Nostaljik Bir Keşif: İstanbul'un Antika Pazarları

Şölen'le Keşfet

9.01.2024

Nostaljik Bir Keşif: İstanbul'un Antika Pazarları

Nostaljik Bir Keşif: İstanbul'un Antika Pazarları

İstanbul’un her yeri keşfedilmeyi bekleyen hazinelerle dolu. Geçmişten günümüze kadar gelmiş tarihi binalar, adeta farklı bir dünyaya kapılarını açan hanlar, her adımda size İstanbul manzaralarının eşlik edeceği meşhur merdivenler ve daha fazlası, İstanbul’un güzellikleri arasında. İşte, bu güzelliklerinden biri de içine girdiğiniz an sizi geçmişe götürecek ve her adımınızda çocukluğunuzdan bir parça bulacağınız İstanbul’un meşhur antika pazarları.

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında haftanın belli günlerinde antika pazarları kuruluyor. Genellikle hafta sonu kurulan bu antika pazarları ile geçmişe bir yolculuğa çıkmanız ve keyifli bir gün geçirmeniz mümkün.

“Peki, İstanbul’un meşhur antika pazarları nerelerde?” diye merak ediyorsanız birbirinden güzel objeler, kıyafetler, mobilyalar, kısacası geçmişin izlerini taşıyan pek çok eşyayı bir arada keşfedebileceğiniz İstanbul antika pazarları turuna çıkalım. Tabii ki bu nostaljik turu yaparken keşiflerin en tatlı eşlikçisi Nutymax gofretlerden de yanınıza almayı unutmayın.

 

Feriköy Antika Pazarı

Feriköy Antika Pazarı

İstanbul’un antika pazarları keşfinde ilk durağımız, Feriköy Antika Pazarı. Feriköy Antika Pazarı, diğer adıyla Bomonti Antika Pazarı, cumartesi geceden kurulup pazar akşam 18.00’e kadar devam ediyor. Pazar alanının içerisinde yer alan her bir tezgah ise sizi geçmişe götürecek farklı ürünlerle dolu. Antika mobilyalar, oyuncaklar, biblolar, televizyonlar, radyolar, vintage çantalar, gözlükler ve daha pek çok ürünü keşfedebileceğiniz bu pazarda gezerken her tezgahta çocukluğunuzun farklı bir dönemine yolculuk yapacağınız kesin.

İstanbul’un Şişli semtinde yer alan Feriköy Antika Pazarı’na metro ile kolaylıkla gidebilirsiniz. Metrodan Osmanbey durağında indikten sonra Rumeli çıkışından çıkıp yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüşle bu keyifli pazara ulaşabilirsiniz.

 

Kadıköy Antika Pazarı

Kadıköy Antika Pazarı

Sıradaki durağımız Kadıköy Antika Pazarı için Anadolu Yakası’na doğru yola çıkma zamanı. Kadıköy Antika Pazarı, meşhur Kadıköy Salı Pazarı’nın olduğu yerde her pazar günü kuruluyor. Pazar günleri sabah 09.00’da tezgahların dolmaya başladığı bu pazarda da hem koleksiyon yapanların hem de vintage ürünler sevenlerin ilgisini çekecek pek çok ürün bulunuyor.

Antika objeler, posterler, kıyafetler, biblolar Kadıköy Antika Pazarı’nın da gözdesi. Ayrıca “Antika keşfi yapayım, ama gittiğim pazar biraz düzenli olsun.” gibi bir isteğiniz varsa burası tam size göre. Geniş bir alana yayılmış sıra sıra tezgahların yer aldığı bu pazarda her tezgah oldukça düzenli bir şekilde sizi karşılıyor. Tezgahlar arasında gezerken adeta bir müzede tarihi objeleri keşfediyor gibi hissedebilirsiniz.

Hasanpaşa Mahallesi’nde bulunan Kadıköy Antika Pazarı’na Söğütlüçeşme’den yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşle ulaşmanız mümkün. “Ama yürümek istemiyorum.” derseniz de Kadıköy Belediyesi durağından Uzunçayır Caddesi’ne giden otobüslere binebilirsiniz.

 

Horhor Antikacılar Çarşısı

Horhor Antikacılar Çarşısı

Antika keşfinde şimdiki durağımız, aslında bir pazardan öte 7 katlı bir binanın içinde antika dükkanlarının yer aldığı kocaman bir çarşı. “Neresi burası?” diye merak ediyorsanız nostalji turumuza sadece antikalarla dolu bir alışveriş merkezi diyebileceğimiz Horhor Antikacılar Çarşısı ile devam edelim.

Horhor Antika Çarşısı, antika dükkanlarının yer aldığı bir çarşı olduğu için haftanın sadece belirli bir günü kurulan antika pazarlarının aksine pazar günü hariç her gün açık. Çarşının içinde yer alan dükkanlarda ise daha çok mobilya, avize, vazo gibi dekoratif ürünler bulunuyor. Kısacası antika dekorasyon ürünleri ile evinize farklı bir dokunuş yapmak isterseniz Horhor Antika Çarşısı mutlaka uğramanız gereken adreslerden biri.

İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Fatih’teki Horhor Antikacılar Çarşısı’na metro ile kolayca ulaşmak mümkün. Aksaray metro istasyonunda indikten sonra yaklaşık 10 dakika yürüyüp antikalarla dolu bu kocaman çarşıya ulaşabilirsiniz.

 

Bonus: Çukurcuma

Çukurcuma

İstanbul’un meşhur antika pazarlarını ve çarşısını keşfettik. “Ama ben nostalji turuna doyamadım.” diyorsanız merak etmeyin, sizin için bir önerimiz daha var. Sokakları antika dükkanları ile dolu Çukurcuma’ya giderek nostalji turuna devam edebilirsiniz.

Beyoğlu’nun en eski semtlerinden biri olan Çukurcuma’da hem antika eşyalar hem de vintage kıyafetler bulabileceğiniz pek çok dükkan mevcut. Tüm bu dükkanları keşfetmek için yapmanız gereken ise Çukurcuma’nın dar sokakları arasında keyifli bir keşfe çıkmak. Tabii her bir sokağı adeta bir tablo gibi olan Çukurcuma’da dolaşırken bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın.

 

Tıpkı Çukurcuma gibi “İstanbul’da fotoğraf çekilecek başka nereler var?” diye merak ediyorsanız da “Buralar Tam Instagramlık: İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek 6 Yer” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: