Anneler Günü Kahvaltısına Özel: Çikolatalı Krep Pasta

Çikolatalı Tarifler

28.03.2023

Anneler Günü Kahvaltısına Özel: Çikolatalı Krep Pasta

İçindekiler

Çikolatalı Krep Pasta

Sabahları mutfaktan gelen güzel kokularla uyanmanın verdiği mutluluk ve annelerimizin hazırladığı o güzel kahvaltı sofralarının yerini hiçbir şey tutamaz. O leziz omletler, kokusu hala burnumuzda yumurtalı ekmekler, el emeğinin en tatlı hali reçeller ve daha fazlası. Annelerimizin bizlere hazırladığı bu leziz kahvaltılar için şimdi bir teşekkür etme zamanı. O halde bu Anneler Günü’nde mutfağa geçme ve bu sefer annenizi mutfaktan gelen güzel kokularla uyandırma sırası sizde. “Peki, ne yapacağım?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin, sizin için özel bir tarifimiz var.

Hem tadı hem de görüntüsü ile etkileyici çikolatalı krep pasta tarifini sizin için hazırladık. Annelerimize küçük bir teşekkür hediyesi olacak bu gösterişli lezzeti gelin birlikte hazırlamaya başlayalım.

 

Çikolatalı Krep Pasta Yapımı

 

Çikolatalı Krep Pasta Yapımı

Derin kase, çırpıcı ve tava hazırsa önlüklerinizi giyin, başlıyoruz. Sosun beklerken donmaması için önce krepleri, sonra da sosu hazırlamalısınız. O yüzden önce kakaolu krep tarifini yapalım.

Derin bir karıştırma kabının içerisine önce iki yumurtayı kırın. Yumurtaların sarısı ile beyazı iyice karıştıktan sonra üzerine süt ve sıvı yağ ekleyin. Tüm sıvı malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra kuru malzemeleri, krep karışımının içerisine eklemeye başlayabilirsiniz.

Öncelikle unu yavaş yavaş karışımın içerisine dökün. Unu eklerken topaklanmaması için karışımı hızlıca çırpmaya devam edin. Son olarak tuz, şeker ve kakaoyu da karışıma ekleyerek pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra krep harcınız hazır. Şimdi, pastanın katları olacak krepleri pişirmeye başlayabilirsiniz.

Krepleri pişirmek için tavaya çok az sıvı yağ koyun ve tavaya yayın. Küçük bir kepçe ile aldığınız krep harcını tavaya dökün. Tavaya döktüğünüz harcın üzerinde küçük delikler çıkana kadar pişirmeye devam edin. Küçük delikleri görünce krebi çevirin ve diğer yüzünü de yaklaşık bir dakika kadar pişirin. Bu pişirme işlemini krep harcı bitene kadar yapmalısınız. Pişen krepleri servis tabağına aldıktan sonra sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Sütlü veya bitter Şölen Madlen Çikolataları bir kaba aldıktan sonra benmari usulü eritin. Çikolatalar eridikten sonra pastayı oluşturmak için bir kaşık çikolata sos alarak kreplerin üzerine sürün ve krepleri üst üste dizin. Kalan çikolata sosunu da krep pastanın üzerine dökün. Çikolatalı krep pasta hazır. Tabii bir pasta, süslemesiz olmaz.

 

Çikolata Krep Pasta Süslemesi İçin Öneriler

 

Çikolata Krep Pasta Süslemesi İçin Öneriler

Gelelim pasta yapmanın en eğlenceli yanına. Şimdi, pastayı süsleme zamanı. Çikolataya en çok yakışan taptaze meyveler ve pastanın lezzetine lezzet katacak kuruyemişler ile çikolatalı krep pastanızı süsleyebilirsiniz. Bu tarifi anneniz için daha özel hale getirmek isterseniz Ozmo Popsy’nin rengarenk dünyası ile süslemeye sevginizi yansıtabilirsiniz. Pastanın üzerine Ozmo Popsy ile ister bir kalp çizin, isterseniz de annenizin ismini yazın.

Unutmayın, önemli olan her gün olduğu gibi bugün de annenizi mutlu etmek. Bu teşekkür hediyeniz karşısında annenizin çok mutlu olacağına emin olabilirsiniz. Tabii sadece kahvaltı yetmez. Anneler Günü’ne lezzetli bir başlangıç yapacağınız bu güzel kahvaltıdan sonra günü daha keyifli hale getirmek için neler yapabilirim diye düşünüyorsanız “Dolu Dolu Bir Gün İçin Anneler Günü Etkinlikleri” yazımızı okumayı unutmayın.

 

Paylaş: