Küçük Çikolata Bombası: İzmir Bomba Tarifi

Çikolatalı Tarifler

8.03.2024

Küçük Çikolata Bombası: İzmir Bomba Tarifi

Küçük Çikolata Bombası: İzmir Bomba Tarifi

İzmir’in pek çok meşhur lezzeti olsa da İzmir bomba, son yıllarda herkesin kalbinde taht kurmuş durumda. Çünkü bu tatlı, incecik hamurun içindeki akışkan çikolatası ile adeta bir mutluluk kaynağı. O halde hem pratik hem de lezzet dolu İzmir bomba tarifimiz ile bu mutluluğu evinize taşımanın ve çocukların favorisi olacak İzmir bombalar hazırlamanın zamanı geldi. Önlüklerinizi taktıysanız tüm püf noktaları ile İzmir bomba tarifini hazırlamaya başlıyoruz.

 

İzmir Bomba Malzemeleri

İzmir bomba, aslında az malzemeden oluşan bir lezzet. Ancak malzemesi az olsa da yapım aşamasında pek çok püf noktası var. İzmir bombanın lezzeti de bu püf noktalara dikkat etmekten geçiyor. O halde yapımına geçmeden önce ilk olarak İzmir bomba tarifinin malzemelerini hazırlayalım.

 

İzmir Bomba Nasıl Yapılır?

İzmir Bomba Nasıl Yapılır

Tüm malzemeler hazırsa küçük çikolata bombası olan İzmir bomba tarifini adım adım yapmaya başlayalım:

  • İlk olarak İzmir bombanın hamurunu hazırlayabiliriz. Bunun için derin bir kabın içine öncelikle kuru malzemeler olan un, şeker ve vanilini ekleyin. Bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra üzerine suyu ve yağı ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
  • 1-2 dakika boyunca yani hamur tam kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı ve ele yapışmamalı. Bu kıvama geldiğinde hamuru dinlenmeye bırakabilirsiniz.
  • Yaklaşık 20 dakika hamuru dinlendirdikten sonra hamuru açma aşamasına geçebilirsiniz. Tezgaha biraz un serptikten sonra hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde küçük parçalara ayırın.
  • Küçük parçalar haline getirdiğiniz hamurları tezgaha alıp bir merdane yardımı ile açabilirsiniz. Bu aşamada hamurları ince bir şekilde açmaya özen gösterin.
  • Tüm hamurları açtıktan sonra içerisindeki çikolata dolgusu için açtığınız hamurun tam ortasına yaklaşık bir yemek kaşığı olacak şekilde Ozmo Cream ekleyin.
  • Çikolataları eklediğiniz hamurları bohça haline getirip kapatın. Hamuru bohça haline getirirken ucunda kalan fazla hamuru bir makas yardımıyla kesmenizde fayda var. Sonrasında hazırladığınız İzmir Bombaların şeklinin düzgün olması için üzerine hafifçe bastırarak hamuru düzeltebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta, hamurun yırtılmaması. Çünkü hamurda delik oluşursa pişirme aşamasında içerisindeki çikolata tamamen dağılabilir.
  • Tüm hamurları çikolata ile doldurduktan sonra İzmir bombaları fırın tepsisine dizip pişirme aşamasına geçebiliriz. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 6 dakika pişirmeniz yeterli. Ancak pişirirken oldukça dikkatli olun. Çünkü İzmir bombanın hamuru çok hızlı pişer ve fırında fazla bırakırsanız yanar. Bu nedenle hamurun üzerinde hafif bir pembeleşme olduğunda İzmir bombaları fırından çıkarmalısınız.

 

İzmir Bomba İçin Sunum Önerileri

Sıcak sıcak fırından çıkan İzmir bombalar, afiyetle yemek için hazır. Ancak tabii ki sunumsuz olmaz. İzmir bombaları bir tabağa alıp üzerine pudra şekeri dökerek sade bir sunum hazırlayabilirsiniz. Bu küçük çikolata bombalarını farklı tatlarla buluşturmak isterseniz de üzerine Hindistan cevizi veya fındık parçaları serperek servis etmeniz mümkün.

Sunum için tercihiniz hangisi olursa olsun İzmir bombanın çikolataya doyacağınız tadını en iyi şekilde deneyimlemek için soğutmadan yemenizi tavsiye ederiz. Böylece incecik hamurun içindeki çikolatanın ağzınızda akıp giden tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

 

İzmir bomba gibi çikolataya doyacağınız farklı tarifler keşfetmek isterseniz de sizin için hazırladığımız tüm çikolatalı tarifleri inceleyebilirsiniz.

 

Paylaş: