Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Yılbaşı Kurabiyesi

Çikolatalı Tarifler

28.11.2023

Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Yılbaşı Kurabiyesi

Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Yılbaşı Kurabiyesi

Yılın en heyecanlı zamanı olan yılbaşı yaklaşırken umut dolu yeni yıl ruhunu evinize taşımanın zamanı geldi. Tabii ki birbirinden güzel yılbaşı süsleri, rengarenk ışıklar ve yeni yılın olmazsa olmazı yılbaşı ağacı ile evinizde keyifli bir atmosfer yaratmak, bu ruhu yaşatmak için atmanız gereken ilk adım. Bu adımı geçtiyseniz şimdi, bu keyifli ortamı kokusuyla bile yılbaşını hatırlatan yılbaşı kurabiyesi ile tamamlama zamanı.

Yılbaşı kurabiyeleri pişip tüm evi zencefil ve tarçının mükemmel kokusu sardığında yılbaşı ruhunu en derinden hissetmek kaçınılmaz. Bu nedenle hem lezzeti hem de görüntüsü ile eşsiz yeni yıl kurabiyesi, yılbaşı ruhuna en çok yakışan detaylardan biri. Evde yılbaşı hazırlıklarında bu detayı unutmayın diye biz de sizin için yeni yıl heyecanının en lezzetli hali olan yılbaşı kurabiyesi tarifi hazırladık.

O halde önlüklerinizi takın, her ısırıkta size yeni yıl heyecanını yaşatacak yılbaşı kurabiyelerini hazırlamaya başlayalım.

 

Yılbaşı Kurabiyesi Yapımı

Yılbaşı Kurabiyesi Yapımı

Yılbaşı kurabiyesinin tadı kadar şekli de oldukça dikkat çekici. Bu nedenle yılbaşı kurabiyesi yaparken gerekli olan tüm malzemelere ek olarak yılbaşı temalı kalıplarınızı da hazırlamayı unutmayın.

Kalıplar hazırsa adım adım yılbaşı kurabiyesini yapmaya başlayalım:

  • İlk olarak derin bir kabın içine tereyağı ve şekeri koyun. 5-6 dakika boyunca mikser yardımıyla karıştırın.
  • Şeker ve tereyağını iyice karıştıktan sonra üzerine yumurta ve pekmez ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • İlk karışımı hazırladıktan sonra şimdi, ayrı bir kabın içinde kuru malzemeler olan un, şeker, vanilya, zencefil ve tarçını karıştırın.
  • Kuru malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra yavaşça pekmezli karışımın içine dökmeye başlayın. Ancak kuru malzemeleri karışıma eklerken topaklanma olmaması için yavaş yavaş dökmeye ve bir yandan karıştırmaya dikkat edin.
  • Tüm malzemeler karıştıktan sonra hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı. Eğer kurabiye hamurunuz ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru açıp kalıplarla şekil vermeden önce tadının ve kıvamının iyice oturması için 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra artık şekil vermeye başlayabilirsiniz. Bu aşamada hamuru daha kolay açmak için ikiye bölerek parçalar halinde açabilirsiniz.
  • Tezgaha biraz un serpip hamuru tezgaha alın ve merdane yardımıyla iyice inceltecek şekilde açmaya başlayın. Açtığınız hamurdan düzgün şekiller çıkarmak için hamurun ince ve pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Hamuru açtıktan sonra yılbaşı temalı kalıplar ile kurabiye şekillerini oluşturmaya başlayabilirsiniz. Kalıpları çıkardıktan sonra ise oluşturduğunuz şekilli hamurları fırın tepsisine dizin.
  • Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri önceden 180 derecede ısıtılan fırında 7-8 dakika pişirin.

 

Tüm evi yılbaşı kurabiyesinin eşsiz kokusu sardıysa kurabiyeleriniz hazır. Kurabiyeleri fırından çıkarıp yılbaşı kurabiyesi yapmanın en eğlenceli kısmı olan süsleme aşamasına geçebilirsiniz.

 

Yılbaşı Kurabiyesi Süsleme Önerileri

Yılbaşı Kurabiyesi Süsleme Önerileri

Çam ağacı, yılbaşı süsleri ve küçük adam şekilli yeni yıl kurabiyeleriniz hazır. Ancak unutmayın ki bu kurabiyenin olmazsa olmazı süsleme. Yılbaşı kurabiyelerini hem görüntü hem de lezzet açısından daha keyifli hale getirecek süsleme için Ozmo çeşitleri ve Şölen Madlen çikolata her zaman yanınızda.

Yılbaşı kurabiyelerini, çikolatanın eşsiz lezzeti ile buluşturmak için Şölen Madlen çikolatayı eritip kurabiyelerinizi sütlü veya bitter çikolata ile kaplayabilirsiniz.

Kurabiyeleri çikolata ile kaplamak için başka bir seçenek arıyorsanız da Ozmo Cream ile yaratıcılığınızı gösterme zamanı. Ozmo Cream sayesinde kurabiyelerin üzerine çikolatadan şekiller çizebilir ya da kurabiyeleri kolaylıkla çikolata ile kaplayabilirsiniz.

Çikolata tamamsa şimdi biraz da renk katma zamanı! Küçük adamların gözleri ve çam ağaçlarının süslemeleri için Ozmo Popsy kullanarak rengarenk bir kurabiye süslemesi yapabilirsiniz.

 

Görüntüsü, tadı ve süslemesi ile yeni yıl ruhunu yansıtan yılbaşı kurabiyesi tarifi dışında daha fazla yılbaşına özel tarif keşfetmek isterseniz de “Yılbaşı Sofrasına Özel 4 Tatlı Tarifi” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: