Çocukların Sevebileceği Doğum Günü Hediye Fikirleri

Doğum Günü

28.09.2022

Çocukların Sevebileceği Doğum Günü Hediye Fikirleri

Çocukların Sevebileceği Doğum Günü Hediye Fikirleri

Küçük kardeşiniz, çocuğunuz veya dünyalar tatlısı yeğeniniz mutlu edilmeyi ve eğlenceli zamanlar geçirmeyi hak ediyor. Doğum günleri de onlara bu mutluluğu yaşatmak için harika bir fırsat sunuyor. Bu özel günde muhteşem bir doğum günü organizasyonunun yanında çocuğun hoşuna gidebilecek bir hediye de ona unutulmaz duygular yaşatabilir.

Ancak çocuğa doğum günü hediyesi almadan önce onun zevklerini, isteklerini az çok bilmenizde fayda var. Böylece minik arkadaşınızın ilgi alanlarını bilerek hangi doğum günü hediyesinin onu mutlu edeceğini anlayabilirsiniz.

O halde çocuklar için doğum günü hediyesi önerilerimize geçelim!

 

1. 3 Boyutlu Ahşap Yapboz

3 Boyutlu Ahşap Yapboz

Yapbozlar her yaştan insan için tam bir eğlence kaynağı olabiliyor. Söz konusu 3 boyutlu yapboz olduğundaysa birçok çocuk hayallerindeki maketi yapma şansını elde ediyor. Hem kız hem erkek çocuğa doğum günü hediyesi arıyorsanız 3 boyutlu yapbozlar ikisi için de harika seçeneklerdir. Bu yapbozlarla birlikte robot, ev, kule, dinozor, gemi gibi nesneler inşa edebilirsiniz. Böylece onlar için 3D yapboz yapmak adete bir oyuna dönüşebilir.

Ayrıca puzzle yapmak, çocukların görsel hafızasını ve problem çözme yeteneğini gelişitirmede oldukça etkili. Üstelik her yaşa uygun yapbozu kolaylıkla bulmanız da mümkün.

Hediyenizi biraz daha hareketlendirmek isterseniz Ozmo Cornet’i de hediye kutunuza ekleyebilirsiniz. Çıtır külahı, aromalı kreması ve renkli drajeleriyle bu lezzetli atıştırmalık çocukları mutlu etmeye yeter.

 

2. Yazı Tahtası

Yazı Tahtası

Neredeyse her yaş grubundan çocuklar için yazı tahtaları, eğlenirken bir şeyler öğrenebilecekleri araç gereçlerdendir. Yazı tahtalarına renkli kalemlerle resim çizebilir veya ders notlarını yazabilirler. Ayrıca 8-9 yaşlarındaki bir çocuk, yazı tahtasını sorumluluklarını not alabileceği ve her gün o notları görebileceği şekilde hazırlayabilir. Böylece sorumluluk bilincini geliştirebilir.

Üstelik dilerseniz çocuğunuza veya yeğeninize yazı tahtasıyla ders anlatabilir, böylece eğitimine katkıda bulunabilirsiniz.

 

3. Bluetooth Kulaklık

Bluetooth Kulaklik

Son zamanlarda birçok çocuğun istediği elektronik aygıtların başında Bluetooth kulaklıklar yer alıyor. Bu kulaklıklar özellikle müzik dinlemeyi seven çocuklar için harika bir doğum günü hediyesi olabilir. Üstelik bu sayede online derslerini de pratik bir şekilde dinleyebilirler.

 

4. Kinetik Kum

Kinetik Kum

Cinsiyet fark etmeksizin erkek veya kız çocuğa doğum günü hediyesi denilince akla mutlaka oyun hamuru da gelir. Ancak size çok daha iyi bir önerimiz var: Kinetik kum. Daha yakından tanımanız için kinetik kumu, şekil verilebilir ve kalıplanabilir kum olarak açıklayabiliriz.

İpeksi ve birbirinden farklı renklerde olan kinetik kumları hediye kutunuza ekleyebilirsiniz. Ayrıca hediye kutusuna kumla oynanabilecek çeşitli kalıplar da eklemeyi unutmayın.

 

5. Kostüm

kostüm

Çocuğu mutlu edecek en iyi doğum günü hediyesi fikri bir kostüm olabilir. Çünkü her çocuğun bir süper kahramanı veya çok sevdiği bir dizi/film karakteri bulunur. Hiç eskimeyen kahramanlardan Superman, Batman, Örümcek Adam veya yeni nesil kahramanlardan Kaptan Amerika, Thor, Elsa, Anna... Peki, çocuğunuzun kahramanı hangisi?

Sevdiği karakterin kostümünü doğum günü hediyesi olarak alarak onu dünyanın en mutlu çocuğu yapabilirsiniz. Üstelik satın almayı düşündüğünüz bu karakterin en yakın arkadaşının kostümünü de kendinize alabilirsiniz. Böylece kostümlerinizi giyerek oyunlar oynayabilir ve onunla birlikte çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Doğum günleri için çocuklara hediye seçeneklerini bu şekilde sıraladık. Ancak unutulmaz bir doğum gününün en önemli parçası partinin yapılacağı mekandır. Bu konuda fikre ihtiyacınız olabilir. Bunun için dilerseniz “Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Doğum Günü Partisi: Mekan ve Etkinlik Önerileri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş: