Pratik ve Lezzetli Sıcak Çikolata Tarifleri

Çikolatalı Tarifler

8.01.2023

Pratik ve Lezzetli Sıcak Çikolata Tarifleri

Pratik ve Lezzetli Sıcak Çikolata Tarifleri

Soğuk günlerde içinizi ısıtacak lezzetli sıcak çikolata tarifine hayır diyecek yoktur. İster en sevdiğiniz kitabınızı alıp evinizin en sevdiğiniz köşesinde kitabınızı okuyun, ister bahçenizde ya da parkta temiz hava almak için yürüyüşüne çıkın, sıcak çikolata ısınmak ve rahatlamak için kendinizi şımartmanın mükemmel bir yoludur.

Siz de tadı damağınızdan uzun bir süre gitmeyecek “Sıcak çikolata nasıl yapılır?” diye soruyorsanız en çok beğenilen ve kolay sıcak çikolata tarifi önerilerimize geçelim.

 

1. Ozmo Cream'lı Sıcak Çikolata Tarifi

Ozmo Cream'lı Sıcak Çikolata Tarifi

Sıcak çikolata denildiğinde sizin de aklınızda bol çikolatalı ve yoğun kıvamlı sıcak bir içecek mi geliyor? O zaman hızlıca bu tarifi uygulamanız için ihtiyacınız olacak malzemeler listesini sıralayalım:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 paket Ozmo Cream
  • 2 kaşık krema
  • İsteğe bağlı 100 gram kuvertür çikolata (Damak tadınıza göre Bitter Pul Kuvertür Çikolata da tercih edebilirsiniz.)
  • Toz tarçın veya tarçın çubuk (isteğe bağlı)

 

Ozmo Cream’lı sıcak çikolata yapımı:

Süt ve süt kremasını bir tencerede dökün ve ocakta ısıtmaya başlayın. Ardından Ozmo Cream'ı karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Bu aşamada dilerseniz ince ince doğradığınız kuvertür çikolatayı da karışıma ekleyebilirsiniz. Çikolatalar tamamıyla eriyene ve homojen bir karışım elde edinceye kadar sürekli karıştırın.

Dilerseniz bu aşamada karışıma çubuk tarçın ekleyebilir veya içeceğinizi kupa bardaklara aktardıktan sonra üzerine toz tarçın ya da içine çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Artık servise hazır!

 

2. İspanyol Sıcak Çikolata Tarifi

İspanyol Sıcak Çikolata Tarifi

Sıcak çikolata hayranıysanız bu geleneksel tarife bayılacaksınız. Üstelik yapımı da bir o kadar kolay. Lezzetli İspanyol sıcak çikolatası yapımı için ihtiyacınız olacak malzemeler şunlar:

  • 2 bardak süt
  • 200 gram kuvertür çikolata (Damak tadınıza göre Sütlü Pul Kuvertür Çikolata veya bitter çikolata tercih edebilirsiniz.)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • Dilediğiniz kadar krem şanti

 

İspanyol sıcak çikolatası tarifi:

Kuvertür çikolataları bıçak yardımıyla ince ince doğrayın. Dar ve derin bir sos tenceresine sütü ilave edin. Ardından granül kahve ve mısır ununu süte ekleyin. Karışım ısındıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve çırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın. Çikolataların hepsinin eridiğinden emin olmanız burada önemli. Çok şekerli tatlar seviyorsanız bir yemek kaşığı toz şekeri de bu aşamada tarife ekleyebilirsiniz.

Ev yapımı sıcak çikolatanız neredeyse hazır! Karışımı bardağa aktardıktan sonra üzerine krem şanti ilave edip dilediğiniz çikolatayı rendeleyebilir ve ardından servis edebilirsiniz.

 

3. Boombastic'li Sıcak Çikolata Tarifi

Boombastic'li Sıcak Çikolata Tarifi

Yumuşacık bir sıcak çikolata keyfi yaşamak isteyenlerdenseniz Boombastic Marshmallowlu Kek’li tarif, aradığınız lezzet olabilir. Bunun için ihtiyacınız olacak malzemeleri şöyle sıralayalım:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 1 paket Boombastic Mashmallowlu Kek

 

Boombastic’li sıcak çikolata yapımı:

Derin ve dar bir tencereye sütü dökün. Üzerine kremayı, esmer şekeri ve kakaoyu ilave edin. Karışımı ocakta ısıtmaya ve bir çırpıcı yardımıyla homojen kıvama gelene kadar karıştırmaya başlayın. Ardından içeceğinizi bardaklara aktarın ve üzerine Boombastic Marshmallowlu Kek’i birkaç parçaya bölerek ilave edin.

Lezzetli sıcak çikolata tariflerimiz bu şekilde. Ancak tariflerin püf noktasından bahsetmek için “Sıcak çikolata su ile mi, süt ile mi yapılır?” sorusunu da yanıtlamakta fayda var. Tariflerinize lezzet katmak istiyorsanız karışımı suyla değil sütle hazırlayın. Ayrıca kakao tozu yerine çikolata barlarını ve kuvertür çikolataları tercih edin. Böylece birçok tarifi istediğiniz lezzete taşıyabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Paylaş: