Manzarası ile Büyüleyen Türkiye'deki Seyir Terasları

Şölen'le Keşfet

15.08.2023

Manzarası ile Büyüleyen Türkiye'deki Seyir Terasları

Manzarası ile Büyüleyen Türkiye'deki Seyir Terasları

Türkiye’nin her bölgesinde insanı büyüleyen tablo gibi manzaralar bulunuyor. Bu manzaraları deneyimlemenin en güzel ve heyecanlı yolu da adeta gökyüzünde yürüyormuş gibi hissedeceğiniz cam seyir terasları.

Yerden yüzlerce metre yukarıda bulunan bu teraslar, heyecanı ve hayranlığı bir arada yaşayacağınız eşsiz yerler. O halde gelin, birbirinden büyüleyici manzaraları en güzel yerden görebileceğiniz Türkiye’nin seyir teraslarını birlikte keşfedelim.

 

Ulubey Cam Teras, Uşak

Ulubey Cam Teras, Uşak

Büyüleyici manzaralar yolculuğuna Uşak ile başlıyoruz. Rotamız ise Uşak’ta bulunan Ulubey Kanyonu. Bu kanyon, ABD’deki Büyük Kanyon’dan sonra gelen dünyanın ikinci en büyük kanyonu olma özelliğine sahip. Tam olarak 77 kilometrelik bir alanda bulunan bu kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam ediyor.

Ulubey Kanyonu’nun uçsuz bucaksız manzarasının tadını çıkarmanın en güzel yolu ise 2015 yılında hizmete açılan Ulubey Cam Teras. 135 metrekare büyüklüğünde ve yerden 150 metre yükseklikte bulunan bu cam tabanlı seyir terası, kanyona kuşbakışı bakmak ve eşsiz fotoğraflar çekmek isteyenlerin ortak noktası. Kendinizi gökyüzünde yürüyormuş gibi hissedeceğiniz Ulubey Cam Teras’ın 2023 giriş ücreti ise 10 TL.

“Manzaraya doyamadım.” diyorsanız kanyonun içerisinde bulunan ve konaklama hizmeti veren bungalovlarda kalıp kanyon içerisine inerek bu güzelliği daha yakından keşfedebilirsiniz.

 

Kristal Cam Teras, Karabük

Kristal Cam Teras, Karabük

Şimdiki durağımız, Türkiye’nin ilk cam seyir terası olma özelliğine sahip Kristal Teras. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Kristal Teras, Tokatlı Kanyonu üzerinde yer alıyor.

Bir uçurumun kenarına yapılan ve yerden 80 metre yükseklikte bulunan bu cam terasta yürümek ise hem heyecanlı hem de korkutucu. Ama merak etmeyin, bu teras 75 ton ağırlığı kaldırabilecek güce sahip. Korkmadan gökyüzüne doğru adım atabilirsiniz. Kristal Teras’a çıkıp kendinizi Tokatlı Kanyonu’nun büyüleyici manzarasına bırakmanın 2023 ücreti ise 20 TL.

Üstelik buraya geldiğinizde heyecan sadece camın üzerine yürümekle sınırlı değil. Tokatlı Kanyonu üzerinde ayrıca bir zipline parkuru bulunuyor. Bir kuş gibi kanyon üzerinde süzülmek isterseniz zipline macerasını da deneyimleyebilirsiniz.

 

Hatila Vadisi Cam Terası, Artvin

Hatila Vadisi Cam Terası, Artvin

“Bu yükseklik bana yetmez. Daha yükseğe çıkmak istiyorum.” diyorsanız Türkiye’nin en yüksek seyir teraslarından biri olan Hatila Vadisi Cam Terası sizi bekliyor.

Yerden 220 metre yükseklikte bulunan ve sarp bir kayanın üzerine kurulmuş bu terasta adeta bulutların üzerinde yürüyormuş gibi hissedeceğiniz kesin. Biraz korkutucu olsa da yeşilin en güzel tonlarının bulunduğu Hatila Vadisi’nin büyüleyici manzarası için değer. Ağaçların bulutlara değdiği eşsiz manzaraları görmenin 2023 ücreti ise 12 TL.

 

Çatak Kanyonu Cam Teras, Kastamonu

Çatak Kanyonu Cam Teras, Kastamonu

“Peki, en yüksek seyir terası nerede?” diye merak ediyorsanız o halde Kastamonu’ya doğru yola çıkma zamanı. Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Çatak Kanyonu’nun seyir terası, tam olarak 450 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek cam terası olma özelliğine sahip. Bu kadar yüksekten kanyonun doğal güzelliğine bakmak ise hem ürkütücü hem de büyüleyici.

Cam terasın yapıldığı yerin yüksekliği 450 metre olsa da kanyonun derinliği 900 metreye kadar çıkıyor. Bu büyüleyici manzarada size el değmemiş doğa eşlik edecek. Hatta dürbünle bakarsanız kanyon boşluğunda yaban hayvanları da görmeniz mümkün. Size canlı bir belgesel izleme deneyimi yaşatan bu en yüksek seyir terasının 2023 giriş ücreti 16 TL.

 

Sapphire Seyir Terası, İstanbul

Sapphire Seyir Terası, İstanbul

Türkiye’nin farklı illerinde büyüleyici manzaralara sahip seyir teraslarını keşfettik. Sıra Boğaz’ı ve ışıl ışıl şehir manzarası ile İstanbul’da. İstanbul’un her noktası farklı manzaraya açılan bir kapı. Tüm bu güzellikleri kuşbakışı bir cam terastan izlemenin yolu ise Sapphire Seyir Terası’ndan geçiyor.

Bir alışveriş ve yaşam merkezinin 54. katında bulunan Sapphire Seyir Terası’nın yerden yüksekliği 236 metre. Terasta yer alan dürbünlerle de İstanbul’un güzel manzarasını tüm detayları ile incelemek mümkün. Ayrıca restoran imkanı sayesinde eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde güzel bir yemek de yiyebilirsiniz. Size unutulmaz bir deneyim yaşatacak Sapphire Seyir Terası’nın 2023 giriş ücreti ise yetişkinler için 133 TL, çocuklar için 85,5 TL.

 

Bu seyir terasları dışında farklı illerde de bir kuş gibi özgür hissedeceğiniz cam teraslar bulunuyor. Ankara, Erzurum, Siirt, Malatya ise bunlardan bazıları. Kısacası Türkiye’nin pek çok şehrinde cam teras bulmak mümkün. O halde çantanızı toplayın ve Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen manzaraları eşliğinde keyifli bir keşfe çıkın. Yerden gökyüzüne doğru yükseleceğiniz bu heyecan dolu gezilerinizde yeni keşiflerin en tatlı eşlikçisi Nutymax gofretleri de yanınıza almayı unutmayın.

 

Paylaş: