Soğuk Havalara Sıcak Çözüm: En İyi Kış Filmleri

Şölen'le Keşfet

8.01.2023

Soğuk Havalara Sıcak Çözüm: En İyi Kış Filmleri

Soğuk Havalara Sıcak Çözüm: En İyi Kış Filmleri

Kış ayları; sıcak battaniyeler, sıcak içecekler ve iç ısıtan tatil filmleriyle yılın büyülü zamanlardır. Bu güzel aylarda evinizde ailenizle veya arkadaşlarınızla birlikte zamanınızı karda geçen kış filmleri izleyerek geçirmek isteyenlerden olabilirsiniz.

Animasyon maceralardan iyi hissettiren filmlere kadar mevsimin ruhunu yakalayan çok sayıda harika film önerimiz var. İzleyebileceğiniz iç ısıtan kış temalı filmlerden bazıları şunlar:

 

1. Fındıkkıran ve Dört Diyar (The Nutcracker and the Four Realms)

Fındıkkıran ve Dört Diyar

Görsel Kaynak

2018 yılında vizyona giren fantastik macera filmi Fındıkkıran ve Dört Diyar, E.T.A. Hoffman’ın "Fındıkkıran ve Fare Kral" hikayesine dayanıyor. Konusu ise Clara isimli karakterin macera dolu yolculuğunu içeriyor. Yolculuğun amacı ise Four Realms adlı gizemli bir paralel dünyaya taşınan ve paha biçilmez bir hediye içeren kutunun kilidini açmak ve kayıp anahtarı bulmak!

Yol boyunca Clara, Şeker Perisi (Keira Knightley), Fare Kralı (Morgan Freeman) ve Fındıkkıran (Jayden Fowora-Knight) dahil olmak üzere çeşitli karakterlerle karşılaşır, macera başlar. Şimdiden iyi seyirler dileriz.

 

2. Buz Devri Serisi (Ice Age)

Buz Devri Serisi (Ice Age)

Görsel Kaynak

Buz Devri, soğuk bir akşamda ailece içinizi ısıtabilecek ve size kahkaha dolu anlar yaşatabilecek klasik animasyon filmlerinden bir seri. Toplam 5 filmden oluşan bu seri, kesintisiz bir eğlence vadediyor.

Serinin ilk filmi olan ve 2002'de gösterime giren Buz Devri; mamut, kaplan ve tembel hayvanın kayıp bir bebeği ailesine kavuşturma hikayesini konu alıyor. Serinin diğer filmleri ise sırasıyla şu şekilde:

  • Buz Devri 2: Erime Başlıyor (2006)
  • Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı (2009)
  • Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (2012)
  • Buz Devri 5: Büyük Çarpışma (2016)

 

Esprili ve iç açıcı hikayelerinin yanı sıra sevimli karakterleri ve güzel animasyonları ile tanınan Buz Devri serisini izlerken çay keyfinizin en güzel eşlikçisi olan Vişneli Luppo Sandviç Kek’in zevkini çıkarmayı da unutmayın.

 

3. Karlar Kraliçesi (Snow Queen, 2012)

Karlar Kraliçesi (Snow Queen, 2012)

Görsel Kaynak

Hans Christian Andersen'in Karlar Kraliçesi masalından uyarlanan film, Kai'yi Kar Kraliçesi'nin pençelerinden kurtarmak için yola çıkan iki küçük kardeşin yani Gerda ve Kai'nin yolculuğunu anlatıyor. Sevgi ve dostluk kavramlarını öne çıkaran bu samimi animasyonda kendinizi bulabilirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler.

 

4. Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel)

Büyük Budapeşte Oteli

Görsel Kaynak

Büyük Budapeşte Oteli, 2014 yılında vizyona giren bir dramatik komedi filmi. Yönetmenliğini Wes Anderson'ın üstlendiği film, Mösyö Gustave H. adlı bir kapıcı ile onun lobideki çocuğu Zero'nun hikayesini anlatıyor. İçinizi ısıtacak bu maceraya eşlik etmek, kış günlerinizde yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri olabilir.

 

5. Evde Tek Başına (Home Alone)

Evde Tek Başına

Görsel Kaynak

Yılbaşı ve karlı kış filmleri denildiğinde Evde Tek Başına filmi listelerde mutlaka yer alır. 1990 yapımı komedi filminde, ailesi tatile gittiğinde kazara geride kalan Kevin’ın maceraları anlatılıyor. Film boyunca evine giren hırsızlardan evini korumak için zekice ve oldukça eğlendirici planlar yapan Kevin, tatlılığıyla gününüzü mutlaka ısıtacak.

Üstelik seyir keyfine doyamazsanız merak etmeyin! Çünkü bu film bir seriye dönüşmüş durumda. Serinin diğer filmleri şöyle:

  • Evde Tek Başına 2: New York'ta Kayboldu
  • Evde Tek Başına 3
  • Evde Tek Başına 4
  • Evde Tek Başına 5

 

Şimdiden Greta Kraker atıştırmalığınızı hazırlayın. Çünkü uzun soluklu bir yolculuğa çıkmak üzeresiniz.

 

6. Neşeli Ayaklar (Happy Feet)

Neşeli Ayaklar

Görsel Kaynak

2006 yılında vizyona giren keyifli bir animasyon olan Neşeli Ayaklar, diğer penguenler gibi şarkı söylemek yerine step dans yeteneğiyle dünyaya gelen “Mumble” isimli bir penguenin hikayesini anlatıyor. Mumble, benzersiz yeteneği nedeniyle sürekli alay edilir ve dışlanır. Ancak bunun onu engellemesine izin vermez.

Hayallerinin peşinden koşmayı bırakmayan Mumble’ın hikayesini ailece izleyebilir ve birlikte geçirdiğiniz zamanın kalitesini artırırken soğuk havaları neşeyle ısıtabilirsiniz.

 

7. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)

Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap

Görsel Kaynak

Clive Staples Lewis’in aynı isimli klasik çocuk kitabından uyarlanan film, 2005 yılında Londra'dan tahliye edilen dört kardeşin hikayesini ele alıyor. Üstelik bu film, karlı manzaralarından destansı savaş sahnelerine kadar her yaştan izleyiciyi büyüleyecek görsel bir şölen sunuyor.

İnancın, sadakatin ve cesaretin önemine dair güçlü bir mesaj içeren bu etkileyici filmi ailece izleyebilirsiniz.

 

8. Elf

Elf

Görsel Kaynak

Elf, gülümsemeye doyamayacağınız klasik bir kış tatili filmi. 2003 yılında vizyona giren Elf, Kuzey Kutbu'nda elfler tarafından büyütülen bir insan olan Buddy'nin maceralarını konu alıyor.

Elf'i bu kadar özel yapan şeylerden biri de yetenekli oyuncu kadrosu. Buddy rolünde Will Ferrell, beraberinde James Caan, Zooey Deschanel ve Bob Newhart bu yetenekli oyunculardan bazıları. Buddy’nin eğlence dolu macerası, aradığınız kış filmi olabilir.

İster gülme, ister duygulanma, ister masal dinleme havasında olun; bu filmler kışın büyüsünü evinize getirecek.

İyi seyirler dileriz!

Paylaş: