı dökün ve güzelce yayın. Dilerseniz araya meyve veya çikolata parçaları koyabilirsiniz. Son olarak kremanın üzerine diğer pandispanyayı koyun ve üzerine ganajı dökün. Ganajı pastanın üzerine yaydıktan sonra kalp pastanız hazır.

Kalp pasta hazır olsa da tabii ki hiçbir pasta, süslemesiz olmaz. O halde, pasta yapmanın en zevkli kısmı olan süsleme aşamasına geçelim.

 

Kalp Pasta Süsleme Önerileri

Kalp Pasta Süsleme Önerileri

Kalp pastanızı süslemek için çilek, muz, fındık gibi çikolataya yakışan meyveler ve kuruyemişler kullanmanız mümkün. Ancak daha renkli bir süsleme istiyorsanız Ozmo Popsy ile yaratıcılığınızı gösterebilirsiniz. Rengarenk Ozmo Popsy’lerle pastanın üzerine isimlerinizin baş harflerini yazabilir ve bu Sevgililer Günü pastanızı daha özel hale getirebilirsiniz. Kalp pastanızı güzel mesajlarla donatmak için de Biscolata Mood ile süsleme yaparak hem lezzetli hem de eğlenceli bir pasta yapabilirsiniz.

 

Süslemenizi de tamamladıktan sonra Sevgililer Günü’nü tatlı bir kutlamaya çevirecek kalp pastanız hazır. “Pasta tamam, ama hediye ne yapacağım?” diye düşünüyorsanız da merak etmeyin, tıpkı kalp pasta gibi kendi ellerinizle yapacağınız hediyelerle bu özel günü daha anlamlı hale getirebilirsiniz. Sevgililer Günü’ne özel el yapımı hediye seçeneklerini keşfetmek için “Sevgililer Günü Hediyesini Daha Anlamlı Hale Getirin: Sevgiliye El Yapımı Hediye Önerileri” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: