Gıda Güvenliği: Çikolatayı Güvenle Tüketmenin 4 Yolu!

Çikolatanın Öyküsü

28.09.2022

Gıda Güvenliği: Çikolatayı Güvenle Tüketmenin 4 Yolu!

Gıda Güvenliği: Çikolatayı Güvenle Tüketmenin 4 Yolu!

Kaç kere çikolata yerken lezzetin doruklarına ulaştınız ve çikolatayı ağzınıza attığınız anda çikolatanın eridiğini hissettiniz? Kaç kere tatlı krizini muhteşem çikolatalar sayesinde bastırdınız? İşte, bu soruların hepsinin cevabı kaliteli çikolatada saklı. Çünkü bazen tarihi geçen, taşımada zarar gören, yanlış depolanan şekerleme ve çikolatalar sağlığınızı riske atabilir. Ancak kaliteli olan çikolatalar kendini hemen belli eder. Bu noktada güvenilir ve kaliteli çikolata nasıl olur bilmek gerekiyor.

 

Güvenilir Çikolata Nasıl Anlaşılır?

Her çikolata, düşündüğünüz kadar masum ve gerçek olmayabilir. Bu nedenle çikolatanın kalitesini dikkate almanız önemli. Kakao çekirdeğinin hasat edilmesinden işlenmek üzere taşınmasına, çikolatanın üretilmesine, dağıtılmasına ve depolanmasına kadar her aşama oldukça özen ister. Gereken özen gösterilmediğinde de tüketimi, insanlarda çok ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkarabilir.

Merak etmeyin! Çikolatanın güvenilir olup olmadığını anlamak bazı basit kontrollerle mümkün. Çikolatanın kaliteli olup olmadığını anlamak için şu soruları cevaplandırmanız gerekir:

 

1. Çikolatanın Yüzeyi Parlak mı?

Çikolatanın Yüzeyi Parlak mı?

Çikolatayı ambalajından çıkardığınızda yüzeyini ve dokunusu kontrol ederek çikolatanın güvenilirliği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Lezzetli, kaliteli ve taze çikolataların yüzeyi parlak ve kaygan olur. Ayrıca rengi de içeriğinde bulunan kakao oranına bağlı olarak koyu veya açık kahverengi tonlarında olur.

 

2. Çikolatada Beyazlama Var mı?

Çikolatanın yüzeyinde herhangi bir beyazlama olmaması önemli. Çikolatanın üzerinde görülen beyazlıklar, onun fazla ısıya maruz kaldığını gösterir. Bu da saklama koşullarına uygun olarak depolanmadığı anlamına gelir. Beyazlamaya başlayan çikolata, bayat veya tarihi geçmiş olabilir.

 

3. Çikolata Ağızda Eriyor mu?

Çikolatanın içinde onu lezzetli yapan, tadını unutulmaz kılan malzemelerden biri yağdır. Bu da kakao yağıdır. Kakao yağı, insanın vücut ısısında yani 36 derece ve üzeri ısıda erir. Çikolatanın kakao yağından yapıldığını anlamak için de çikolatanın elinizde eriyip erimediğini görmeniz yeterli olur.

Erimiyorsa içinde kakao bulunan şekerlemenin üretiminde kokolin başta olmak üzere çeşitli yağlar kullanıldığı anlamına gelir. Kokolin 40 derece ve üzeri ısıda eriyen bitkisel ve kalitesiz sayılabilecek yağlardan biridir.

 

4. Çikolatanın Ambalajı Kapalı mı?

4.Çikolatanın Ambalajı Kapalı mı?

Çikolatanın güvenilirliğini test etmenin en önemli yollarından biri ambalaj kontrolüdür. veya Ambalajı kapalı mı? Hava alıyor mu? Öyleyse üzgünüz ki o çikolata gıda güvenliği açısından tehlikeli olabilir. Ayrıca sadece çikolata değil, bunu tüm ambalajlı gıdalar için de düşünebilirsiniz. Çünkü açık ambalajı olan gıdalar bayatlayabilir ve zamanla paket üzerindeki son kullanma tarihinden bağımsız olarak bozulabilir. Üstelik paket içerisine yabancı cisimler girebilir ve gıdayı çok kısa bir sürede bozabilir.

 

Bozuk Çikolata Nasıl Anlaşılır?

Tüm bunlara ek olarak bozuk çikolatayı anlayabileceğiniz bazı yollar bulunur. Bu yollar şu şekildedir:

  • Çikolata şekerlenmişse
  • Tadında farklılık varsa
  • Özelliğinden bağımsız olarak elinizde dağılıyorsa

 

Bu özelliklerden biri veya birkaçının olması, o çikolatanın bozuk ya da bozulmak üzere olduğunu gösterir. Bu yüzden tüketmemeniz gerekir. Çünkü bu tür çikolatalar özellikle çocuklarda gıda zehirlenmelerine neden olabilir.

Ek olarak dilerseniz “Gerçek Çikolata Nedir?”başlıklı yazımızda kaliteli ve gerçek çikolata hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz. Böylece gerçek ve lezzetli çikolatayı ilk bakışta anlayabilirsiniz.

 

Güvenilir Gerçek Şölen Çikolatalarını Güvenle Tüketebilirsiniz!

Çikolatanın Ambalajı Kapalı mı?

Lezzetiyle Şölen yaşatacak, kaliteli, en iyi çikolata ve şekerleme markalarından biri olarak Şölen çikolatalarını güvenle tüketebilirsiniz. Neden mi? Bunu maddeler halinde şu şekilde açıklayalım:

  • Endüstri 4.0 ile donatılmış tesislerimizde teknolojiyi lezzet ile buluşturuyoruz.
  • Kalite, gıda güvenliği ve inovasyonu odağımıza alarak yeni teknolojilere kesintisiz şekilde yatırım yapıyoruz.
  • Hammadde girişinden tüketicilerimize ulaşana kadar olan tüm süreçlerde hijyeni ve gıda güvenliğini en yüksek standartlarda tutuyoruz.
  • Arge Merkezi’mizde gerçekleştirdiğimiz analizlerle, inovatif fikirleri benzersiz tatlara dönüştürüyoruz.
  • Süreçlerimizi yenilik ve dinamizm üzerine kurguluyoruz.
  • Ürünlerimizin kalitesini, lezzetinin yanı sıra tüketicilerin aklında kalacak ve onların ilgisini çekecek şekilde donatıyoruz.
  • İşletmelerimizde Toplam Üretken Bakım (Total Productive Maintenance-TPM) yönetim modelini uyguluyoruz. Tüm üretim süreçlerinde kayıpları azaltmayı, hata oranını sıfıra düşürmeyi ve verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen bu model, başarılarımızı artırmada etkili.

 

Birbirinden farklı çikolata ve kaplamalı ürün çeşitleriyle üretimlerimizi kusursuz ve verimli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Böylece en güvenilir ve en kaliteli şekilde üretim yaparak farkımızı koruyoruz.

Siz de gerçek çikolata tüketmek istiyorsanız birbirinden lezzetli ve kaliteli Şölen çikolataları arasından seçim yapabilirsiniz.

Paylaş: