Hafif ve Fit: Muzlu Yulaflı Kek Tarifi

Çikolatalı Tarifler

18.12.2022

Hafif ve Fit: Muzlu Yulaflı Kek Tarifi

Hafif ve Fit: Muzlu Yulaflı Kek Tarifi

Lezzetli, yumuşacık ve yerken ağızda unutulmaz bir tat bırakacak fit bir tatlı tarifine hazır mısınız? O halde, hızlıca hafif tatlı tariflerinden bir tanesi olan yulaflı muzlu kek tarifi için ihtiyacınız olacak malzeme listesi ile başlayalım.

Muzlu Yulaflı Kek Yapımı

1. Bir kaba olgunlaşmış muzları koyun ve ezici ya da çatal yardımıyla ezerek tarife başlayın. Böylece kekinizin lezzeti artacak. Olgunlaşmış muz bulamadıysanız da endişelenmeyin. Böyle bir durumda muzları ezip bir çırpıcı yardımıyla dikkatlice karıştırarak da muzun lezzetini artırabilirsiniz.

2. Ardından muzların üzerine yumurta ve pekmezi ekleyin ve çırpmaya devam edin. İyice karıştırdıktan sonra yulaf unu, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu aşamada dilerseniz yulafı un haline getirmek yerine kek harcına bütün şeklinde de atabilirsiniz. Buna damak zevkinize göre karar verebilirsiniz.

3. Sonrasında yulaflı kek harcını dilediğiniz bir kek kalıbına aktarabilir ve üzerine ceviz, pikan cevizi veya fındık ekleyebilirsiniz.

4. Son aşama ise muzlu keki 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirmek.

 

Ancak iştah kabartan, muzlu ve yulaflı kek tarifi için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Bu püf noktalarını şu şekilde sıralayalım:

  • Yumurtaları oda sıcaklığında olacak şekilde tarife ekleyin.
  • Her malzemeyi ekledikten sonra kek harcını karıştırın.
  • Önce sıvı malzemeleri karıştırtırın ve ardından katıları yavaşça sıvı karışıma ilave edin.

 

Tüm bu aşamalardan sonra ise muzlu ve yulaflı kekiniz hazır! Ancak tarife birazcık heyecan katmak isterseniz size bir önerimiz var. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine dilediğiniz miktarda Ozmo Cream ilave edebilir ve muzlu yulaflı kekin lezzetini doruklara çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Paylaş: