Babanızı Özel Hissettirecek El Yapımı Babalar Günü Hediyeleri

Babalar Günü

1.06.2023

Babanızı Özel Hissettirecek El Yapımı Babalar Günü Hediyeleri

Babanızı Özel Hissettirecek El Yapımı Babalar Günü Hediyeleri

Dünyaya geldiğimiz anda elimizden tutan ve hayat yolculuğumuzda bize her zaman destek olan babalarımıza teşekkür etmenin zamanı geldi. Bu teşekkürü özel bir hediye ile taçlandırmak için Babalar Günü güzel bir fırsat.

Klasik Babalar Günü hediye fikirleri arasından içinize sinen bir hediye bulamadıysanız hediye arayışına biraz yaratıcılık ve el emeği katabilirsiniz. “Ne yapacağım?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin. Unutulmaz bir Babalar Günü hediyesi yapabilmeniz için el yapımı hediye önerilerimizi sizin için derledik.

 

Hatıralarınızı Derlediğiniz Bir Çerçeve

Hatıralarınızı Derlediğiniz Bir Çerçeve

Kişiye özel hediye olarak en çok tercih edilen seçenekler arasında anıların biriktirildiği fotoğraf albümü ya da en özel anın paylaşıldığı çerçeveli bir fotoğraf yer alıyor. Popüler bir hediye seçeneği olduğu için de farklı konseptlerde albüm ya da çerçeve bulmak mümkün. Ama bu ürünler arasından sizi ve babanızla olan derin bağı yansıtacak bir seçenek bulamadıysanız o halde kolları sıvayıp kendi fotoğraf çerçevenizi yapma zamanı.

Çerçeveyi oluşturmak için öncelikle babanızla bu zamana kadar biriktirdiğiniz hatıralarda ufak bir gezintiye çıkın. Fotoğraflar, çocukken yaptığınız resimler, birlikte gittiğiniz etkinliklerin biletleri ve daha fazlası bu hediyenin en güzel yanını oluşturan parçalar. Hatıralar arasından hediyeniz için kullanacağınız parçaları seçtikten sonra büyük kalın bir kartonun veya tuvalin üzerine bunları yapıştırın. Dilerseniz yapıştırmadan önce kartonu veya tuvali istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Eğer bu hatıra çerçevesine sevgi dolu mesajlarınızı da yazmak istiyorsanız tüm alanı açık bir renge boyamanızda fayda var.

Mesajlar yazılıp fotoğraflar yerleştirildiyse babanızın her baktığında güzel hatıralara yolculuk yapabileceği çok özel Babalar Günü hediyeniz hazır.

 

Her Sabah Çayını İçerken Sizi Hatırlayacağı Bir Bardak

Her Sabah Çayını İçerken Sizi Hatırlayacağı Bir Bardak

Babanız sabahları güne çay ile başlayıp akşamları dizi keyfini çay ile tamamlıyorsa bu hediye önerimizi çok seveceği kesin. Babalar Günü hediyesi olarak babanıza çayından aldığı her yudumda sevgi mesajlarınızı görebileceği bir bardak yaparak hem özel hem de kullanışlı bir hediye hazırlayabilirsiniz.

Güzel bir bardağı özel bir hediyeye çevirmenin en kolay yolu ise seramik ve cam üzerinde kalıcı olan, yıkansa da silinmeyen kalemlerden geçiyor. Düz renk ve desensiz bir bardak aldıktan sonra bu kalemler ile bardağın her yerine babanızla aranızdaki şakaları, sevgi sözcüklerinizi ve Babalar Günü kutlama mesajlarınızı yazabilirsiniz. “Sadece yazı yetmez, fotoğraf da lazım!” diyorsanız bardak üzerine baskı yapılan yerlerde babanızla fotoğrafınızı bardağın üzerine bastırabilirsiniz.

Bardağınız hazırsa özel bir kutulama ile bu hediyeyi daha da güzel hale getirmek mümkün. Kutunun içerisine, ailecek çay keyiflerinin vazgeçilmezi Luppo çeşitlerinden de çeşitlerinden de koymayı unutmayın.

 

Onu Soğuklardan Koruyacak Bir Atkı

Onu Soğuklardan Koruyacak Bir Atkı

El yapımı hediyeler arasında tabii ki örgünün yeri ayrı. O halde renk renk iplerin, şişlerin ve tığların dünyası, Babalar Günü hediyesi yapımı için sizi bekliyor.

Babanızı sevginizle ısıtmak ve onun sizi her zaman koruduğu gibi onu sonbahar ile soğuyacak havalara karşı korumak için bir atkı örebilirsiniz. “Örgüde iyiyimdir.” diyorsanız atkıyı bere ile tamamlayarak kış için de şimdiden hazırlık yapabilirsiniz.

Bu el emeği hediye seçeneğinde ihtiyacınız ise yün ip, şiş ve tabii ki babanızın en sevdiği renkler. Sevdiği renklerde yapacağınız atkı aslında onu ne kadar iyi tanıdığınızı göstermenin en kolay yolu. Sevdiği renklerde veya babanız bir futbolsever ise tuttuğu takımın renklerinde ördüğünüz bir atkı, sonbahar ve kış aylarında babanızın favori parçası olabilir.

 

Babanızın İsmine Özel Mum Seti

Babanızın İsmine Özel Mum Seti

El yapımı Babalar Günü hediyesi için diğer seçeneğiniz mum. Ama öyle sıradan bir mum değil tabii ki. Babanızın ismine veya baş harflerinize özel, kendi ellerinizle bir mum seti hazırlayabilirsiniz.

Mum yapmak aslında oldukça basit. Mum yapım malzemeleri için hazır setler olduğu gibi malzemeleri ayrı ayrı da bulabilmek mümkün. İhtiyacınız olan temel malzemeler ise parafin, mumun sertleşmesini sağlayan stearin ve mum fitili. Bunlar dışında gerekli olabilecek malzemeler de tamamen yaratıcılığınıza bağlı. Renkli mumlar yapmak isterseniz mum boyası veya kokulu mumlar için esanslar alabilirsiniz.

“Peki, harfleri nasıl yapacağım?” diyorsanız bunun için de hazır kalıplar bulunuyor. Fakat kalıplarınızı seçerken özellikle ısıya dayanıklı olduğuna dikkat edin. Dilerseniz harfli kaplar yerine düz cam kap kullanıp camın üzerine isimlerinizi de yazabilirsiniz.

 

Hem Lezzetli Hem de Etkileyici Bir Pasta

Hem Lezzetli Hem de Etkileyici Bir Pasta

Unutmayın ki lezzetli bir pastaya kimse hayır diyemez. Üstelik sevginizi katarak yapacağınız bir pastaya babanız asla hayır demez. Hatta üstüne bir dilim daha ister.

Pandispanya kullanarak güzel bir yaş pasta yapabilirsiniz. İçerisinde kullanacağınız malzemeler ise tamamen damak zevkinize bağlı. İster sade kremalı ve meyveli yapın, isterseniz de pastaların vazgeçilmezi çikolatayı bol bol kullanın.

Babalar Günü’ne özel pasta için hem görüntüsü hem de tadı ile etkileyici bir seçenek arıyorsanız “En Lezzetli Babalar Günü Hediyesi: Çikolatalı Cupcake” tarifimize göz atmayı unutmayın.

 

Tüm bu seçenekler dışında babanızın ilgi alanına göre alacağınız bir hediyeyle de onu mutlu edeceğiniz kesin. Çünkü Babalar Günü için hediye fikrinde önemli olan tek bir nokta var. O da babanızı her zaman düşündüğünüzü ve sevdiğinizi göstermeniz. Bu nedenle hediyeler bu özel günün ayrılmaz parçası olsa da en güzel hediyenin, babanıza “İyi ki varsın.” demek olduğunu unutmayın.

Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun!

 

Paylaş: