Sonbahar Aylarında Gezmeye Doyamayacağınız 5 Yer

Şölen'le Keşfet

27.09.2022

Sonbahar Aylarında Gezmeye Doyamayacağınız 5 Yer

Sonbahar Aylarında Gezmeye Doyamayacağınız 5 Yer

Sonbahar ayları gezmek için yılın en uygun zamanları arasındadır. Sonbaharın renkli yapraklarıyla manzaranın, serinleyen havanın ve tenha sokakların tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca geziniz boyunca bölgede bulunan yerel halkı tanıma fırsatı da elde edebilirsiniz.

Böylece sonbahar gezilerinizde bölgenin kültürünü hissedebilir ve doğasının güzelliğine şahit olabilirsiniz. Bu nedenle biz de sonbaharda gidilebilecek yerleri bu yazıda sizin için derledik. O halde hemen önerilerimize geçelim.

 

1. Kapadokya, Nevşehir

Kapadokyada yapılacakların listesi

Her mevsim ayrı güzellikleri olan Kapadokya, sonbahar aylarında bir başka güzel. Çünkü bu aylarda Kapadokya’da bulunan vadileri, yeraltı şehirlerini, Peribacalarını gezerken sonbahar renklerinin doğa ile yakaladığı harika uyuma yakından tanık olabilirsiniz. Burada yapabileceklerinizin pek bir sınırı yok desek yanılmayız. Kapadokya’da yapabileceklerinizin bazılarını şu şekilde:

  • Devrent Vadisi, Güllüdere Vadisi, Ihlara Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi, Paşabağ, Aşk Vadisi gibi birbirinden güzel vadileri gezebilirsiniz. Burada bulunan yürüyüş parkurlarında kuş cıvıltıları eşliğinde trekking yapabilirsiniz. Üstelik Peribacaları ile dolu bu vadilerde, kayalara oyulan tarihi kiliseleri ve çok eski yaşam alanlarını görebilirsiniz. Tabi uzun yürüyüşler sonrası açlığınızı yatırştırmak ve yorgunluğunuzu gidermek için yanınızda Greta kraker bulundurmayı unutmayın!

  • Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi, Kapadokya Etnografya Müzesi gibi bölgenin tarihini konu alan müzeleri gezebilirsiniz.

  • Kaymaklı ve Derinkuyu Yeraltı Şehri başta olmak üzere Gaziemir, Özkonak gibi çevrede bulunan çok sayıda yeraltı şehrini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca burada piramitleri andıran gizemli tarihi yapıların da keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Çevrede bulunan parkurlarda ATV kiralayabilir ve ATV safari turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz ata binerek bölgeyi gezebilir ve tabii ki Kapadokya balon turları ile bölgeyi gökyüzünden seyre koyulabilirsiniz.

  • Tatilinizin bir gününü Avanos'ta çömlek yapmak için ayırabilirsiniz.

 

2. Karagöl Tabiat Parkı, İzmir

Karagöl Tabiat Parkı, İzmir

Ege’de sonbaharda gezilecek yerlerden biri hiç kuşkusuz Karagöl Tabiat Parkı. İzmir merkeze 1 saatlik mesafede bulunan Karagöl, tam bir doğa harikası! Yeşilin her tonundan oluşan ağaçları ve oksijen dolu havasıyla sizi başka bir gezegende gibi hissettirebilir, doğayla iç içe olmanın huzurunu yaşatabilir.

Bölgeyi gezerken yemyeşil göl manzarasının keyfine varabilir, göldeki ördeklerle vakit geçirebilir, yorulduğunuzda göl kenarında bulunan iskelelerde oturup dinlenebilirsiniz. Üstelik burada piknik, kamp ve karavan alanları da bulunuyor. Böylece aileniz ve sevdiklerinizle birlikte piknik yapma imkânından da faydalanabilirsiniz.

Ayrıca Karagöl, efsanevi hikayeleriyle bilinen bir yer. Bölgeden ayrılmadan önce orada yaşayan insanlardan Karagöl efsanelerini öğrenmenizi de öneririz!

 

3. Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Eşsiz doğasıyla bilinen Bolu’da bulunan Yedigöller, sonbahar aylarında gidilecek yerler listesinin başında yer alır. Çünkü çeşitli ağaç türlerinden dökülen yapraklar ve sonbaharın getirdiği serinlik cezbedicidir. Burada kendinizi kahverengi, turuncu ve sarıdan oluşan renk cümbüşünün içinde bulabilirsiniz.

Adını göllerden alan Yedigöller’de Büyükgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Sazlıgöl, Kurugöl, Deringöl, Seringöl adında 7 tane göl bulunuyor. Buradaki Sazlıgöl’ün kristal görünümlü suyu, Nazlıgöl’ün doğal güzellikleriyle dolu manzarası sizi kendine hayran bırakabilir. Ayrıca Yedigöller’de gezerken yürüyüş yolunda yürüyebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ancak acıktığınızda yemek için yanınıza Greta kraker almayı unutmayın.

Ayrıca bölgede çok sayıda yabani hayvan yaşıyor. Yani Yedigöller Milli Parkı’na giderken yol üzerinde ya da park alanında kurt, geyik, porsuk, yaban domuzu veya tilki görürseniz şaşırmayın!

 

4. Zigana, Gümüşhane

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yazın bunaltıcı sıcaklıklarından kurtulmak, sonbahar tatilini serin ve hala yeşilliğini koruyan manzaralar eşliğinde geçirmek isterseniz Gümüşhane’de bulunan Zigana, gitmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor.

Zigana’da Limni Gölü Tabiat Parkı’na giderken yolda gün batımının, sis denizinin keyfini çıkarabilirsiniz. Gölde bulunan kamelyalarda temiz havayı içinize çekerken çayınızı yudumlayabilirsiniz. Tabii Zigana’da bulunan Karaca Mağarası’nı ve ladin ile çam ağaçlarıyla kaplı muhteşem manzarasıyla Zigana Dağı’nı görmeden gezinizi sonlandırmayın deriz

Ayrıca 1890 yılında kesme taş kullanılarak yapılmış, dere yatağında bulunan tarihi Ardesa Köprüsü’nde fotoğraf çektirmeyi de Zigana’da yapılacaklar listesine eklemeyi unutmayın.

 

5. Rumkale, Gaziantep

Rumkale Gaziantep

Rumkale, Gaziantep’te Fırat Nehri ve Merzimen Çayı’nın karşılaştığı yerde, kayaların yamaçlarında bulunan bir kale. Buranın özelliği kalenin bulunduğu yerin manzarasının, göl ve dağ güzellikleriyle çevrili olması.

Rumkale’ye gelip tekne turu yapabilir ve kaleyi daha yakından görebilirsiniz. Burada bulunan seyir terasına çıkabilir ve cam zemin üzerinden aşağıdaki nefes kesici manzarayı izleyebilirsiniz.

Özellikle kasım ayında gezilecek yerlerden biri olan Gaziantep’ten ayrılmadan önce görmeniz gereken çok sayıda müze, hamam ve çarşı bulunduğunu da hatırlatalım. Bakırcılar Çarşısı, Karkamış Antik Kenti, Hamam Müzesi bunlardan sadece bazıları.

Keyifli bir sonbahar tatili geçirmenizi dileriz.

Paylaş: