Şimdi Okul Zamanı: Okul Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şölen'le Keşfet

5.09.2023

Şimdi Okul Zamanı: Okul Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şimdi Okul Zamanı: Okul Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ailece doyasıya vakit geçirdiğiniz ve keyifli anılar biriktirdiğiniz yaz tatilinin sonuna geldik. Şimdi, yeni okul dönemine hazırlanma ve okul ihtiyaçlarını tamamlama zamanı. O halde hazırlanın, okul alışverişine çıkıyoruz.

Okul alışverişi, her yeni eğitim yılının vazgeçilmez etkinliği. Alışveriş sürecinde yeni kitaplar alınacak, biten defterler tamamlanacak, olmayan üniformalar yenilenecek. Kısacası bu alışveriş, okula dönüş heyecanını en yoğun şekilde hissedeceğiniz anlardan biri. Ama bu etkinlik heyecanlı olduğu gibi bir o kadar da stresli olabilir. Tabii ki okul alışverişinde dikkat etmeniz gerekenleri gözden kaçırırsanız. “Peki, nelere dikkat etmeliyim?” diye düşünüyorsanız okul alışverişini hem sizin hem de çocuklarınız için daha pratik ve verimli hale getirecek önerileri incelemeye başlayalım.

 

Tasarruf İçin Elinizdeki Malzemeleri Gözden Geçirin

Tasarruf İçin Elinizdeki Malzemeleri Gözden Geçirin

Biliyoruz ki her eğitim - öğretim yılında çocukların farklı okul ihtiyaçları olabilir. Dersler değiştikçe yeni kitaplar alınıyor ya da çocuğunuz büyüdükçe artık okul forması ona küçük geliyor. Ama bazı temel ihtiyaçlar her okul dönemi için gerekli. Mesela defter, kalem, boya gibi kırtasiye malzemeleri, okul zamanlarının olmazsa olmazı. Tabii ki tüm bu malzemeleri almak da ayrı bir masraf. İşte, bu masrafı azaltmak için okul alışverişine çıkmadan önce elinizdeki malzemeleri gözden geçirmenizde fayda var.

Önceki eğitim dönemlerinden kalan malzemeleri kontrol ederek alışveriş listenizi daha detaylı ve verimli şekilde oluşturabilirsiniz. Hala kullanılabilir defterleri ayırabilir, var olan kalemler dışında eksikleri çıkarabilir ve eğer çocuğunuzun forması hala oluyorsa okul alışveriş listesinden bazı ürünleri çıkarabilirsiniz. Böylelikle okul alışverişinden tasarruf edebilirsiniz.

 

Alışveriş Listesini Önceden Hazırlayın

Alışveriş Listesini Önceden Hazırlayın

Tüm malzemeleri gözden geçirdikten sonra sıra geldi alışveriş listesi hazırlamaya. Çocuğunuzun okulda ihtiyaç duyacağı malzemeleri bir liste oluşturarak yazmak hem eksiksiz alışveriş yapmanıza hem de planlı bir şekilde okula hazırlık ihtiyaçlarını tamamlamanıza yardımcı olur.

Alışveriş listesini hazırlamadan alışverişe çıkarsanız alacaklarınızı unutabilir ya da ihtiyaç dışındaki malzemelerle ekstra masrafa girebilirsiniz. Bu nedenle tam olarak ihtiyacınız olan ürünleri satın almak için öncelikle alışveriş listesi hazırlamak oldukça önemli.

 

Alışverişi Çocuklarınızla Yapın

Alışverişi Çocuklarınızla Yapın

Okul alışverişi, yeni eğitim yılında çocuğunuzun ihtiyaçlarınızı tamamlamak için tabii ki yapılması gerekenlerin başında geliyor. Ancak bu sadece yerine getirmeniz gereken bir sorumluluk değil, aynı zamanda çocuklarınızla yapabileceğiniz bir etkinlik.

Çocukların daha rahat oldukları tatil zamanlarından çıkıp okula dönmeleri onlarda kaygı yaratabilir. Çocuklarınızın “Okula nasıl alışacağım?” düşüncesini yenmek için de okul alışverişini birlikte yapmak etkili bir yöntem. Bu nedenle kaygının okula dönüş heyecanına dönüşmesi için alışverişi tek başınıza yapmaktansa çocuğunuzla yapacağınız bir etkinliğe dönüştürebilirsiniz.

 

Çocuğunuzun Zevkine Göre Ürünler Seçin

Çocuğunuzun Zevkine Göre Ürünler Seçin

Okul alışverişi yaparken tabii ki ihtiyaç listesini tamamlamak başlıca hedefiniz. Ancak bu hedefe ulaşırken çocuklarınızın zevkini de göz ardı etmeyin. Unutmayın ki alacağınız tüm malzemeleri sene boyunca kullanacak olan çocuklarınız. Onların hem okul alışverişinde hem de okul dönemi boyunca mutlu olması için de çocuklarınızın zevkine göre seçimler yapmanız oldukça önemli.

Alışveriş boyunca iletişim kurarak ve çocuğunuzun fikrini alarak listedeki malzemeleri tamamlamaya özen gösterin. Çünkü bu alışveriş aynı zamanda çocuğunuzla iletişim kurabileceğiniz ve okula dönüş hakkında düşüncelerini de öğrenebileceğiniz bir alan. Eğer çocuğunuz okula dönmekten dolayı kaygı yaşıyorsa alışveriş esnasında söylemlerinden kaygının temelini anlamanız mümkün. Ayrıca çocuğunuzun fikirlerini önemsediğinizi göstererek kaygı yaşasa bile her zaman yanında olduğunuzu göstererek onun daha güvenli hissetmesine yardımcı olabilirsiniz.

 

Alışverişi Eğlenceli Hale Getirin

Alışverişi Eğlenceli Hale Getirin

Çocuklarla yapılan her etkinliğin en güzel yanı tabii ki eğlence. Alışveriş etkinliğini de eğlence dolu bir hatıraya dönüştürmek ise sizin elinizde. “Peki, nasıl?” diyorsanız tabii ki çocuklarınızı mutlu edecek küçük sürprizlerle okul alışverişini daha eğlenceli hale getirmeniz mümkün.

Sürpriz olarak alışverişi tamamlayıp güzel bir yemek yiyebilir ya da çocuğunuzun izlemek istediği film için sinemaya gidebilirsiniz. Etkinlik için pek vaktiniz yoksa çocuğunuzun o çok istediği oyuncağı da alışveriş listesine ekleyebilirsiniz. Ama sürpriziniz ne olursa olsun, mutluluklarına mutluluk katmak için çocukların oyun arkadaşı Ozmo’yu da yanınıza almayı unutmayın. Çünkü lezzet ve eğlence dolu Ozmo çeşitleri ile her etkinliği keyifli bir anıya dönüştürebilirsiniz.

 

Okul alışverişini verimli hale getirmek ve ailece unutulmaz bir anıya çevirmek, işte bu kadar kolay. Unutmayın ki yapacağınız her etkinliğe ve gezeceğiniz her yere biraz eğlence katarak çocuklarınız için keyifli anlara çevirebilirsiniz. O halde okul alışverişi bittiyse farklı etkinliklerle çocuklarınızla yeni anılar biriktirme zamanı. Hem pratik hem de eğlenceli bir etkinlik fikri arıyorsanız “Kolay ve Eğlenceli: Çocuklar İçin 4 El Yapımı Oyuncak” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: