En Lezzetli Babalar Günü Hediyesi: Çikolatalı Cupcake

Çikolatalı Tarifler

1.06.2023

En Lezzetli Babalar Günü Hediyesi: Çikolatalı Cupcake

En Lezzetli Babalar Günü Hediyesi: Çikolatalı Cupcake

Küçükken en iyi oyun arkadaşımız olan babalar, aslında bizi hayata hazırlayan ve ayaklarımızın üzerinde durmamızı sağlayan en büyük desteğimiz. Biliyoruz ki bu destek için ne kadar teşekkür etsek az. Ama Babalar Günü, bu ömürlük teşekkürü güzel bir hediye ile taçlandırmak ve birlikte geçirdiğiniz güzel zamanlara bir yenisini daha eklemek için önemli bir fırsat. O halde babanızla çay eşliğinde yapacağınız sohbetlere biraz da lezzet katarak unutulmaz bir Babalar Günü hediyesi hazırlamak için mutfağa geçme zamanı.

“Babalar Günü için ne yapabilirim?” diye düşünüyorsanız sizin için özel bir tarifimiz var. Hem lezzetli hem de süslemesi ile babanız için daha da özel hale getirebileceğiniz çikolatalı cupcake tarifini hazırlamaya başlayalım.

 

Çikolatalı Cupcake Yapımı

Çikolatalı Cupcake Yapımı

Kremanın buzdolabında beklemesi gerektiği için öncelikle kremayı hazırlayıp sonrasında babanıza sevginizi belli etmenin en tatlı yolu olan cupcake tarifi ile devam edelim.

 

Çikolatalı Krema Tarifi

Çikolatalı kremayı hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine önce bir kutu kremayı ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Burada dikkat etmeniz gereken ise kremanın kaynamaması. Krema ısınmaya başladıktan sonra içerisine tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tereyağı kremanın içinde eriyince karışım kaynamadan ocaktan alın ve içerisine ister bitter, ister sütlü Şölen kuvertür çikolataları ekleyip karıştırın.

Tüm malzemeleri homojen bir şekilde karıştıktan sonra karışımı bir kaba alıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. İlk başta kremanın kıvamı biraz daha sıvı olacaktır. Ancak dolapta soğudukça kremanın katılaştığını göreceksiniz. Şekillendirilebilecek kıvama gelmesi için kremanın buzdolabında 4-5 saat beklemesi gerekli.

 

Cupcake Tarifi

Krema soğurken cupcake’leri hazırlamaya başlayalım:

  • Cupcake harcını hazırlamak için derin bir kasenin içerisine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri de ilave edip iyice çırpın.
  • Karışım köpük kıvamına geldikten sonra içerisine süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Ardından un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karışıma yavaşça ekleyin. Katı malzemeleri eklerken hızlıca çırpın ki cupcake harcında tortu kalmasın. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra cupcake harcınız hazır.
  • Kekleri pişirmek için fırını önceden 175 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
  • O sırada cupcake kalıplarını yağlayarak hazırladığınız cupcake harcını kaplara eşit miktarda bölüştürün.
  • Kapları doldurduktan sonra fırına cupcake’leri koyun ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişirme süresince keklerin içinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
  • Cupcake’ler pişince fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra dolapta soğumaya bıraktığınız kremayı sıkma torbası ile keklerin üzerine sıkın.

 

Tüm cupcake’lere krema sıktıktan sonra çikolatalı cupcake’leriniz hazır! Şimdi, Babalar Günü için özel yaptığınız cupcake’leri süsleme zamanı.

 

Çikolatalı Cupcake Süslemesi İçin Öneriler

Çikolatalı Cupcake Süslemesi İçin Öneriler

Cupcake yapmanın en eğlenceli yanı tabii ki süslemesi. Bir de bu leziz cupcake’ler, Babalar Günü hediyesi olacağı için süslemek daha da önemli.

Sade bir süsleme istiyorsanız çikolatalı cupcake’lerin üzerine farklı meyve ve kuruyemişler ekleyebilirsiniz. Ama unutmayın ki bu bir Babalar Günü hediyesi. Çikolatalı cupcake’leri rengarenk ve babanıza özel bir hediyeye dönüştürmek için Ozmo Popsy ile süsleme yapabilirsiniz. Ozmo Popsy’lerle ister kalp yapın, isterseniz de babanızın baş harfini çizin. Tüm cupcake’ler, Babalar Günü mesajınızı yazmanız için lezzetli bir alan.

Süslemeyi de tamamladıktan sonra en lezzetli Babalar Günü hediyeniz artık hazır. Çikolatalı cupcake’leriniz ne kadar lezzetli olsa da bu hediyenin en güzel yanı tabii ki babanızla sohbet eşliğinde bu cupcake’leri yemek. Çünkü asıl mutluluk, birlikte geçirdiğiniz güzel zamanlarda. Bu güzel zamanları her zaman hatırlaması için yiyip bitireceği cupcake dışında el yapımı bir hediyeyle bu Babalar Günü’nü daha da unutulmaz hale getirebilirsiniz. El yapımı hediye fikirlerini öğrenmek için “Babanızı Özel Hissettirecek El Yapımı Babalar Günü Hediyeleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: