Buralar Tam Instagramlık: İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek 6 Yer

Şölen'le Keşfet

28.03.2023

Buralar Tam Instagramlık: İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek 6 Yer

Buralar Tam Instagramlık: İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek 6 Yer

Bahar ayları geldiyse canlansın Instagram hesapları. “İstanbul’da en güzel fotoğraflar nerelerde çekilir?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin İstanbul’un fotoğraf çekilecek en güzel semtlerini sizin için derledik. Fotoğraf makinelerinizi hazırlayın. Şimdi, yeşille mavinin buluştuğu manzaralardan rengarenk sokaklara kadar İstanbul’un Instagramlık yerlerinde fotoğraf çekme zamanı!

 

Balat

Balat

Rengarenk evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları ve tarihi dokusu ile her köşesi fotoğraflanabilir bir yer olan Balat ile turumuza başlayalım. Son yılların popüler yerlerinden olan Balat, sosyal medyada denk geldiğimiz renkli karelerin ortak mekanı.

Farklı dinlere mensup insanların senelerdir bir arada yaşadığı ve hala o mahalle kültürünü hissedebileceğiniz Balat, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri. Tarihi ve kültürel açıdan önemi, güzelliği ile birleşerek son yılların popüler semtlerinden biri haline geldi. Eski Balat evleri arasında Rum mimarisinin en güzel örneklerini görebilirsiniz. Mimari dokusu ile size görsel bir şölen yaratacak Balat’ta tüm ihtişamıyla görenleri büyüleyen, halk arasında Kırmızı Mektep olarak bilinen Fener Rum Erkek Lisesi’nin önünde bir fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

 

Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı

İstanbul’dan çıkmadan şehirden biraz olsun uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktası olan Anadolu Kavağı’nın huzur veren dokusunda güzel fotoğraflar çektirmemek neredeyse imkansız. Beykoz’dan yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan bu küçük sahil kasabasında yemyeşil doğa ve masmavi Boğaz manzarası ile adeta tablo gibi fotoğraflar çekebilirsiniz.

Anadolu Kavağı’na gittiğinizde İstanbul’un en güzel Boğaz manzarasını görmek için Yuşa Tepesi’ne çıkabilir, tarihin dokusunu yakından deneyimlemek için Doğu Roma döneminden kalma Yoros Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

 

Kuzguncuk

Kuzguncuk

Hem doğallığı hem de nostaljiyi bir araya getiren fotoğraflar nerede çekiliyor diye düşünüyorsanız çok uzaklaşmaya gerek yok. Üsküdar’a bağlı Kuzguncuk semti tam olarak aradığınız yer. Üsküdar sahilinden kısa bir yolculuk ile ulaşabileceğiniz Kuzguncuk’un her noktası fotoğraflık olsa da özellikle nostaljik renkli evleri adeta kartpostal gibi.

Rengarenk evlerin bulunduğu Kuzguncuk sokakları, şehrin içerisinde doğalı yaşatan Kuzguncuk Bostanı ve hepsi birbirinden güzel butik kafeleri ile semtin her köşesi tam Instagramlık. Kuzguncuk’un güzelliğini şimdi fotoğraflarda görsek de bu semt, eski popüler dizilere de ev sahipliği yapmış bir yer. Perihan Abla ve Ekmek Teknesi’nin çekimlerinin yapıldığı Kuzguncuk sokaklarında hala bu eski popüler dizilerden detaylar görmek mümkün.

 

Çukurcuma

Çukurcuma

Antika eşyaları ve vintage kıyafetleri seviyorsanız size önerimiz Çukurcuma. Beyoğlu’nun en eski semtlerinden biri olan Çukurcuma’nın dar sokakları arasındaki çeşit çeşit antikacı ile hem antika keşfine çıkabilir hem de bu bohem dokunun arasında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca Orhan Pamuk’un unutulmaz romanı Masumiyet Müzesi’ni okurken kahramanların giydiği ve kullandığı eşyalar, gittiği yerler gözünüzde canlandıysa bunları Çukurcuma’da yakından deneyimlemek mümkün.

Butik kafeleri ve farklı konseptte restoranları ile Çukurcuma, sadece fotoğraf çekmelik yerler arasında değil, yeme-içme yerleri arasında da oldukça meşhur. Geziniz esnasında dar sokakların arasına konulmuş masaları ile semtin kendine has havasını sonuna kadar hissettiren butik kafelerde bir kahve molası vermeyi unutmayın.

 

Kanlıca

Kanlıca

Beykoz’un en eski semtlerinden olan Kanlıca denilince akla ilk olarak adıyla meşhur yoğurdu gelse de doğal güzellikleri ve tarihi yerleri ile İstanbul Boğazı’nın göz bebeği. Yeşillikler arasında bulunun Hidiv Kasrı ve Kanlıca sahiline inci gibi dizilmiş yalılar tam fotoğraflık.

1907 yılında Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan Mimar Delfo Seminati’ye inşa ettirilen Hidiv Kasrı, Art Nouveau tarzıyla yapılan görkemli bir köşk. Güllerle bezeli bahçesi ve İstanbul Boğazı’nı gören kulesi ile Kanlıca’da görülmesi gereken başlıca yerlerden. Bahar havasının tadını çıkarmak ve biraz daha fotoğraf çekmek isterseniz Mihrabat Korusu’na da uğramayı unutmayın.

 

Moda

Moda

Kadıköy’ün güzel semti Moda’da fotoğraf çekmek, gerçekten çok moda. Moda’yı gezerken birbirinden güzel butik kafelerinde, upuzun sahilinde ve eski evlerin olduğu ara sokaklarında fotoğraf çeken pek çok insan görebilirsiniz. Sosyal medyada sıkça gördüğümüz leziz tatlara ev sahipliği yapan Moda’nın küçük ve sevimli kafelerinde kesinlikle bir tatlı molası vermenizi tavsiye ederiz.

Bahar aylarında cıvıl cıvıl olan Moda sahilinde deniz manzarasını arkanıza alıp beğeni garantili fotoğraflar çektirebilirsiniz. Ara sokaklarda Moda’nın nostaljik ruhunu keşfederken 7’den 70’e gönüllere taht kurmuş Barış Manço’nun evini de ziyaret edebilirsiniz. Moda turunuz bittiğinde nostaljik Moda tramvayı ile rengarenk Bahariye Caddesi’ne yolculuk yapabilirsiniz. Kadıköy’ün ara sokaklarında bulunan giyimden takıya farklı butik dükkanları keşfedebilirsiniz. Bu gezinizde sizi daha da özgür hissettirecek Nutymax çeşitlerinden çantanıza koymayı unutmayın.

 

Fotoğraf çekmeyi sevenler için İstanbul’un her yeri ayrı güzel. Boğaz manzarasının eşsiz güzelliğine ek olarak tarihi ve kültürü ile de keşfedilmesi gereken pek çok yer İstanbul’da sizi bekliyor. Tabii ki iş yoğunluğu, kalabalık derken gezmeyi ertelemiş olabilirsiniz. Hiç üzülmeyin, tatil zamanları bu gezi planlarını hayata geçirmek için bir fırsat. Eğer bayram tatilinde İstanbul’daysanız “Bayram Tatilinde İstanbul’da Yapılacak Aktiviteler” önerilerimize göz atabilirsiniz.

 

Paylaş: