Çikolataya Doymak İsteyenlere: Ganajlı Pasta

Çikolatalı Tarifler

5.09.2023

Çikolataya Doymak İsteyenlere: Ganajlı Pasta

Çikolataya Doymak İsteyenlere: Ganajlı Pasta

Yumuşacık keki, kreması ve süslemeleri ile her anımıza mutluluk katan pastalara en yakışan malzeme hiç kuşkusuz çikolata. Kekinden kremasına her katmanı çikolata ile bezenmiş bir pasta ile hem kendinize hem de sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz. Hem de kendi ellerinizle hazırlayarak. “Peki, nasıl?” diyorsanız oldukça pratik ve çikolataya doyacağınız ganajlı pasta tarifi tam size göre. O halde önlüklerinizi takın, çikolatanın en lezzetli hali olan ganajlı pastayı yapmaya başlıyoruz.

 

Ganajlı Pasta Malzemeleri

Ganajlı pasta, üç farklı katmandan oluşuyor. Pastayı oluşturan katmanlar ise pandispanya, krema ve pastaların olmaz olmazı ganaj. Tüm bu katmanları yapmak için ihtiyacınız olanları malzemeler bölümünde bulabilirsiniz.

 

Ganajlı Pasta Yapımı

Tüm malzemeler hazırsa ganajlı pasta tarifine başlayabiliriz. Pişirme süresi olacağı için ilk olarak pandispanyayı yapıp sonra krema ve ganajı hazırlayabilirsiniz.

 

Pandispanya Tarifi

Pandispanya Tarifi

Pandispanyayı hazırlamak için öncelikle derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine şekeri de ekleyip yumurta ve şekeri hızlıca çırpın. Karışımı çırptıkça üzerinde hafif köpükler oluşacak. Köpükler oluşmaya başladığında sütü de ilave edip çırpmaya devam edebilirsiniz. Son olarak içerisine katı malzemeleri yani un, kabartma tozu ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyin. Harcın içinde topaklanma olmaması için iyice karıştırın.

Pandispanya harcınız pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra bir borcamın tabanını yağlayarak harcı içine boşaltın. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

 

Krema Tarifi

Krema Tarifi

Pandispanya pişerken şimdi, kremayı yapalım. Bir tencerenin içine öncelikle sütü koyun. Daha sonrasında çikolata hariç tüm malzemeleri yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Bu aşamada, tencereyi ocağa almadan önce tüm malzemelerin iyice karıştığına emin olmalısınız.

Malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kremayı sürekli karıştırın. Karışım koyulaşmaya başlayınca içerisine ister bitter ister sütlü Şölen Madlen çikolataları kırarak küçük parçalar halinde ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp kremanızı soğumaya bırakabilirsiniz.

 

Ganaj Tarifi

Ganaj Tarifi

Son olarak ganajı da yaparak pastanın tüm katmanlarını birbirleri ile buluşturalım. Ganaj için önce kremayı bir tencere içine koyun ve kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Ama burada dikkat etmeniz gereken nokta, kremanın kaynamaması. Tam kıvam için kremanın üzerinden hafif duman çıkması yeterli.

Krema ısındıktan sonra cam bir kasenin içine çikolataları kırın ve üzerine kremayı yavaşça ekleyerek çırpın. Çikolatalar eriyince ganaj hazır. Tabii ki bu ganajı sütlü, bitter ya da beyaz çikolata ile yapmanız mümkün. Ama her çikolata türüne göre ganaj tarifinde dikkat etmeniz gerekenler bulunuyor. Farklı ganaj tariflerini ve ganaj yapımının tüm tüyolarını öğrenmek için “Ganaj Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Pastanın tüm katmanları hazır olduğuna göre artık tek yapmanız gereken bu katmanları birleştirmek. Keki ikiye bölerek hem altta hem de kremanın üstünde kullanabilir ya da altta kek, ortada krema, üstte ganaj şeklinde de pastanızı hazırlayabilirsiniz. Ancak burada tek dikkat etmeniz gereken; kekin, kremanın ve ganajın iyice soğumuş olması. Bu nedenle kekin üzerine kremayı koyduktan sonra 2-3 saat kadar buzdolabında bekletmenizde fayda var. İyice soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla ganajı üzerine sürebilir ve pastanızı servise hazır hale getirebilirsiniz.

 

Ganajlı Pasta Süslemesi İçin Öneriler

Ganajlı pastanız hazır olsa da bir pastanın vazgeçilmezi olan süslemeyi de ihmal etmeyin. Pastanın üzerine çikolataya yakışan meyveler ve kuruyemişler ekleyerek sade bir süsleme yapabilirsiniz. Ama daha gösterişli bir bir pasta süslemesi istiyorsanız Ozmo Popsy ile yaratıcılığınızı gösterme zamanı. Rengarenk Ozmo Popsy’lerle bu lezzetli pastayı görsel bir şölene dönüştürebilirsiniz.

 

İsterseniz rengarenk isterseniz sade bir süsleme yaptıktan sonra ganajlı pastanız hazır. Afiyetle yiyeceğiniz bu pasta dışında çikolataya doyacağınız başka tarifleri de keşfetmek isterseniz sizin için özenle hazırladığımız tüm çikolatalı tarifleri inceleyebilirsiniz.

 

Paylaş: