Dünya Çikolata Günü: Bir Çikolata Hayatımıza Neler Katar?

Çikolatanın Öyküsü

19.06.2023

Dünya Çikolata Günü: Bir Çikolata Hayatımıza Neler Katar?

Dünya Çikolata Günü: Bir Çikolata Hayatımıza Neler Katar?

Çikolatayı sadece bir tatlı çeşidi olarak düşünüyorsanız yanıldığınızı söyleyelim. Çünkü çikolata, hayatımıza kattıkları ile kutlamayı hak eden eşsiz bir lezzet. 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü ise tadına doyamadığımız bu lezzeti, hayatımıza kattığı tüm güzellikleri ile kutlama zamanı.

1550 yılında Avrupa’ya geldiği ilk günün yıl dönümü olarak 7 Temmuz, çikolataya adanmış bir gün. “Peki, çikolata eşsiz tadının dışında hayatımıza neler katar?” diye merak ediyorsanız çikolatanın faydaları ve hayatımıza etkileri ile bu lezzetin dünyasında bir keşfe çıkalım.

 

En Tatlı Enerji Deposu

En Tatlı Enerji Deposu

Hepimizin gün içerisinde yorgun hissettiği zamanlar oluyor. Hatta bazen bu yorgunluğu üzerimizden atamıyoruz. Yoğun çalışma, hayat sorumlulukları derken aslında yorulmak oldukça normal. Sadece biraz enerji depolamaya ihtiyacımız var. “Peki, nasıl enerji depolanır?” diye düşünüyorsanız en tatlı enerji kaynağı olarak çikolata yardımımıza koşuyor.

Çikolatanın ham maddesi olan kakao çekirdeğinin içerisinde flavanol maddesi bulunduğu için çikolatadan aldığımız her bir ısırık, beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlıyor. Bu durum, bellek sorunlarına karşı bir önlem olduğu gibi yorgunluğun giderilmesine ve enerji alınmasına da yardımcı oluyor. Kısacası yorgunluğunuzu bir kenara bırakıp özgürce gezmek için hem enerji deposu hem de yeni keşiflerin eşlikçisi Nutymax gofretleri yanınızdan eksik etmemekte fayda var.

 

Yüzleri Gülümseten Lezzet

Yüzleri Gülümseten Lezzet

Çikolatanın hayatımıza en önemli katkılarından biri tabii ki mutluluk. Yüzleri gülümseten bu lezzet, kokusuyla bile adeta mutluluğa açılan bir kapı. Üzgün hissettiğimiz zamanlarda bize destek olan bu lezzetli mutluluk kaynağının yüzümüzü gülümsetmesinin sebebi ise içinde yer alan bileşenler.

Çikolatada mutluluğumuza katkı yapan 3 farklı bileşen bulunuyor. Triptofan, teobromin ve feniletilamin olarak bilinen bu bileşenler, vücudun serotonin hormonu salgılamasına yardımcı oluyor. Aslında aşık olduğumuzda hissettiğimiz o heyecanı, mutluluğu ve enerjiyi çikolata yerken de hissediyoruz. O halde aşkın en lezzetli halini deneyimlemek için şimdi Biscolata yeme zamanı.

Çikolatanın mutlulukla olan ilişkisi hakkında daha detaylı bilgi almak için "Çikolata Neden Mutlu Eder? yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Özel Günlerin Vazgeçilmezi

Özel Günlerin Vazgeçilmezi

Çikolatanın verdiği mutluluğa daha çok mutluluk katmanın yolu paylaşmaktan geçiyor. Çünkü biliyoruz ki mutluluk, paylaşarak çoğalır. Bunun için de çikolata, sevdiklerinizle keyifli sohbetlerinize eşlik eden ve misafirlere ikram edilen eşsiz bir lezzet. Sevdiklerinizle geçirdiğiniz her gün özel olsa da özellikle bayramlarda çikolata vazgeçilmez bir seçenek.

Birbirinden lezzetli çikolata çeşitleri, bayram hazırlıklarının olmazsa olmazı. Çünkü bayramlaşmak için kapıya gelen çocuklara ve eve gelen misafirlere ikram etmek için çikolata, bir lezzetten öte adeta bir bayram geleneği. Bu geleneği 1989 yılından beri sürdüren Şölen, ikramlık çikolata çeşitleri ile bayram mutluluğunuzu paylaşmak için her zaman sizinle.

Bayramlar için çikolata bir gelenek olsa da Babalar Günü, Anneler Günü, Sevgililer Günü, Yılbaşı gibi tüm özel günleri en tatlı şekilde kutlamak için de her zaman eşsiz bir seçenek. Yılbaşı kutlamasında ise lezzet ödüllü Chocodan’s sevdiklerinize ve kendinize verebileceğiniz en güzel hediye.

 

Çocuklara En Güzel Hediye

Çocuklara En Güzel Hediye

Büyüklerin bile dayanamadığı bu lezzete çocukların “Hayır” demesi neredeyse imkansız. Çünkü çikolatanın lezzetli dünyası çocuklar için daha da özel ve sürprizlerle dolu. Bu nedenle çocuğunuzun “Çikolata alabilir miyim?” sorusuna verdiğiniz her “Evet” cevabı, onlar için bir hediye.

Çocuğunuza lezzeti eğlence ile birleştiren bir çikolata almak istiyorsanız oyun arkadaşı Ozmo, çocuklarınızla buluşmak için her zaman hazır. Aynı zamanda kakaonun kendi yağından ve çekirdeğinden oluşturulmuş Ozmo çeşitleri içinde çocuğunuzu daha da mutlu edecek sürprizler saklı. İçi oyuncakla dolu Ozmo yumurta kafalar, kutup macerası oyununa giriş bileti olan Ozmo Cool ve gizli hayvanlar oyununu bir kutuya sığdıran Ozmo Hoppo, bu sürprizlerden sadece birkaçı.

 

Sonuç olarak "İyi ki var!" dediğimiz bu lezzeti kutlamak için pek çok nedenimiz var. Hayatımıza kattıkları ile çikolatanın yeri her zaman bir başka. O halde çikolata tadında bir gün geçirmek dileğiyle hepimizin Dünya Çikolata Günü kutlu olsun!

 

Paylaş: