Romantik Bir Yılbaşı: Sevgilinizle Gidebileceğiniz Yerler

Yılbaşı

14.11.2022

Romantik Bir Yılbaşı: Sevgilinizle Gidebileceğiniz Yerler

Romantik Bir Yılbaşı: Sevgilinizle Gidebileceğiniz Yerler

Yeni yıl yaklaşırken çiftlerde tatlı bir heyecan başlıyor. Bu telaşın kaynağı bazen akşam eğlencesi planlamak ve yılbaşı hediyesi seçmek olabildiği gibi bazen de birkaç günü kapsayan yılbaşı tatili için olabiliyor. Eğer siz de yeni yılı sevgilinizle birlikte tatilde karşılamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü sizin için sevgiliyle yılbaşında gidilecek yerler konusunu ele aldık. İyi okumalar dileriz.

 

1. Şirince Köyü, İzmir: Maya Uygarlığının Sırrı

Şirince Köyü, İzmir: Maya Uygarlığının Sırrı

İlk önerimiz sevgilinizle birlikte yılbaşında hem kafa dinleyebileceğiniz hem de istediğinizde kalabalıklara karışabileceğiniz bir yer: İzmir’de eski bir Rum köyü olan Şirince. Tarihi taş yapılı Rum evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, incir ve zeytin ağaçlarıyla çevrili doğasıyla size romantizm vadediyor.

Kalabalığıyla adeta canlı bir şehri andıran bu köyde sıkılmanız mümkün değil. Çünkü burada yapabileceğiniz birçok aktivite de var:

  • Kumlarda yavaş yavaş demlenmiş köpüklü Türk kahvesi içebilirsiniz.
  • Köy pazarlarında satılan yöresel mahsullerden, el işlerinden, ev yapımı sabunlardan satın alabilirsiniz. Üstelik buradan sevgilinize hediye alabilir ve ona harika bir anı da bırakabilirsiniz.
  • Tarihi Aziz John Baptist Kilisesi’ni ve Vaftizci Yahya Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
  • Şirince’nin meşhur karadut suyundan içebilirsiniz.
  • Matematik Köyü’nü gezebilirsiniz

 

Ancak Şirince’de yılbaşı akşamı yapabileceğiniz en güzel etkinlik, köyde bulunan butik otellerde veya kiralık taş evlerdeki şöminelerde içinizi ısıtmak olacaktır.

 

2. Abant, Bolu: Kış Aylarının Vazgeçilmezi, Doğanın Merkezi

Abant, Bolu: Kış Aylarının Vazgeçilmezi, Doğanın Merkezi

“Nerede sevgiliyle yılbaşı tatili yapılır?” diye kime sorsanız birçok insanın aklına Abant gelir. Biz size nedenini açıklayalım. Abant; yazın yemyeşil ormanları ve taptaze havasıyla, kışın da beyaza bürünmüş boy boy çam ağaçlarıyla tam bir doğa harikası. Yani burayı beğenmemenize imkan yok.

“Kışın Abant’ta ne yapılır?” diye soracak olursanız da size bu konuda birçok önerimiz var. Abant Gölü Milli Parkı’nda yapabileceklerinizden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yılbaşı gecenizi Abant Gölü çevresinde bulunan bungalov evlerde konaklayarak geçirebilirsiniz.
  • Kar kızakları eşliğinde eğimli arazilerden aşağı kayabilir ve adrenalin dolu aktivitenin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Abant Gölü yakınındaki Yedigöller’i ziyaret edebilirsiniz.
  • Piknik alanlarında bulunan kamelyalarda barbekünün tadını çıkarabilirsiniz. Tabii bu keyfi sıcak çay ve Luppo Sandviç Kek’le taçlandırmayı unutmayın!

 

Abant’tan ayrılmadan önce Abant Gölü manzarasının keyfini çıkarmayı ve tatilinizi ölümsüzleştirmek için manzara eşliğinde birlikte fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

 

3. Safranbolu, Karabük: Türkiye’nin Fotoğraf Çekme Noktası

Safranbolu, Karabük: Türkiye’nin Fotoğraf Çekme Noktası

Yüzlerce yıllık konakları ve atmosferi ile Karabük’ün gözdesi Safranbolu; yılbaşını sessiz sakin geçirmek isteyenlerin gezi planları arasında olması gereken bir yer. Dar sokaklarında gezebilir, restoranlarda geleneksel lezzetlerin tadına bakabilir, Osmanlı döneminin mimari özelliklerini taşıyan yapıları inceleyebilirsiniz.

Tarihi atmosferi ve taş evleriyle bir açık hava müzesini andıran Safranbolu’da mutlaka görmeniz gereken yerleri sıralayalım:

  • Safranbolu Saat Kulesi
  • Safranbolu Kent Tarihi Müzesi, Çikolata Müzesi ve Kahve Müzesi gibi zengin koleksiyonların bulunduğu müzeler
  • Cinci Hanı ve Hamamı
  • Şeker Kanyonu, Tokatlı Kanyonu, İncekaya Kanyonu gibi gibi doğa harikaları

 

Safranbolu’da görebileceğiniz yerler tabii ki bunlarla sınırlı değil. Tarihi konaklar, çarşılar ve şelaleler de bulunuyor. Keyifli bir yılbaşı için şimdiden iyi eğlenceler diyelim o halde!

 

4. Alaçatı, İzmir: Kış Aylarının Romantik Yaz Esintisi

Sıradaki önerimiz; yaz aylarında güneşin ve sıcak denizlerin, kış aylarında ise huzurun ve romantik sokakların tatil beldesi, Alaçatı. Yılbaşında her zamankinden çok daha sakin, sessiz ve iç ısıtan bir Alaçatı görmeye hazırsanız görülecek yerler listemizi sıralamaya koyulalım:

  • Alaçatı Yel Değirmeni: Alaçatı’ya gidip de buranın simgesi olan Alaçatı Yel Değirmeni’ni görmezseniz olmaz. Buradan Alaçatı’nın manzarasını izleyebilir, burada harika fotoğraflar çekebilir ve fotoğraf albümlerinizi renklendirebilirsiniz.
  • Alaçatı Çarşısı: Alaçatı çarşısındaki küçük ve samimi kafelerde kahve içebilir, arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyebilir ve taş evlerin seyir keyfine doyabilirsiniz. Üstelik Alaçatı Çarşı’da cumartesi günleri kurulan pazardaki tezgahlardan el işi ürünleri, yöresel organik gıdalar ve tabii ki Ege’nin meşhur otlarını satın alabilirsiniz.
  • Kleopatra Koyu: Yılbaşında doğayla iç içe olmak ve romantik bir tatil yapma planınız varsa Kleopatra Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Burada sıcak çayınızla masmavi koy manzarasının ve doğa seslerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Alaçatı’da ve Alaçatı çevresinde yapacaklarınızın bir sınırı yok desek abartmış olmayız. Bu nedenle buradan ayrılmadan önce; Germiyan Köyü, Çeşme Kalesi, Çeşme Müzesi, Urla ve daha birçok yere uğramayı unutmayın.

 

5. Ayvalık, Balıkesir: Samimiyetin ve İç Isıtan Sokakların Adresi

Şimdi de Rum kalıntıları, dar ve labirente benzeyen samimi sokaklarıyla sizi etkisi altına alacak bir yer olan Ayvalık’ın güzelliklerinden bahsedelim. Burada Midilli, Ayvalık Adaları’nın enfes manzarasını ağırlayan Şeytan Sofrası’nı ve beldenin eşsiz mimari yapısını, tarihi zenginliklerini görebileceğiniz Tarihi Ayvalık Evleri’ni görmenizi öneririz.

Ayrıca Ayvalık’ın adeta simgesi olan Çınarlı Camii (Alibey Cami) ve Saatli Camii gibi eskiden klise olup sonradan camiye çevrilen yapıları ziyaret etmeniz sizi başka bir zamana ışınlayabilir. Buradan, Macaron sokağındaki antika dükkanlarında gezerek nostaljik atmosferi hissetmeden ve butik kahve dükkanlarında kahve içmeden dönmeyin deriz.

 

6. Adatepe Köyü, Çanakkale: Kazdağları’nın Gözdesi

Adatepe Köyü, Çanakkale: Kazdağları’nın Gözdesi

Adatepe Köyü; tarihi antik dönemlere kadar uzanan, sessizliği ve romantik atmosferiyle sizi etkileyebilecek eski bir Rum köyü. Restore edilmiş evleri, tarihi Rum sokakları, binaların rengarenk dizayn edilmiş tahta kapıları, butik otelleri, tenha ama bakımlı sokakları sizi bambaşka bir dünyada hissettirecek. Kaz Dağları’nın yamaçlarında bulunan Adatepe Köyü’nün manzarasının güzelliğini de anlatmakla bitiremeyiz.

Tabi Adatepe Köyü’nden ayrılmadan önce bir klişeye meydan okuyun ve kışın birlikte dondurma yemeyi unutmayın. Lavanta, kavun, karadut, zencefil, kekik…Sizin tercihiniz hangisi?

“Sevgiliyle yılbaşında nereye gidilir?” sorusuna önerilerimizi sıraladık. Peki, yılbaşı hediyesi konusunda da öneri ister misini? “Sevdiklerinize Alabileceğiniz 5 Yılbaşı Hediye Fikri” başlıklı yazımızı okuyarak sevgilinize ve sevdiklerinize alabileceğiniz hediyeye kolayca karar verebilirsiniz.

Hep birlikte mutlu yıllar geçirmenizi dileriz.

Paylaş: