Çikolataya Yakışan Meyveler ve Kuruyemişler: Pratik ve Lezzetli Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Tarifler

14.11.2022

Çikolataya Yakışan Meyveler ve Kuruyemişler: Pratik ve Lezzetli Tatlı Tarifleri

Çikolataya Yakışan Meyveler ve Kuruyemişler: Pratik ve Lezzetli Tatlı Tarifleri

Çikolata denildiğinde sizin için de akan sular duruyor mu? Bir de sevdiğiniz çikolata türü veya çikolata aromasının, sevdiğiniz bir tatlıyla birleştiğini düşünün. Sanıyoruz ki buna kimse hayır diyemez.

Tabii çikolata kullanarak pasta yapmak ve mükemmel uyumu yakalamak için bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Hangi meyve veya kuruyemişin hangi çikolata türüne uyumlu olduğunu bilmek bu noktada işinize yarayabilir.

Bu nedenle biz de çikolatanın, meyvenin ve kuru yemişlerin uyumundan bahsettikten sonra birbirine çok yakışan ve ortaya harika bir lezzet çıkaran üç harika çikolatalı tatlı yapımı tavsiyesi vereceğiz. İyi okumalar!

 

Hangi Çikolata Hangi Meyve ile Kullanılabilir?

Çikolata ne kadar acı yani kakao oranı ne kadar yoğun olursa yanına şeker oranı yüksek bir meyve o kadar çok yakışır. Mesela bitter çikolata ile çilek, bitter çikolata ile muz, bitter çikolata ile mango harika ikililerdir. Çikolatanın yoğunluğu, bu meyvelerin şekeri ile dengelenir.

Diğer yandan beyaz çikolata oldukça şekerlidir. Bu nedenle beyaz çikolata, ekşi veya asitli meyvelerle iyi bir denge yakalar. Yani portakal ve limon gibi narenciyeler veya kavun bunlardan bazıları olabilir. Ayrıca beyaz çikolatanın orman meyveleriyle uyumu da çok başarılıdır.

 

Hangi Kuruyemiş Hangi Tatlı İçin Uygun Olur?

Hem çikolata hem kuruyemiş düşkünü iseniz aradığınız tat, kuru yemişlerle yapabileceğiniz lezzet dolu çikolatalı tatlılar olabilir. Mesela bitter çikolata; badem, fıstık, ceviz ve fındıkla mükemmel bir denge oluşturabilir. Bunun yanı sıra pikan cevizi ve fındık, sütlü çikolatayla lezzetli bir uyum yakalar. Ayrıca fındık, beyaz çikolata ve karamelle birleştiğinde de ortaya enfes bir tat çıkar.

“Hangi kuruyemiş veya meyve ile hangi tatlıyı yapabilirim?” diye soruyorsanız da birlikte çok iyi uyum yakalayan, lezzeti ve pratikliği ile şaşırtacak üç harika tarif önerimiz var:

 

Nutymax ile Antep Fıstıklı Kek Uyumu

Nutymax Antep Fıstıklı Kek Tarifi

Antep fıstıkları eşliğinde leziz ve yumuşacık bir kek yapmanız mümkün. Bir de buna Nutymax Antep Fıstıklı gofreti eklerseniz tadı hafızalardan silinmeyecek bir kek yapabilirsiniz. O halde tarife göz atmanız için Antep fıstıklı kek tarifini buraya bırakalım.

 

Luppo Sandviç Kek ile Vişneli ve Çikolatalı Pasta Uyumu

Luppo Sandviç Kek Tadında: Vişneli ve Çikolatalı Pasta Tarifi

Tatlı krizini enfes bir çikolatalı pastayla çözmeyi kim istemez! Vişneli Luppo Sandviç Kek’in ağızda dağılan yumuşak dokusu ile vişne marmelatı dolgusu, çikolatalı pastanıza heyecan ve lezzet katacak.

Luppo sandviç kekli pastayı nasıl yapacağınızı düşünüyorsanız Luppo Sandviç Kek Tadında: Vişneli ve Çikolatalı Pasta Tarifi başlıklı yazımızı okuyabilir ve evinizde bir Şölen havası yaratabilirsiniz.

 

Chocodan’s ile Fındıklı ve Bol Çikolatalı Kek Uyumu

Chocodans ile Fındıklı ve Bol Çikolatalı Kek Uyumu

Çikolatadan tatlı yapımı hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! Karamelli ve bütün fındıklı Chocodan’s çikolata ile bol çikolata tadını hissedeceğiniz bir kek tarifimiz var. Bu enfes fındıklı ve çikolatalı kek tarifini mutlaka denemelisiniz.

Çikolatalı tatlı tariflerine doyamayanlardansanız da sizin için buraya “Doğum Günü Pastası Fikirleri: Evde Yapabileceğiniz Çikolatalı Pasta Tarifleri” başlıklı yazımızı bırakıyoruz.

Paylaş: