Sevgililer Günü'nde İzleyebileceğiniz Romantik Filmler

Sevgililer Günü

12.02.2024

Sevgililer Günü'nde İzleyebileceğiniz Romantik Filmler

Sevgililer Günü'nde İzleyebileceğiniz Romantik Filmler

Sevgililer Günü’nü sevgilinizle birlikte sıcacık bir ortam yaratarak geçirmek istiyor olabilirsiniz. Bunun için ise romantik bir film, tatlı atıştırmalıklar ve üzerinize örteceğiniz bir battaniyeye ihtiyacınız olacak.

Sevgililer Günü’nde izlenebilecek filmlerin bir listesini derlemek zor görünüyor olabilir. Merak etmeyin, biz sizin için bir liste hazırladık. Listede tüm zamanların klasikleri olan ve son yıllarda çok sayıda insanın ilgisini çeken romantik filmler yer alıyor. Gelin, romantik film listemizi ayrıntılı olarak sıralayalım.

 

Eskilerin Bilinen Klasik Romantik Filmleri

Eskilerin Bilinen Klasik Romantik Filmleri

Sevgilinizle birlikte daha önce izlediğiniz, defalarca adını duyduğunuz ve her zaman keyifle tekrar ve tekrar izlenebilecek romantik filmleri şu şekilde sıralayalım:

 

1. The Notebook / Not Defteri (2004)

Nicholas Sparks'ın aynı adlı romanından uyarlanan The Notebook (Not Defteri) filmi, Noah ve Allie’nin zaman içinde dalgalanan aşk hikayesini anlatıyor. Yani Ryan Gosling’in canlandırdığı Noah ve Rachel McAdams'ın canlandırdığı Allie, filmin başrollerindeki çifti ifade ediyor. Ancak izlemeden önce The Notebook filminin güçlü bir dramatik etkiye sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle sizi gözyaşlarına boğabilir, buna hazır olmanızı öneririz.

 

2. Titanic (1997)

James Cameron'un yönettiği, Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in başrolünde olduğu tüm zamanların unutulmaz filmlerinden Titanic, bir yolculuk gemisinde gerçekleşen romantik bir aşk hikayesini ele alıyor. Titanic filmi, destansı ve trajik anlatımıyla görsel bir başyapıt diyebiliriz.

 

3. Notting Hill / Aşk Engel Tanımaz (1999)

Sevgililer Günü’nde izlenebilecek filmlerden biri de Notting Hill yani Aşk Engel tanımaz. Başrollerini Julia Roberts ve Hugh Grant'in paylaştığı film; Londra’nın büyüleyici, tarihi, eğlenceli sokaklarında geçiyor ve bir Hollywood oyuncusu ile bir kitapçının arasındaki aşk hikayesini ele alıyor. Bu açıdan sizi Londra’ya hayran bırakması söz konusu.

Anlamlı, romantik ve düşündüren diyaloglarının yanında izlerken Londra'nın güzelliklerini de keşfedebilirsiniz. Bu sırada ise yanınızda size mutluluk verecek bir lezzete ihtiyacınız olabilir. Çikolatalı krema dolgusu ve bisküvisiyle Biscolata Mood, bu ihtiyacınızı karşılamaya aday.

 

4. Pride and Prejudice / Aşk ve Gurur (2005)

Jane Austen’in “Pride and Prejudice” yani “Aşk ve Gurur” adlı romanından uyarlanan film, Elizabeth Bennet ve Mr. Darcy arasındaki romantik aşk hikayesini anlatıyor. Joe Wright tarafından yönetilen bu filmde Keira Knightley, Elizabeth Bennet’i ve Matthew Macfadyen ise Mr. Darcy karakterini canlandırıyor. Austen'in klasik öyküsünün modern bir şekilde tekrar ele alındığı, kitabın mükemmel bir uyarlaması olan bu filmi izlerken hüzünlenmeye hazır olun.

 

Son Yılların Bilinen Romantik Filmleri

Son Yılların Bilinen Romantik Filmleri

Sevgililer Günü’nde daha yeni heyecanlar aramak, hem hareketli ve komik hem de eğlenceli romantik filmler seyretmek istiyorsanız size harika romantik film önerileriniz var. Bu filmler şu şekilde:

 

1. To All the Boys / Sevdiğim Tüm Erkeklere Üçlemesi (2018)

To All the Boys Serisi, 3 filmden oluşur. Serinin ilk filmi 2018 yılında yayınlanan To All the Boys I've Loved Before (2018) yani Türkçe ismiyle Sevdiğim Tüm Erkeklere adlı filmdir. Bu film, Sofia Alvarez tarafından yazılan ve Susan Johnson tarafından yönetilen bir Amerikan romantik komedi filmidir.

Film, bir lise öğrencisi olan Lara Jean’in hikayesini anlatıyor. Hikaye ise Lara’nın; aşık olduğu insanlara ithafen yazdığı ancak başkasının görmesini istemediği mektupların, sahiplerine gönderilmesinin ardından karmaşaya dönen hayatını konu alıyor. Filmin serileri ise şu şekilde:

  • To All the Boys: P.S. I Still Love You, 2020 (Sevdiğim Tüm Erkeklere: Not: Seni Hâlâ Seviyorum): İlk filmin devamı niteliğindeki bu film, Lara Jean'in Peter isimli karakterle ilişkisini ve eski sevgililerinden birinin hayatlarına gelişini anlatıyor.
  • To All the Boys: Always and Forever, 2021 (Sevdiğim Tüm Erkeklere: Şimdi ve Sonsuza Dek) : Üçlemenin son filmi, Lara Jean'in lise yıllarının sonunu ve yetişkin hayatının başlangıcında Peter'la olan ilişkisini konu alıyor.

 

2. The Lovebirds (2020)

The Lovebirds, Aaron Abrams ve Brendan Gall tarafından yazılan ve Michael Showalter tarafından yönetilen bir romantik komedi filmidir. Filmin başrolleri, Issa Rae tarafından oynanan Leilani ve Kumail Nanjiani tarafından canlandırılan Jibran karakteridir. Filmin hikayesi ise ayrılmanın eşiğinde olan çiftin bir anda faili meşhul cinayet gizeminin içine düşmeleridir. Amaçları ise bu cinayet davasında, isimlerini temize çıkarmaktır.

Üstelik filmi kahkahalarla izlerken, çikolata ve enfes bisküvinin mükemmel birleşimi olan Biscolata Stix çeşitlerinden de yanınıza alabilir, keyfinize keyif katabilirsiniz.

 

3. A Star is Born / Bir Yıldız Doğuyor (2018)

A Star is Born yani Türkçe ismiyle Bir Star Doğuyor, Bradley Cooper'ın ilk kez yönetmenlik yaptığı filmdir. Senaryosu Cooper, Eric Roth ve Will Fetters tarafından yazılan bu film; romantik, müzikal ve drama türündedir.

Filmin başrollerini ise Cooper ve Lady Gaga canlandırıyor. Film, bir müzik yıldızı olan Jackson Maine(Cooper)’in, yeteneği bilinmeyen Ally'yi keşfetmesinin ardından düşüşün eşiğine gelmesini konu alıyor. Yani filmin hikayesi, Ally karakteri şöhrete yükselirken, kendi kariyeri solmaya başlayan Cooper’ın ve çiftin çalkantılı, yürek burkan yolculuğunu kapsıyor. Ayrıca A Star is Born filmi çok sayıda ödüle aday oldu. Oscar Ödülleri'nde ise “En İyi Film Şarkısı” ödülünü kazandı.

 

4. Past Lives / Başka Bir Hayatta (2023)

Türkçeye “Başka Bir Hayatta” olarak çevrilen Past Lives; sakin, dokunaklı ve hayatın içinden bir aşk hikayesi arayanlar için eşsiz bir seçenek. Çünkü bu film, bize uzun süre birbirinden ayrı kalmış ama birbirlerine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşının hikayesini anlatıyor.

Filmin konusunu şöyle özetleyebiliriz: Çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hai Sung, Nora’nın ailesinin Kore’den Kanada’ya göç etmesiyle birbirinden kopmak zorunda kalıyor. Ancak yirmi yılın ardından New York’ta bu arkadaşlar bir araya geliyor ve olaylar gelişiyor. Siz de bu Kore yapımı tatlı aşk hikayesine eşlik ederek film gecenizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

 

5. Love at First Sight / İlk Bakışta Aşk’ın İstatiksel Olasılığı (2023)

İlk bakışta aşka inananlardansanız Love at First Sight yani İlk Bakışta Aşkın İstatistiksel Olasılığı filmi tam size göre. O halde bir uçak yolculuğunda karşılaşan Hadley ve Oliver’ın ilk bakışta aşık olup sonra tekrar birbirlerini bulma maceralarına eşlik etmeye hazır olun.

Tabii ki ruh ikizinizle nerede karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Belki bir arkadaş ortamı, belki de bir uçak yolculuğu; ama tekrar bir araya gelmek hayli zor olabilir. Tıpkı Hadley ve Oliver’in hikayesi gibi. “Peki, aşk tüm olasılıklara meydan okur mu?” diye merak ediyorsanız cevabı bu filmde bulabilirsiniz.

 

Klasik haline gelen ya da son yılların popüler film seçenekleri ile sevgilinizle seyir dolu, eğlenceli ve iç ısıtan bir Sevgililer Günü geçirebilirsiniz. “Film izlemek dışında evde Sevgililer Günü için başka neler yapılır?” diye düşünüyorsanız da merak etmeyin, evde yapacağınız romantik etkinlikler ile 14 Şubat’ı unutulmaz hale getirmeniz mümkün. Evde yapabileceğiniz romantik etkinlikleri keşfetmek için “Evde Romantik Bir Sevgililer Günü İçin Sevgiliyle Yapılabilecek 4 Aktivite” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: