Ailece Doğa Tatili İçin: Çocuklarla Kamp Yapmanın 4 Püf Noktası

Şölen'le Keşfet

28.11.2023

Ailece Doğa Tatili İçin: Çocuklarla Kamp Yapmanın 4 Püf Noktası

Ailece Doğa Tatili İçin: Çocuklarla Kamp Yapmanın 4 Püf Noktası

Doğayla buluşmanın en güzel yolu olan kamp yapmak, bazıları için adeta bir tutku. Ancak bu tutkunuzu çocuklu yaşama geçtikten sonra ihmal etmiş olabilirsiniz. Çünkü doğa şartlarında kalmayı gerektiren kamp deneyimi, bazen büyükler için bile zorlayıcı olurken çocuklar için daha da zor olabilir.

Ancak çocuklarla kamp yaparken dikkat edilmesi gerekenleri göz önünde bulundurarak çocuğunuzu kamp yapmanın eşsiz hissi ile tanıştırmanız mümkün. Sadece biraz hazırlık ile çocuklarınızın da sizin gibi bir kampsever olmasını sağlayabilirsiniz. “Peki, nasıl?” diyorsanız çocukla kamp için dikkat edilmesi gerekenler listemiz, kamp hazırlığında size yol gösterici olacak.

O halde çocuğunuzla rahatlıkla kamp yapmak ve ailece keyifli bir tatil deneyimi yaşamak için çocuklarla kamp yapmanın püf noktalarını inceleyelim.

 

Kampa Gitmeden Önce Çocuklarınızı Bilgilendirin

Kampa Gitmeden Önce Çocuklarınızı Bilgilendirin

Çocuklarınızla kamp yapmak istiyorsanız hazırlığa kampa gitmeden önce başlamanızda fayda var. Çünkü unutmayın ki doğa içinde kalmak, çocuğunuz için yepyeni bir deneyim. Bu deneyime hazırlıklı olması için de kampa gitmeden önce çocuğunuzu kamp şartları hakkında bilgilendirmelisiniz.

Kamp şartlarını anlatarak çocuklarınızın doğa içinde kalma hakkında fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca sadece bilgilendirme ile sınırlı kalmayıp varsa evinizin ya da bir arkadaşınızın evinin bahçesine çadır kurarak çocuklarınıza kısa süreli kamp deneyimi yaşatabilirsiniz. Böylece çocukların kamp yapma deneyimi ile ilgili tepkilerini ölçerek kamp alanına gitmeden çocukla kamp hakkında daha detaylı fikir sahibi olabilirsiniz.

 

Çocuklarınızın İhtiyacı Olan Tüm Malzemeleri Yanınıza Alın

Çocuklarınızın İhtiyacı Olan Tüm Malzemeleri Yanınıza Alın

Kamp hayatı hakkında çocuklarınızdan olumlu tepkiler aldıysanız şimdi, ailece kamp yapmak için hazırlanma zamanı. Biliyorsunuz ki kamp yaparken her duruma karşı hazırlıklı olmak gerek. Bu nedenle el feneri, kamp sandalyesi, uyku tulumu gibi kamp malzemelerinin eksiksiz olması oldukça önemli. Ancak çocuklarınızla kampa giderken sadece kamp malzemeleri değil, çocuklarınızın ihtiyacı olan tüm malzemeleri de yanınıza almayı unutmayın.

Farklı hava şartlarına göre kıyafetler, olası tehlikelere karşı ilk yardım çantası ve oynamayı sevdiği birkaç oyuncak ile çocuğunuz için kamp yapmayı daha keyifli ve güvenli hale getirebilirsiniz.

 

Çantanıza Bol Su ve Yiyecek Koymayı Unutmayın

Çantanıza Bol Su ve Yiyecek Koymayı Unutmayın

Kamp yaparken bazen yakınlarda ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz bir market bulmak zor olabilir. Kalabalık olunca da yiyecek ve suyunuz tahmininizden daha erken bitebilir. Bu nedenle ailece kamp hazırlığı yaparken yanınıza bol bol su ve yiyecek almayı unutmayın.

Çocuklarınızın kamp alanında yemek problemi yaşamaması için sevdiği yiyeceklerden stok yapabilirsiniz. Ayrıca sadece yemek değil, gün içerisinde yapacağınız doğa yürüyüşlerinde yiyebilmek için çocuklarınızın sevdiği atıştırmalıklardan da yanınıza alabilirsiniz. Ailece yapacağınız keşiflerin en tatlı eşlikçisi Nutymax gofretler ve çocukların oyun arkadaşı Ozmo çeşitleri ile çocukların kamp deneyimini daha keyifli hale getirebilirsiniz.

 

Çocuklar İçin Uygun Kamp Alanlarını Tercih Edin

Çocuklar İçin Uygun Kamp Alanlarını Tercih Edin

Hazırlıklarınız eksiksiz olsa bile seçeceğiniz kamp alanı, tatil deneyiminizin kusursuz olması için oldukça önemli. Gideceğiniz kamp alanını seçerken çocuklara uygun ortam ile internet, su, tuvalet gibi imkanların olmasına dikkat etmelisiniz.

Ayrıca kamp alanının imkanları dışında kamp yapacağınız yerin çevresini de iyice araştırmanızda fayda var. Kamp yapılacak alan için hastane, eczane, market gibi şehir imkanlara yakın bir yer seçerek kampta yaşanabilecek risklere karşı önceden önlem alabilirsiniz.

Ancak unutmayın ki Türkiye’nin doğal güzelliklerini keşfetmek için pek çok kamp alanı bulmak mümkün. Bu kamp alanları arasından çocuklu aileler için uygun seçenekleri tercih ederek çocuklarla kamp yapmayı daha kolay hale getirebilirsiniz.

 

O halde, şimdi çocuklarınızla yapacağınız kamp için güzel bir kamp alanı seçme zamanı. Çocuğunuzun ilk kamp deneyimi olacaksa yolculuk süresini de göz önünde bulundurarak şehirden çok uzaklaşmadan gidebileceğiniz bir kamp alanını tercih edebilirsiniz. Eğer İstanbul’da yaşıyor ve şehre yakın kamp alanlarını imkanlarıyla keşfetmek istiyorsanız “Şehirden Doğaya Kaçış: İstanbul’a Yakın Kamp Alanları” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: