Mutfağınıza Kolaylık Getirecek Pastacılık Malzemeleri Hangileri?

Şölen'le Keşfet

28.09.2022

Mutfağınıza Kolaylık Getirecek Pastacılık Malzemeleri Hangileri?

Mutfağınıza Kolaylık Getirecek Pastacılık Malzemeleri Hangileri?

Malzemeleri birleştirmek, kek hamurunu uygun kıvama getirmek, pastanın dekorunu yapmak derken planladığınız ve hayalinizde kurduğunuz pastayı yapmak çok kolay olmayabiliyor. Üstelik hem tadına doyulamayacak hem de pratik kek yapmak denildiğinde aklınıza sadece kolay pasta tarifleri geliyor olabilir. Peki, size pasta yapımını kolaylaştırabilecek ipuçları versek?

Buna hayır demeyeceğinizi düşünüyoruz. Önereceğimiz pastacılık malzemeleri sayesinde hayallerinizdeki pastayı çok kolay şekilde yapabilecek ve pastalarınızın lezzetine lezzet katabileceksiniz. Size kolaylık getirecek pasta yapımı malzemelerine geçelim.

 

1. Pasta Spatulaları

Usta Babalara Hediye Seçenekleri

Listemizin olmazsa olmaz pastacılık malzemelerinin başında pasta spatulaları gelir. Spatulalardan en kullanışlı olanlarından biri de pasta sıvama için kullanılan türdür. Çünkü bu sayede çok yüksek sıcaklıklarda olan kek karışımınızı bile karıştırabilir ve topaklanma olmasını önleyebilirsiniz. Karıştırma kasenizi de hiç iz kalmayacak şekilde sıyırabilirsiniz. Üstelik tüm bunları fazla çaba sarf etmeden tek bir hareketle yapabilirsiniz.

Ayrıca spatula türlerinden olan düz, ince, uzun ve metal spatulalar da yaş pasta yapımında sıklıkla kullanılan malzemelerden. Özellikle düz spatulalarla pasta kremalarınıza kolaylıkla şekil verebilir, pastalarınızın yüzeyindeki bozulmaları kolayca düzenleyebilirsiniz.

 

2. Pasta Kesici ve Taşıyıcı

Pasta Kesici ve Taşıyıcı

“Hamur yoğurmadan pasta olur mu?” diye sorsak ne cevap verirdiniz? “Hayır” cevabını vereceğinizi tahmin ediyoruz. Pasta kesici, pasta hamurunu yoğururken veya yoğurduktan sonra hamuru bir çırpıda toplamak, parçalara bölmek ve çalıştığınız zemini hamurdan temizlemek için kullanılan pastacılık malzemesidir.

 

3. Pasta Testeresi

Pasta Testeresi

Çok sayıda mutfak kesici aletiniz olabilir. Ancak pasta testeresi bunlardan daha farklı amaçlarla kullanabileceğiniz bir pastacılık ekipmanı. Diyelim ki içi krema dolgulu, dışı ıslak çikolata soslu muazzam bir pasta yaptınız. Pastayı servis etmek için keserken kremalı kısımlar yüzünden pastanın şekli bozulabilir. Yani pandispanya (kek kısmı) zarar görebilir ve dışarı doğru orantısız bir şekilde çıkabilir. İşte, bu notada pasta testeresi iyi bir iş çıkarıyor. Bu sayede pastaya istediğiniz şekli rahatlıkla verebiliyorsunuz.

 

4. Şeker Hamuru Ütüsü

Pastacılıkta en renkli ve eğlenceli kısım belki de şeker hamurundan pastalar elde etmektir. Çünkü şeker hamuruyla birbirinden farklı şekiller yapabilir ve pastayı adeta bir sanat eserine çevirebilirsiniz.

Ancak hiç umulmadık yerde kıvrılan, pastaya yerleştirilemeyen şeker hamurları başınıza dert olabilir. Şeker hamuru ütüsü işte bu nedenle var. Ütü sayesinde şeker hamurunu pürüzsüz bir şekilde pastaya yerleştirebilir ve potluk olmadan pastanıza şekil verebilirsiniz.

 

5. Pasta Tarağı

Pastaların kenarlarında veya zemininde bulunan şekilleri ve çizgileri sık sık görmüşsünüzdür. Bunu sadece bir tane malzemeyle yani pasta tarağıyla kolayca yapmanız mümkün.

Yapmanız gereken tek şey, pastayı ayaklı bir kek fanusuna koyup tarağı pastanın üzerindeki kremaya değecek şekilde bastırmadan yerleştirmek ve fanusu ayak kısmından tutarak 1 tur çevirmek. İşte, hepsi bu! Ardından dilediğiniz gibi pastaya sos dökebilir ve pastanın süslemesini yapabilirsiniz.

 

6. Pasta Dekorasyon Malzemeleri

Pasta Dekorasyon Malzemeleri

Özellikle doğum günü organizasyonu veya Babalar Günü, Sevgililer Günü gibi özel bir gün için evde kolayca pasta yapmak istiyorsanız pastanın dekorasyonu sizin için çok önemli demektir. Hiç merak etmeyin! Çünkü dekorasyonda kullanabileceğiniz malzemeler size büyük kolaylık sağlayacak.

Çeşitli dekoratif krema duyları, pasta duyları ve rakamdan geometrik şekillere kadar birbirinden farklı pasta kalıpları gibi malzemelerle pastanıza kolayca şekil verebilirsiniz. Böylece pastanızın daha lezzetli görünmesini sağlayabilirsiniz.

Heyecanınıza karşı koyamıyor ve bu pastacılık malzemelerini kullanarak hemen bir pasta tarifi yapmak istiyorsanız size harika bir önerimiz var! Sizin için hazırladığımız brownie tarifi ile eşsiz browniler yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz!

Dilerseniz de lezzetin doruklarına çok daha hızlı ulaşabilirsiniz. Bunun için size önerimiz, neşeli anların yumuşak eşlikçisi, iki kek arasında enfes marshmallowlu Luppo Sandviç Kek!

Paylaş: