Çikolata ve Meyvelerin Leziz Buluşması: Waffle Tarifi

Çikolatalı Tarifler

25.10.2023

Çikolata ve Meyvelerin Leziz Buluşması: Waffle Tarifi

Çikolata ve Meyvelerin Leziz Buluşması: Waffle Tarifi

Hem süslemesi hem de lezzeti ile gönüllere taht kurmuş bir tatlı olan waffle, yapımı ile de oldukça pratik ve zevkli. İstediğiniz malzemelerle lezzetli bir tatlı yapmak isterseniz bu tatlının her damak zevkine uygun yapısı tam size göre.

Waffle yapımında temel nokta, hamuru ve çikolata sosunu hazırlamak olsa da asıl hayal gücünüzü göstereceğiniz yer süslemesinden geçiyor. Meyveler, kuruyemişler ve birçok süsleme alternatifi ile lezzet dolu bir waffle yapmanız mümkün. Hem de oldukça kolay bir şekilde. Bu nedenle de waffle, evde yapılabilecek tatlıların başında geliyor.

O halde herkesin damak zevkine göre malzemelerle donatabileceği hem pratik hem de zevkli waffle tarifini hazırlamaya başlayalım.

 

Waffle İçin Malzemeler

Waffle İçin Malzemeler

Waffle yapmanın püf noktası tabii ki waffle hamurunu hazırlamak. Hamuru ve buna ek olarak güzel çikolata sosunu hazırladıktan sonra waffle üzerine dilediğiniz malzemeleri koyarak lezzetli bir waffle yapabilirsiniz. Bu nedenle waffle yapmak için temel malzemeler, waffle hamuru ve çikolata sosu için gerekli. Damak zevkinize uygun süsleme seçenekleri ile de bu malzemelere ek olarak farklı malzemeleri listeye ekleyebilirsiniz.

 

Waffle Nasıl Yapılır?

Waffle Nasıl Yapılır

Tüm malzemeler hazırsa waffle yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle waffle hamurunu hazırlayalım:

  • Waffle hamuru için ilk olarak bir kabın içine yumurta ve şekeri koyun. Köpürene kadar iyice çırpın.
  • Karışım köpürünce önce süt ve sıvı yağı karışımın içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Sonrasında katı malzemeler olan şeker, un, vanilya, kabartma tozu ve unu da yavaşça karışımın içine eklemeye başlayın. Tabii ki bu malzemeleri karışıma koyarken topaklanma olmaması için sürekli olarak karışımı çırpın.
  • Waffle hamuru harcı hafif akışkan kıvamlı bir yapıya gelince pişirme işlemine başlayabilirsiniz. Waffle hamurlarını pişirmek için waffle makinesi kullanabilirsiniz. Ancak waffle makinesi yoksa tost makinesi veya tavada da waffle hamurlarını pişirmeniz mümkün.
  • Hamurları pişirirken dikkat etmeniz gereken konu ise pişireceğiniz alanı yağlayıp önceden ısıtmak. İyice ısındıktan sonra hamur harcından bir kepçe alıp makineye ya da tavaya dökün. Hamur renk alıp dışı hafif çıtır kıvama gelinceye kadar pişirin. Pişen waffle hamurunu kenara alarak bu işleme hamur harcı bitene kadar devam edebilirsiniz. Tüm harç bitince waffle hamurlarınız hazır.

 

Waffle hamurlarını hazırladığımıza göre şimdi, bu tatlının olmazsa olmazı çikolata sosunu da hızlıca hazırlamaya başlayalım:

  • Kremayı bir tencerenin içine koyun ve ısıtmaya başlayın. Burada dikkat etmeniz gereken ise kremanın kaynamaması. Kremanın üzerinden hafif bir duman çıkmaya başladığında ocağın altını kapatabilirsiniz.
  • Krema ısındıktan sonra çikolataları küçük parçalar haline getirip kremanın içine atın ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Sıcak kremanın içinde çikolatalar eridikten sonra waffle tarifine lezzet katacak çikolata sosunuz hazır.

 

Tabii ki bu çikolata sosunu sütlü, bitter ya da beyaz çikolata ile yapmanız mümkün. Ama unutmayın ki her çikolata türüne göre dikkat etmeniz gerekenler bulunuyor. “Tüm çikolata türleri ile tam kıvamında bir sos nasıl hazırlanır?” diye merak ediyorsanız “Ganaj Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Waffle Süslemesi İçin Öneriler

Waffle Süslemesi İçin Öneriler

Waffle yapımında hamur ve çikolata sos tarifin temelini oluştursa da asıl üzerine konulacaklar, bu tatlının hem en önemli detayı hem de en zevkli yanı. O halde waffle tarifinin en eğlenceli kısmı olan süslemeye geçelim.

Biliyoruz ki çilek, muz ve kivi üçlüsü waffle süslemesinin olmazsa olmazı. Bu meyveler arasından sevdiklerinizle veya farklı mevsim meyveleriyle waffle’ınızı dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Tabii ki lezzet dolu bir waffle için sadece meyve yeterli değil. Meyve dışında fındık, fıstık gibi çikolataya yakışan kuruyemişleri de ufalayıp waffle’ın üzerine ekleyebilirsiniz.

“Biraz daha orijinal bir süsleme istiyorum.” diyorsanız da o zaman hazırladığınız waffle’ları Şölen lezzetleri ile buluşturmanın zamanı geldi. İsterseniz rengarenk Ozmo Popsy ile waffle tarifine renk katarak çocukların favorisi haline getirebilir, isterseniz de Biscolata Nirvana Roll çeşitleri ile waffle’daki çikolata lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.

 

Gördüğünüz gibi waffle’ları farklı malzemelerle buluşturmak ve dilediğiniz gibi süslemek mümkün. Üzerine istediğiniz malzemeleri de koyduktan sonra hem tadı hem de görüntüsüyle iştah açıcı waffle’larınızı servis edebilirsiniz.

Tıpkı waffle gibi pratik bir şekilde hazırlayıp afiyetle yiyeceğiniz farklı tarifler keşfetmek isterseniz de sizler için hazırladığımız tüm çikolatalı tarifleri inceleyebilirsiniz.

 

Paylaş: