Sevgililer Günü'nde İstanbul'da Ne Yapılır?

Sevgililer Günü

12.02.2024

Sevgililer Günü'nde İstanbul'da Ne Yapılır?

Sevgililer Günü'nde İstanbul'da Ne Yapılır?

Sevgililer Günü, çiftlerin birbirlerine olan sevgilerini gösterdikleri önemli özel günlerden biri. Bu özel günde sevgilinizi mutlu etmek için hediyeler alabilir, romantik etkinlikler organize edebilir veya gününüzü unutulmaz kılmak için gezi planları yapabilirsiniz.

İstanbul gezisi de keyifli ve romantik Sevgililer Günü planlarından biri olabilir. O halde “Sevgililer Günü’nde İstanbul’da ne yapılır?” diye soruyorsanız harika önerilerimizle bu sorunuzu yanıtlayalım.

 

1. Adalar Turu

Adalar Turu

Sevgililer Günü’nde şehrin kalabalığından ve trafiğinden kaçarak hem doğanın tadını çıkarmak hem de sahil havasının keyfine varmak için Adalar turu yapabilirsiniz. Romantik adalar turu için gidebileceğiniz adalardan bazıları ise şunlar:

  • Kınalıada
  • Burgazada
  • Heybeliada
  • Büyükada
  • Yassıada
  • Sivriada

Kınalıada gezisinde Çınar Tepesi’ni ziyaret edebilir, Kınalıada Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Büyükada’da bisiklet turu yapabilir, Aya Yorgi Kilisesi'nde tarihi atmosferi hissedebilirsiniz. Burgazada’da ise Gezinti Caddesi, Gönüllü Caddesi ve Mehtap Sokak boyunca bir yürüyüş yaparak eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Tabii İstanbul Adalar turlarınız sırasında deniz kenarındaki balık restoranlarına uğrayabilir, gittiğiniz adanın her noktasını bisikletle gezerek keşfedebilirsiniz. Ayrıca renkli tarihi taş evlerin önünde gününüzü ölümsüzleştirmek için fotoğraflar çekebilir ve manzarayı seyre dalabilirsiniz.

 

2. Atatürk Arboretumu Gezisi

Atatürk Arboretumu Gezisi

Sevgililer Günü’nde İstanbul’da gidilecek yerler arasında İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Atatürk Arboretumu da yer alıyor. Arboretum, ağaçların veya bitkilerin yetiştirilmesi ve korunması için çalışmaların yapıldığı yerlere verilen isim. Bu yönüyle Atatürk Arboretumu’nun da çok çeşitli bitki türlerine ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Yani Sevgililer Günü’nde İstanbul’da yapabileceğiniz romantik bir yürüyüş için mükemmel bir yer. Yorulduğunuzda da alanda bulunan kamelyalarda dinlenebilir ve gününüzü burada geçirebilirsiniz.

 

3. Boğaz Turu

Boğaz Turu

"İstanbul'da Sevgililer Günü'nde ne yapılır?"" sorusu için diğer cevabımız ise Boğaz boyunca bir tekne gezisine çıkmak olacak. Sevgilinizle birlikte yapabileceğiniz, şehrin muhteşem manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz bir Boğaz turu size çok güzel bir Sevgililer Günü hatırası bırakabilir.

Martıların size eşlik edeceği İstanbul Boğaz turu sırasında şehin büyüleyici ruhunu hem Asya hem de Avrupa yakasındaki manzarayı izleyerek hissedebilirsiniz. Yanınıza bir fincan kahve ve çikolata kaplı bisküvi çubukları ile enfes bir atıştırmalık olan Biscolata Stix çeşitlerinden almayı unutmayın deriz.

 

4. Pierre Loti Tepesi Gezisi

Pierre Loti Tepesi Gezisi

Tarihi Yarımada ve Haliç manzarasının tadını çıkarabileceğiniz Pierre Loti Tepesi, Sevgililer Günü’nüze renk getirecek. Burada romantik ve temiz havada manzaranın tadını çıkarabilir, yürüyüşler yapabilirsiniz. Bölgede bulunan restoranlarda Sevgililer Günü yemeği yiyebilir ve çayınızı, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Tabii Pierre Loti’de bol bol fotoğraf çekmeyi ve gününüzü ölümsüzleştirmeyi de unutmayın!

 

5. Kuzguncuk Sefası

Kuzguncuk

Sevgililer Günü’nde İstanbul’da gidilecek yerlerden biri de Üsküdar’da yer alan Kuzguncuk olabilir. Kuzguncuk; tarihi ve geleneksel evleri, samimi atmosferiyle kahve içebileceğiniz mekanları, dar sokakları ve Arnavut kaldırımlarıyla Sevgililer Günü’nde romantizmi yaşatacak ve içinizi ısıtacak bir bölge olabilir. Aynı zamanda Kuzguncuk, İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerlerden biri. Bu nedenle Sevgililer Günü gezisinde güzel fotoğraflar çekmek için Kuzguncuk eşsiz bir seçenek.

Anadolu yakasında sevgiliyle gidilecek yerler arasında bulunan Kuzguncuk’ta, eski kitapçıları gezebilir ve Mono Art isimli sanat galerisini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Bamyacı Sokak’tan denize doğru açılan Boğaz manzarasının izleyebilir, Kuzguncuk Bostanı’na giderek mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri görebilirsiniz. Tabii buradaki yürüyüş yollarında gezerek doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ardından Kuzguncuk sokaklarına dönerek Çınaraltı gibi deniz kenarındaki nostaljik ve Boğaz manzaralı kafelerde mola vererek dinlenebilirsiniz.

Ayrıca Kuzguncuk, uzun yıllardır birçok dizinin çekimine ev sahipliği yapan bir bölge. Bu nedenle bu ana çekim noktalarını ziyaret etmeden Kuzguncuk’tan ayrılmayın deriz.

 

6. Fener Evleri Gezisi

Fener Evleri Gezisi

14 Şubat’ta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği Fener Evleri’ni de ziyaret edebilirsiniz. Balat’ta yer alan bu tarihi yapı, tarih boyunca 'taş oda' olarak anılmış ve farklı zamanlarda çeşitli amaçlarla kullanılmış. Şimdilerde ise restore edilerek bir sanat galerisine dönüştürülmüş durumda.

Gerçek bir sanat merkezi halini alan Fener Evleri’ni gezerken hem tarihi atmosferi hissedecek hem de birbirinden değerli sanat eserlerini yorumlayacaksınız. Üstelik gezi sırasında yorulduğunuzda, dinlenebileceğiniz bir alan da mevcut. Burada sıcak içecekler eşliğinde keyifli bir mola verebilirsiniz.

 

7. Galata Kulesi Ziyareti

Galata Kulesi Ziyareti

Sevgililer Günü’nde özel bir yere gitmek isterseniz efsanesi ile meşhur Galata Kulesi sizi bekliyor. Galata Kulesi hem mimarisi hem de manzarası ile büyüleyici bir yapı. Ancak onu bu denli meşhur yapan aslında Kız Kulesi ile olan aşk hikayesi. Hikayeye göre birbirine aşık ama buluşmaları imkansız olan Galata Kulesi ve Kız Kulesi, birbirlerine bakarak güzelleşiyor. Hatta Galata Kulesi’nden uçuş denemesi gerçekleştiren Hezarfen Ahmed Çelebi’nin, Galata Kulesi’nin yazdığı aşk mektuplarını Kız Kulesi’ne götürdüğüne inanılıyor. Bu nedenle Galata Kulesi tıpkı kendi gibi tüm aşıkların buluşma noktası.

Ancak Galata Kulesi ile ilgili halk arasında bir inanış daha var. Galata Kulesi’ne ilk kiminle çıkılırsa onunla evlenileceğine inanılıyor. Aşkınızın ömür boyu sürmesi için Sevgililer Günü’nde Galata Kulesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

 

8. Saklı Göl Gezisi

Saklı Göl Gezisi

Sevgililer Günü’nde şehrin kalabalığından biraz uzaklaşmak istiyor ve daha sakin bir seçenek arıyorsanız İstanbul’un gizli kalmış güzelliği Saklı Göl’e gidebilirsiniz.

Şile’deki Karamandere Köyü’nde bulunan Saklı Göl, yemyeşil doğası ve göl manzarası ile huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin buluşma noktası. Bu nedenle sevdiğiniz kişi ile sakin ve huzurlu bir 14 Şubat gezisi arıyorsanız Saklı Göl tam aradığınız seçenek olabilir. Ağaçlar arasında yürüyüş yapabilir ve göl manzarası eşliğinde romantik bir gün geçirebilirsiniz. Hatta piknik malzemelerinizi ve pikniğin olmazsa olmazı Greta krakerleri de yanınıza alarak bu romantik geziyi keyifli bir piknikle tamamlayabilirsiniz.

 

Bu öneriler, Sevgililer Günü'nde İstanbul'da yapabileceklerinizden sadece birkaçı. Kız Kulesi, Fatih Korusu veya Belgrad Ormanları da seçenekleriniz arasında yer alabilir.

Ancak seçeneğiniz hangisi olursa olsun, Sevgililer Günü’nde yapacağınız bu keyifli geziyi her zaman hatırlanacak bir hatıraya dönüştürmek için sevdiğiniz kişiye hediye almayı da unutmayın. Sevdiğiniz kişinin kendini daha özel hissedeceği bir hediye seçimi yapmak isterseniz kendi ellerinizle yapabileceğiniz hediye seçeneklerini keşfetmek için “Sevgililer Günü Hediyesini Daha Anlamlı Hale Getirin: Sevgiliye El Yapımı Hediye Önerileri” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: