İstanbul’da Çocuklarla Gezilecek Yerler

Şölen'le Keşfet

28.03.2023

İstanbul’da Çocuklarla Gezilecek Yerler

İstanbul’da Çocuklarla Gezilecek Yerler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği özel bir gün. Bu armağanı en güzel şekilde çocuklarla paylaşmak ve onları mutlu etmek ise biz büyüklere düşüyor. Çocuklarınızı mutlu etmenin ve bu özel günü keyifli bir gezi ile taçlandırmanın tam zamanı.

Çocukların eğlenirken öğrenecekleri ve yüzlerinden gülümsemenin hiç eksik olmayacağı gezi rotalarını sizin için derledik. Eğlenceli ve heyecan dolu bu gezilerde çocuklarınızın mutluluğuna mutluluk katacak Ozmo çikolatalardan da yanınıza almayı unutmayın. Her şey hazırsa haydi, ailece keyifle vakit geçirebileceğiniz İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerleri keşfetmeye başlayalım.

 

Madame Tussauds Müzesi, Taksim

Madame Tussauds Müzesi, Taksim

Sadece kitaplardan, videolardan veya televizyon programlarından gördüğünüz kişileri yakından görmek istemez misiniz? O zaman durağımız Madame Tussauds Müzesi. Dünyaca ünlü Madame Tussauds Müzesi, İstanbul Grand Pera’da 2016 yılından beri misafirlerini ağırlıyor.

Madame Tussauds Müzesi’nde hem geçmişten hem de günümüzden pek çok oyuncu, şarkıcı, yazar, bilim insanı gibi farklı dallardaki ünlü kişilerin gerçekçi balmumu heykelleri yer alıyor. Heykeller arasında gezerken geçmişten günümüze bir yolculuk yapabilirsiniz. Hatta Mozart ile piyano çalabilir veya Barış Manço ile şarkılar söyleyebilirsiniz. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan Madame Tussauds Müzesi’nde imkansız diye bir şey yok.

 

Kelebek Çiftliği, Beykoz

Kelebek Çiftliği, Beykoz

Rengarenk kanatları, havada süzülür gibi uçuşları ve etkileyici yaşam döngüleri ile kelebekler ilgi çekici canlılar. Bu canlıların büyüleyici dünyasına bir keşif sunan Kelebek Çiftliği, ailece keyifli bir gezinin adresi. Çocukların kendilerini bir masalda hissedeceği ve kelebeklerin yaşamları ile ilgili bilgiler edineceği bu çiftlikte adete görsel bir şov sizi bekliyor.

Kelebek Çiftliği’ne gittiğinizde önce kelebeklerin etkileyici yaşam döngülerinin anlatıldığı bir film izliyorsunuz. Sonrasında ise kelebeklere özel olarak iklimlendirilmiş ve tropik bitkilerin yer aldığı masalsı bir serada çeşit çeşit kelebeğin içerisinde geziye başlıyorsunuz.

 

Oyuncak Müzesi, Göztepe

Oyuncak Müzesi, Göztepe

Kaynak Görsel

Bir ailenin tüm üyelerinin kendisinden bir parça bulabileceği Oyuncak Müzesi, 2005 yılından bu yana hem çocukların hem de büyüklerin gözdesi. Belgin Akın ve Sunay Akın’ın dünyanın farklı yerlerindeki antikacı ve açık artırmalardan topladığı oyuncakların sergilendiği bu müzede tarihi olaylara doğru eğlenceli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Mesela dünya tarihinde insanlık için büyük bir adım olan Ay’a gitme çabalarını bir de oyuncaklardan dinleyin.

İstanbul Göztepe’de tarihi bir köşkün içerisinde bulunan Oyuncak Müzesi, önündeki dev kurşun asker ve zürafa heykelleri ile bulunduğu sokağa da neşe saçıyor. Müzenin sokağına girer girmez kendinizi bir masal diyarında hissetmeniz mümkün. Çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz Oyuncak Müzesi’nde oyuncak boyama gibi çeşitli atölye çalışmalarına da katılabilirsiniz. Gitmeden önce müzenin aylık etkinlik takvimini incelemeyi unutmayın.

 

Vialand Tema Park, Eyüpsultan

Vialand Tema Park, Eyüpsultan

Çocukların en sevdiği zamana yani oyun zamanına geçiş yapalım. Türkiye’nin ilk tema parkı olan Vialand Tema Park, birbirinden eğlenceli ve macera dolu oyun üniteleri ile ailece eğlencenin merkezi. Sihirli Oda, Viking, Yaban Arısı gibi pek çok farklı konseptte oyun alanlarının arasında zamanın nasıl geçtiğini anlamak mümkün değil.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan Vialand içerisinde sadece oyun alanları değil, alışveriş merkezi ve yemek yerleri de var. Böylelikle çocuklarınızla gün boyu eğlenceli oyunların tadını çıkarabilirsiniz.

 

İstanbul Akvaryum, Florya

İstanbul Akvaryum, Florya

Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan deniz canlılarını bir arada görebileceğiniz, Florya’da bulunan İstanbul Akvaryum, tematik konsepti ve her yeri saran akvaryum tasarımları ile adeta deniz altında bir yolculuğa çıkarıyor. Karadeniz’den Pasifik Okyanusu’na uzanan bu yolculukta köpek balıkları, piranalar ve daha pek çok farklı deniz canlısını görmek mümkün.

Denizlerin gizemli dünyasını yakından görebileceğiniz İstanbul Akvaryum, çocuklar için hem öğretici hem de ilgi çekici. Temalara uygun dekorasyonların yapıldığı bölümlerde çocuklar farklı bölgelerde yaşayan ve belki varlığından bile haberdar olmadıkları canlılar hakkında bilgi sahibi oluyor.

 

LEGOLAND, Bayrampaşa

LEGOLAND, Bayrampaşa

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde bulunan LEGOLAND, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz yerlerden biri. Her yaştan LEGO tutkunu için etkileyici bir adres olan LEGOLAND içerisinde sinema, atölyeler ve farklı konseptte pek çok oyun alanı bulunuyor.

0-3 yaş arası çocuklar için oluşturulmuş DUPLO Kasabası, çocukların kendi LEGO araçlarını yapıp test ettikleri LEGO Yarışçıları gibi farklı bölümleri ile bu kocaman LEGO dünyasında her yaştan çocuğa uygun bir eğlence var.

 

Polonezköy Zoo Park, Beykoz

Polonezköy Zoo Park, Beykoz

Toplam 130 bin metrekarelik bir alana kurulu Polonezköy Zoo Park, hayvanların ve insanların iç içe olabildiği bir doğal yaşam parkı. Çocukların yakından görebileceği ve hatta sevebileceği pek çok hayvana ev sahipliği yapılıyor. Keçi, tavşan, zebra, tilki, flamingo burada görebileceğiniz yüzlerce hayvan çeşidinden sadece birkaçı.

Doğayı ve doğal yaşamı yakından görebilme deneyimi dışında park içerisinde yer alan oyun alanları ile de çocuklar eğlencenin tadını çıkarabiliyor. Tırmanma sahasında en yüksek hedeflere ulaşıp lunaparkta keyifli zaman geçirebiliyor. Doğa ve eğlenceyi bir araya getiren Polonezköy Zoo Park’ta her şey çocukların hayallerindeki gibi.

 

İllüzyon Müzesi, Beyoğlu

İllüzyon Müzesi, Beyoğlu

Gözlerinize inanamamaya hazır olun, İllüzyon Müzesi’ne gidiyoruz. Hem Anadolu hem de Avrupa Yakası’nda bulunan İllüzyon Müzesi’nde eğlenceli ve şaşkınlık dolu bir deneyim sizi bekliyor.

Sihirbazlık gösterilerindeki numaraları izlerken hepimiz “Bunu nasıl yaptı?” diye şaşkınlık içerisinde kalmışızdır. İşte, İllüzyon Müzesi’ni gezerken de her adımda tam olarak bu şaşkınlığı yaşamanız mümkün. Çünkü müzenin tüm eserlerinde illüzyon gösterilerinde olduğu gibi göz yanılması var. Birbirinden ilginç deneyim odaları ve akıl oyunları ile adeta kocaman bir sihirbazlık okulu. Ama hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu gezinin en heyecanlı kısmı tabii ki çocukların şaşkınlığını görmek.

 

Unutmayın, bugün çocukların bayramı. Bu keyifli gezi rotaları ise onların mutluluğuna mutluluk katacak bir armağan. Çocuklarınız ile 23 Nisan’ın tadını doyasıya çıkarmak için gezi planları yapmaya başlayın. Planlarınız arasına sadece gezilecek yerleri değil, çocukların eğlenirken yeteneklerini keşfedeceği atölye çalışmalarını da ekleyebilirsiniz.

Çocuklara uygun atölye çalışmalarını ve çocuğunuzun hangi atölye çalışmasından hoşlanabileceğini keşfetmek için de “Çocuklar için Eğlenceli Olabilecek 5 Workshop Önerisi” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: