Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Doğum Günü Partisi: Mekan ve Etkinlik Önerileri

Şölen'le Keşfet

12.02.2024

Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Doğum Günü Partisi: Mekan ve Etkinlik Önerileri

Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Doğum Günü Partisi: Mekan ve Etkinlik Önerileri

Haftalar hatta aylar öncesinden doğum günü planları yapan çocuklar için bu özel günün ne kadar heyecan verici olduğunu tahmin etmek pek de zor değil. Eğlenceden eğlenceye koştukları, arkadaşlarıyla istedikleri gibi keyifli vakit geçirebildikleri doğum günü partileri, unutamayacakları anlardan bir tanesi.

Kardeşiniz, çocuğunuz veya yeğenleriniz için siz de unutulmaz bir doğum günü organizasyonu yapmak istiyor olabilirsiniz. Biz de bu nedenle çocuklar için doğum günü partisi planlamanıza yardımcı olacak mekan ve etkinlik önerilerimizi derledik. O halde lezzet, eğlence ve macera dolu önerilerimiz için iyi okumalar dileriz!

 

Çocuklar İçin Doğum Günü Partisi Mekan Önerileri

Doğum günü temaları, davet listesi, parti malzemeleri, doğum günü pastası derken partiyi nerede yapacağınızı belirlemek zor olabiliyor. Bazen de evde doğum günü kutlamak hem yorucu hem de bunaltıcı hâle gelebilir. Hiç merak etmeyin, miniklerin çok hoşuna gidebilecek muhteşem üç mekan önerimiz var!

 

1. Oyun Parkında Doğum Günü Partisi

Oyun Parkında Doğum Günü Partisi

Çocukların hayır diyemeyecekleri doğum günü kutlanacak yerlerin başında oyun parkı gelebilir. Hiçbir çocuğun kayıtsız kalamayacağı oyun parkında, temanıza uygun süslemelerle harika bir doğum günü organizasyonu hazırlayabilir ve doğum günü kutlayabilirsiniz.

Bunun için sadece önceden biraz hazırlık yapmanız yeterli. Doğum günü pastasını, ikramları ve süslemeleri partiden önce oyun parkına getirebilirsiniz. Ardından davetlilerin gelmesini bekleyebilir ve kutlamayı yapabilirsiniz. Böylece hem çocuklar oyun alanında eğlenerek verimli zaman geçirebilir hem de hesaplı bir parti düzenlemiş olursunuz.

 

2. Havuzda Doğum Günü Partisi

Havuzda Doğum Günü Partisi

Çocuğunuz yüzmeyi seviyorsa onun için sıcak günlerde havuzda yapılabilecek doğum günü partisi organizasyonundan daha iyisi yoktur!

Gelelim planlamasına… Havuz partisi için çok sayıda doğum günü süsüne ihtiyacınız olmayacak. Bu süsler yerine doğum günü çocuğu ve arkadaşları için su tabancası, şişme yatak, kolluk, yelek temin edebilirsiniz. Böylece onlara eğlenceli oyunlar oynayabilecekleri bir ortam hazırlayabilirsiniz. Tabii dilerseniz burada korsan veya deniz kızı temalı doğum günü konsepti de hazırlayabilirsiniz. Alternatif olarak çocukların hayal gücünü zenginleştirmeye yardımcı Ozmo karakterini de konseptinize ekleyebilirsiniz.

Ancak çocuğunuzun doğum günü partisini kutlamak için havuz konsepti yaptığınızda dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Havuz başında onları sürekli gözetleyecek bir cankurtaran mutlaka bulunmalı. Böyle bir imkân yoksa da yetişkinlerden birinin sürekli onları gözetlemesi iyi olur.

 

3. Çiftlikte Doğum Günü Partisi

Çiftlikte Doğum Günü Partisi

Aradığınız mekan doğayla iç içe olabileceğiniz bir yerse çiftlik muhteşem bir seçenek olabilir. Burada çocuklar çok sayıda hayvanı doğal ortamlarında gözlemleyebilir. Ata binme, safari yapma, hatta inek sağma deneyimi de yaşayabilirler. Ayrıca çiftlikte parti yapmak için doğum günü dekorasyonunu balon ağırlıklı düzenleyerek partiyi daha renkli hale getirebilirsiniz. Böylece dekorasyona da daha az zaman ve bütçe ayırmış olurunuz.

 

Çocuklar İçin Doğum Günü Partisi Etkinlik Önerileri

Çocuğunuz için doğum günü mekanını belirlediyseniz sıra konsepte uygun etkinlik belirlemeye geldi. Seçtiğiniz mekanda bazı imkânlar bulunsa da çocukların aktivitelerle daha keyifli vakit geçirmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Doğum günü organizasyonunuza dahil edebileceğiniz üç ilgi çekici etkinlik önerisi şu şekilde:

 

1. Köpük Baloncuk Çıkarma Etkinliği

Köpük Baloncuk Çıkarma Etkinliği

Baloncuk çıkarma, yıllardır süregelen ve her çocuğun zevk alarak oynadığı oyunlar arasında yer alır. Bu açıdan baktığınızda, devasa baloncukların olacağı doğum günü partisi her çocuk için unutulmazdır! Devasa baloncuk elde etmek için ise partiye baloncuk yapma makineleri alabilirsiniz. Bu etkinlik özellikle havuz veya deniz konseptli partiler için oldukça uygundur.

Ayrıca çocukları, baloncuklara ağız ve çevresiyle temas etmemeleri gerektiği konusunda uyarmayı unutmayın.

 

2. Kukla Gösterisi

Kukla Gösterisi

Yetişkinlerin bile hayır diyemediği kukla gösterisi, çocuklar için hem eğlenceli hem öğretici bir doğum günü etkinliği olabilir. Kukla gösterileriyle çocuklar vücut dili ve sesi kullanma, duygu ve düşüncelerini ifade etme yeteneklerini, motor becerilerini geliştirebilirler.

Kukla gösterisi düzenleyen firmalarla iletişime geçerek dilediğiniz oyunun planlamasını yapabilirsiniz

 

3. Bowling Turnuvası

Bowling Turnuvası

Çocuğunuzun doğum gününde bowling turnuvası düzenleyebilirsiniz. Rengarenk labutlar ve toplarla bowling oyunu için platform hazırlayabilirsiniz. Bu platformu evinizin bahçesine, balkonuna veya parti için organize ettiğiniz mekanın uygun bir yerine oluşturmanız mümkün. Ayrıca bowling turnuvasına heyecan katmak için turnuvaya kendinizi ve diğer aile büyüklerini de katarak etkinliğin heyecanını artırabilirsiniz. Turnuva sonucunda ise tüm katılımcılara; Dışı suratlı, içi oyuncaklı %100 çikolata, dünyada bir ilk olan Ozmo Yumurta Kafalar ikram edebilirsiniz.

Doğum günü mekanları ve etkinlikleri için çok sayıda seçenek mevcut. Ancak bir doğum günü organize etmeden önce bazı soruları cevaplamanız gerektiğini unutmayın.

Bu sorular; doğum günü partinize kaç kişiyi davet edeceğiniz, ne kadar bütçenizin olduğu ve doğum günü partisi için seçtiğiniz mekanın davetliler için yeterli olup olmadığı gibi konularla ilgili olabilir. Tabii en önemlisi çocuğunuza kendisinin en çok neyi istediğiniz sormak. Böylece onun için en uygun doğum günü partisini düzenleyebilir, mükemmel bir parti yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Paylaş: