Gerçek Şölen Çikolatasının Lezzetiyle Buluşan Brownie Tarifi

Çikolatalı Tarifler

26.05.2022

Gerçek Şölen Çikolatasının Lezzetiyle Buluşan Brownie Tarifi

Gerçek Şölen Çikolatasının Lezzetiyle Buluşan Brownie Tarifi

Lezzetli, dışı hafif ıslak, içi çikolata dolu yumuşak bir brownie yapmayı kim istemez! Aradığınız çikolatalı brownie tarifini sizin için hazırladık. Ancak öncesinde gerçek brownie yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalardan bahsedelim.

Gerçek brownie yapmanın püf noktalarından biri, brownie yaparken içine katacağınız çikolatanın iyi kalitede olması. Diğer püf nokta ise tarife az un eklemek.

 

Gerçek Şölen Çikolatasının Lezzetiyle Buluşan Brownie Tarifi

 

Yapılışı:

Gerçek brownie tarifini nasıl yapacağınızı adım adım şu şekilde açıklayalım:

  • Oda sıcaklığında bekletilen yumurtaları kırıp köpürene kadar karıştırın ve içine şeker atarak çırpın.
  • Ardından şeker ve yumurtanın içine un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir yerde tereyağını eritip üzerine Şölen Madlen Çikolata ekleyin ve karıştırın.
  • Daha sonra çikolatalı karışımın yarısını orta boy kek kalıbına dökün ve üzerine istediğiniz içeriği (fındık, ceviz, vişne…) ekleyin. Sonrasında kalan çikolatalı karışımı kalıba dökün.
  • Önceden 150 derecede ısıttığınız fırında 50 dakika pişirin

 

Burada tereyağını benmari usulü ile eritmeniz önemli. Yağın yarısından fazlası eridikten sonra artık yağın bulunduğu kabı tencerenin içinden alabilirsiniz. Böylece içine attığınız çikolata, yağın sıcaklığı ile erir ve karışım ılımaya başlar. Karışımın bu aşamada ılımaya başlaması, içine sonradan yumurta ekleneceği için önemli.

Fırında pişirdiğiniz gerçek Şölen Çikolatası’nın lezzetiyle buluşan brownie’niz hazır. Dilerseniz serinlemek için brownie’nin üzerine bir top vanilyalı dondurma ekleyebilir, tercihinize göre frambuaz ya da portakallı Biscolata Pia ve taze meyve ile farklı bir sunum tarzı yaratabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Paylaş: