Bayram Çikolatası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bayramlar

28.02.2023

Bayram Çikolatası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bayram Çikolatası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kültürümüzün önemli bir parçası olan bayramların en güzel yanı, birlikte geçirilen vakitler ve paylaşarak mutlu olmaktır. Kapıları çalan çocuklar, bayramlaşmaya gelen sevdiklerimiz derken dolu dolu geçirilen bu bayram zamanlarının ikramlar ile daha keyifli bir hale geldiği de kesin. Bir bayram geleneği olan ve her misafirlikte ikram edilen çikolata kaselerini kim unutulabilir ki?

Rengarenk kaplarında çeşit çeşit çikolatalarla dolu bu ikramlar hem büyüklerin hem de küçüklerin vazgeçilmezi. Ama tabii ki her çikolatada olduğu gibi bayram çikolatalarında da farklı çeşitler bulmak mümkün. “Bu kadar çeşit içerisinden nasıl seçim yapmalıyım, misafirlerime hangi çikolatayı ikram etmeliyim?” diyorsanız buyrun, bayram çikolatası alırken dikkat edilmesi gerekenler yazımıza. Şimdi, ufak tüyolarla en güzel bayram çikolatası çeşitlerini seçip ikram kaselerimizi doldurma zamanı!

 

Misafirlerinize Göre Çikolata Seçimi Yapın

Misafirlerinize Göre Çikolata Seçimi Yapın

Bayram günleri; komşular, arkadaşlar, akrabalar yani neredeyse tüm sevdiklerimizi görebildiğimiz ve misafir edebildiğimiz zamanlar. Kısacası bayram zamanı pek çok misafiriniz olacak. Bayram çikolatası seçerken de gelecek misafirlere göre seçim yapmayı ihmal etmeyin.

Biliyoruz ki herkesin damak zevki birbirinden farklı. Bu nedenle bayram çikolatasını alırken tek çeşit almanız biraz riskli olabilir. Herkesin zevkine hitap edecek bitter çikolata, sütlü çikolata, beyaz çikolata gibi çeşitlerin yer aldığı bir ikramlık çikolata tercih edebilirsiniz. Örneğin bitter, sütlü çikolata ve fındık dolgulu seçenekleri olan Şölen Vital Çikolata veya içindeki çıtır patlakları ve yumuşacık dolgusu ile lezzet şöleni sunan Octavia Çikolata çeşitleri ile tüm misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Octavia fındıklı, sütlü, hindistan cevizli ve bitter çeşitlerinin yanı sıra yeni çıkan Octavia Çilekli Çikolatayı da ikramlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

 

Gerçek Çikolatadan Yapılan Gerçek Bayram Çikolatası Alın

Gerçek Çikolatadan Yapılan Gerçek Bayram Çikolatası Alın

Hem fiyat hem de kalite olarak birbirinden çok farklı bayram çikolata çeşitleri bulabilirsiniz. Ama önemli olan; seçeceğiniz çikolatanın kaliteli içeriğe sahip olması, gerçek kakao ve kakao yağından üretilmiş olmasıdır. Bayram çikolatası seçerken de bu ayrıntıya dikkat etmelisiniz. Hem kendiniz hem de bayram ziyaretlerine gelen sevdikleriniz için gerçek çikolatadan yapılan seçenekleri değerlendirmenizde fayda var.

Çikolata, mutluluk ve zevk veren en lezzetli atıştırmalıktır. Ancak bu lezzeti doyasıya yaşamak için çikolatanın kaliteli malzemelerle üretilmesi oldukça önemlidir. Çikolatayı yediğinizde ağzınızda yağlı ve keskin bir tat bırakmaması gerekir. Kakao yağından üretilen gerçek çikolata, kakaonun yetiştiği yerin aromatik özelliklerini taşıyan eşsiz bir lezzet sunar. Gerçek çikolatadan yapılan tüm Şölen bayram çikolatası çeşitlerini ağzınıza attığınızda çikolatanın leziz ve aromatik dokusunu hissedebilirsiniz.

 

Çikolatanın Ambalajına Dikkat Edin

Çikolatanın Ambalajına Dikkat Edin

Rengarenk kapları ile ilgi çeken ikramlık çikolatalar, bayramlarda görmeye alıştığımız ve bayram sevincini yansıtan detaylardır. İster tek tek paketlenmiş olsun ister bir kutunun içerisinde olsun, ikram esnasında şık bir sunum yapmak için çikolatanın ambalajına dikkat edilmesi önemlidir.

Bayramlaşmak için evinize gelen pek çok misafiriniz olacak. Çocuklar kapınızı çalacak, arkadaşlarınız evinize gelecek… Bu nedenle en uygun şekilde ambalajlanmış çikolataları evinizde bulundurmayı unutmayın. Kapınızı çalan çocuklara daha kolay ikram edebileceğiniz şekilde tek tek paketlenmiş Şölen Octavia ’yı, eve gelen misafirleriniz için özenli ve şık sunumu ile dikkat çeken Şölen Milango çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

 

Açık Çikolata Almayın

Açık Çikolata Almayın

Çikolataların paketlenmesi, çikolatanın tadı ve gıda güvenliği için oldukça önemlidir. Çikolatanın farklı ürünlerle temas edebilecek şekilde açıkta saklanmaması gerekir. Çünkü böyle bir saklama koşulunda çikolata, farklı ürünlerin tadını çekebileceğinden tat bozulması yaşar. Bu nedenle kusursuz çikolata tadını yakalamak için bayram çikolatası alırken açık çikolata almamaya özen gösterebilirsiniz.

Rengarenk ambalajlar, sadece görsel bir şov sunmakla kalmaz. Aynı zamanda gıda güvenliğini de sağlar. Bu nedenle hem satın alırken hem de evde saklarken güvenlik ve kolaylık sağlayan ambalajlı çikolataların tercih edilmesi önemlidir. Şölen’in tüm ürünlerinde olduğu gibi ikramlık çikolataları da gıda güvenliği ve kalite standartlarına göre üretilir ve paketlenir. Geriye sadece çeşit çeşit çikolatanın lezzetini tatmanız ve misafirlerinize ikram etmeniz kalır.

 

Mutlu bayramlar dileriz!

 

Paylaş: