Nostaljik Bayram Havası: Özlediğimiz Bayram Gelenekleri

Bayramlar

28.02.2023

Nostaljik Bayram Havası: Özlediğimiz Bayram Gelenekleri

Nostaljik Bayram Havası: Özlediğimiz Bayram Gelenekleri

Çocukluk anılarımıza eşlik eden ve geleneklerimizi yaşatabildiğimiz en güzel zamanlardır bayramlar. Bir çocuğun kapıyı çalmasıyla yaşanan, bayramlaşmak için büyüklerimizi aradığımızda hissettiğimiz sevincin kaynağı bayram gelenekleridir. Bu sevinci hiç kaybetmemek ve “Nerede o eski bayramlar?” dememek için özlediğimiz bayram geleneklerimizi sizin için derledik.

Küçükten büyüğe bayramın tadını hep beraber çıkarmak için “Bayram nasıl kutlanır?” diyorsanız hep beraber nostaljik bayram geleneklerimizi inceleyelim.

 

Çocukların Heyecanla Beklediği An: Bayram Harçlığı

Bayram Harçlığı

Büyüklerimizin ellerini öpmek ve birlikte vakit geçirmek için gittiğimiz o bayram ziyaretlerini hepimiz biliriz. Çocukluk zamanlarının vazgeçilmez anılarından biri olan bayramlaşmanın çocuklar için en heyecanlı yanı ise tabii ki bayram harçlığıdır.Topladığı harçlıklarla kendilerine çikolatalar, şekerler ve oyuncaklar alan çocukların mutluluğu, bayramlarda birlikte vakit geçirmenin neşesine neşe katar.

Günümüzde kapısını çalan çocuklara, ziyarete gelen torunlarına harçlık veren büyüklerimiz sayesinde bu bayram geleneğimiz ile karşılaşmak mümkün. Hatta büyüklerimiz, bu geleneği hala eski günlerdeki gibi yaşatarak harçlıkları, peçeteye sarılmış şekilde verebilirler. Siz de çocuklarınızla o eski bayramları yaşatmak istiyorsanız bayramlaşma ritüeline bu sürpriz dolu geleneği ekleyebilir, çocuklarınızın heyecanı ile bayramları daha da sevinçli hale getirebilirsiniz. Sevinçlerini ikiye katlamak için bayram harçlığının yanına çocukların neşeli arkadaşı Ozmo Fun Çikolatayı da eklemeyi unutmayın.

 

Ailelerin Bir Araya Geldiği En Güzel Zaman: Büyükleri Ziyaret Etme

Büyükleri Ziyaret Etme

Sabah erken kalkılır, önceden hazırlanan bayramlıklar giyilir ve büyüklerle bayramlaşmaya gidilir.Anne ve babamızla bayram sevincini yaşadığımız yolculuklardan anneannemiz, babaannemiz, dedemiz, kısacası tüm ailemizin bir arada olduğu keyifli zamanlara kadar unutulmaz anılar biriktirmemizi sağlayan bu bayram sabahları, büyükleri ziyaret etme geleneğimizden beslenir. Ne kadar büyümüş olsak da bu geleneği yaşatabilir, ailemizle bayramlaşarak çocukluğumuzun bayram heyecanını hissedebiliriz.

Büyüklerinizle aynı şehirde yaşıyorsanız bu bayram, onlarla güzel anılar biriktirmek için kapılarını çalmayı unutmayın. Büyüklerimizden uzakta olsak bile onları bayramlarda arayarak, hatta bir kahve eşliğinde büyüklerimizle sohbet ederek bu geleneğimizi her zaman yaşatabiliriz. Barış Manço’nun da o unutulmaz bayram şarkısında dediği gibi: “Üzmeyelim bugün annemizi.”

 

Bayram Sofraları: Lezzetli Bayram Yemekleri

Lezzetli Bayram Yemekleri

Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tıka basa doyacağımız, bir dolu lezzetle midemize de bayram ettireceğimiz bir zaman varsa o da bayram günleridir. Hep beraber hoş sohbet eşliğinde yapılan bayram kahvaltıları, bir sofrada eşsiz lezzetleri paylaşabileceğimiz lezzetli bayram yemekleri ile bir bayram günü geçirmeyi kim istemez?

Dini bayramlarımız olan Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda lezzetli sofralar kurmak, yemeklerimizi sevdiklerimizle paylaşmak, eski zamanlardan beri süregelen bir bayram geleneğidir. Birlikte olmayı, paylaşmayı ve mutlu etmeyi öğreten bu geleneği, sarmalardan böreklere geleneksel Türk mutfağından esintilerle kuracağınız bir bayram sofrasıyla yaşatabilir, sofranızı sevdiklerinizle paylaşarak bayramı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Yemekten sonra misafirlerinize çayın yanında bayramların vazgeçilmezi, birbirinden lezzetli Octavia Çikolata çeşitlerinden de ikram etmeyi unutmayın.

 

Bayramların Olmazsa Olmazları: Şölen Çikolataları

Şölen Çikolataları

Bayram ziyaretlerinde ikram edilen, bayramlaşmak için kapıya gelen çocuklara verilen olmazsa olmaz bayram geleneği için Şölen Çikolataları her zaman yanınızda. Bayram geleneklerimiz unutulmasın ve mutluluğumuz paylaşarak çoğalsın diye bayram yaklaşırken kaselerinizi çikolatalarla doldurmaya unutmayın.

Bayram hazırlıkları yapılırken Şölen’in birbirinden lezzetli ikramlık çikolata seçenekleri sizi bekliyor. Farklı seçenekleri ile Octavia, fındık ve fıstığın çikolata ile buluşmasındaki en lezzetli halini sunan Milango ve daha fazlası Şölen ikramlık çikolatalarında! Çocukları daha da mutlu etmek isterseniz her çocuğun favorisi olan Ozmo çikolatalarından da bayram için hazırladığınız çikolata kasesine eklemeyi unutmayın.

 

Paylaş: