Bayramda Kolayca Hazırlayabileceğiniz Gerçek Çikolatalı Kek

Çikolatalı Tarifler

7.05.2022

Bayramda Kolayca Hazırlayabileceğiniz Gerçek Çikolatalı Kek

Bayramda Kolayca Hazırlayabileceğiniz Gerçek Çikolatalı Kek

Bayramı her sene büyük bir heyecanla ailemiz, arkadaşlarımız, eşimiz, dostumuzla kutluyoruz. Büyüklerimizin evini ziyaret ediyor, sevdiklerimizi ağırlıyor ve birlikte bayramı Şölen tadında yaşıyoruz.

Siz de Şölen tadında bir bayram için sevdiklerinize en güzel yemekleri ve tatlıları yapmak isteyenlerden misiniz? O halde sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir bayram geçirmek ve onlara en güzel yemekleri ikram etmek için doğru yerdesiniz. Çünkü size muhteşem bir tatlı tarifi vereceğiz. Unutmayın, mutluluğa giden yol tatlıdan geçer.

Birkaç malzeme ve önemli bazı püf noktalarla “Bol kakaolu, yumuşak, lezzet dolu bir çikolatalı kek nasıl yapılır?” öğrenmeye hazır mısınız? Üstelik fındık ve karamel aroması ile farkını ortaya koyan muhteşem bir kek…

Tarifi uygulamaya geçmeden önce bazı ipuçları paylaşalım.

İpuçları!

  • Çikolatalar dışındaki tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın. Böylece kekiniz daha yumuşak olur.
  • Ayrıca un, kabartma tozu ve kakao üçlüsünü elek yardımıyla karışıma eklemeyi unutmayın. Bu işlem de malzemelerin daha iyi karışmasını ve kekte topaklanma olmamasını sağlar.

 

Tüm bunlar, lezzetli ve kıvamı yerinde bir kek için önemli püf noktalar.

Gerçek Çikolatalı Kek Nası lYapılır?

Yapılışı:

Kolay kakaolu kek tarifi için yapmanız gereken, derin bir kaba yumurta ve şekeri ilave edip mikser yardımıyla 4-5 dakika kadar çırpmak. Ardından yağı ve sütü bu karışıma ekleyin. Kuru karışım olan un, kabartma tozu ve kakaoyu bu karışıma ilave edin, kek hamurunu çırpmaya başlayın. Kek harcında topaklanma olmayana kadar harcı çırpmaya devam edin.

Bu aşamada, önceden parçalara ayırmış olduğunuz Şölen Chocodan's’ı kek harcına ekleyin ve yoğunluğunu her ısırığa denk gelecek şekilde hazırlayın. Burada kullandığınız çikolatalar; buram buram kakaosu, arkasından gelecek fındık ve karamel aromasıyla size diğer çikolatalı kekleri unutturacak!

Ardından kek harcını kek kalıbına dökebilirsiniz. Kek kalıbınız yoksa tepsi de kullanabilirsiniz. Ancak kek harcını dökmeden önce tepsinin içine pişirme kağıdı koymayı unutmayın. Kek harcını tepsiye döktükten sonra isteğe bağlı olarak kekin üzerine Şölen Chocodan's parçaları serpebilirsiniz. Ardından keki 170 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun ve 40-45 dk kontrol ederek pişirin.

Bayramda sizi ziyarete gelecek sevdiklerinizin afiyetle yemesi için kakaolu kekiniz servise hazır!

Misafirleriniz arasında çocuklar da varsa Ozmo Popsy ile renkli bir sunum hazırlayabilir, dilerseniz misafirlerinize kekin yanında buz gibi bir kahve ikram edebilirsiniz. Soğuk kahve tariflerini öğrenmek için de "Sıcak Havalarda Ferahlatacak 4 Buzlu Kahve Tarif" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş: