Doğa İçinde Bir Tatil: Bahar Aylarında Gidilebilecek Kamp Alanları

Şölen'le Keşfet

28.03.2023

Doğa İçinde Bir Tatil: Bahar Aylarında Gidilebilecek Kamp Alanları

Doğa İçinde Bir Tatil: Bahar Aylarında Gidilebilecek Kamp Alanları

Herkesin tatil anlayışı farklı. Kimi lüks restoranları ve konaklama seçeneği ile beş yıldızlı bir otelde kalmak isterken kimisi ise milyonlarca yıldızın altında uyuyup doğanın içinde güne başlayabileceği eşsiz bir deneyim yaşamak ister. Eğer sizin de tatil tercihiniz ikinci seçenekse kamp malzemelerini hazırlayın, yola çıkıyoruz.

Şehir hayatından uzaklaşıp doğa ile baş başa bir tatil yapabileceğiniz Türkiye’nin en güzel kamp yapılacak yerlerini sizin için derledik. İster karavan kampı yapın, isterseniz kendi çadırınızda kalın. Tercihiniz hangisi olursa olsun kamp yaparak bahar aylarının güzel havasını doyasıya çıkarabilirsiniz. O halde kamp yapabileceğiniz en güzel yerleri keşfetmeye başlayalım.

 

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Her mevsim ayrı güzel olan Yedigöller Milli Parkı, doğanın içerisinde kamp deneyimi için en çok tercih edilen yerlerden biri. İstanbul’a yaklaşık üç buçuk saat uzaklıkta olmasından dolayı da şehirden uzaklaşıp bir hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin ortak noktası. Siz de bir yanınızda göl, diğer yanınızda ormanla kamp yapmanın keyfini yaşamak isterseniz Yedigöller Milli Parkı’nı tercih edebilirsiniz.

Milli parkın adından da anlaşılacağı gibi park içerisinde 7 tane göl bulunuyor. Kuş cıvıltıları eşliğinde göl manzarasına karşı güne başlamak isterseniz çadırınızı Deringöl veya Nazlıgöl kenarına kurabilirsiniz. Ayrıca parkın içerisinde kampçılar için her şey düşünülmüş. Restoran ve büfe olan Yedigöller Milli Parkı’nda kamp alanından çıkmadan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tabii ki bu hizmetler, işletmelerin açık olduğu saatlerde geçerli. Gece acıkmalarına karşı Nutymax Antep fıstıklı ise her zaman yanınızda.

 

Kabak Koyu, Fethiye / Muğla

Kabak Koyu, Fethiye / Muğla

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kabak Koyu, adeta saklı bir cennet. Yüksek kayaların ve geniş bir ormanın arasında kalmış bu koy, masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile kamp tutkunlarına eşsiz bir deneyim sunuyor.

Kabak Koyu’nda doğallığın dokusunu bozmayan pek çok kamp alanı mevcut. Adeta kamping için yaratılmış bir koy diyebiliriz. Kabak Koyu, doğal sit alanı olduğu için betondan bir yapı görmek zaten mümkün değil. İşte, bu yüzden de Kabak Koyu’na gittiğinizde kalabileceğiniz yerler sadece bu özel kamp alanları. Baharı karşılamanın en güzel adreslerinden biri olan Kabak Koyu’ndaki kamp alanlarında ister çadırda, isterseniz de bungalov evlerde kalabilirsiniz. Kabak Koyu’nun eşsiz doğasında yapacağınız yürüyüşleri tatlandıracak Nutymax fındıklı çikolatayı yanınıza almayı unutmayın.

 

Delikli Koy, İzmir

Delikli Koy, İzmir

Bembeyaz kayalar ile Ege’nin masmavi sularının buluştuğu Delikli Koy, son yılların gözde kamp alanlarından. Gizli cennet olarak anılan bu koyun her bir noktasında eşsiz bir manzara ve huzur hakim.

Deniz dalgaları ve yıldızların size eşlik edeceği Delikli Koy, gözlerden uzak ve kafa dinlemelik bir kamp alanı arayanlar için oldukça uygun. Çadırınızı kayalıklara veya sahil kenarına kurup deniz ve gökyüzü eşliğinde doğallığın içerisinde bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Ama önceden uyaralım: Kamp alanı içerisinde özel bir işletme, duş ve tuvalet bulunmuyor. Bu nedenle Delikli Koy’a giderken yol üzerinde ihtiyaçlarınızı karşılayın ve size enerji verecek Nutymax ekstra fındıklıyı seyahat çantanıza ekleyin.

 

Borçka Karagöl, Artvin

Borçka Karagöl, Artvin

Doğa denilince başlı başına doğal güzellikleri ile meşhur olan Karadeniz Bölgesi’ni tabii ki atlamak olmaz. Doğu Karadeniz’in gözdesi Artvin’de bulunan Borçka Karagöl, yemyeşil doğa içerisinde kamp yapmak için ideal bir yer. Ormanı, göl manzarası ve doğa yürüyüşlerinde keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri ile Borçka Karagöl kamp alanında çadırınızı yeşil ve mavinin birleştiği göl kenarına kurabilirsiniz.

Araba ile Artvin’e gitmiş olsanız bile Borçka Karagöl kamp alanına araba ile giriş yapamazsınız. Bu nedenle Borçka Karagöl’ün girişine vardığınızda arabanızı bırakıp sırt çantanız ve çadırınız ile yeşilin her tonunu görebileceğiniz keyifli bir yürüyüşe hazır olun. Her adımınızda manzarası ile büyüleyen bu kamp alanı, içerisinde bulunan sosyal tesis ile de kampçılara kolaylık sağlıyor.

 

Karagöl Tabiat Parkı, Ankara

Karagöl Tabiat Parkı, Ankara

Ankara’dan yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunan Karagöl Tabiat Parkı, her mevsim ayrı güzel olsa da özellikle bahar aylarında yeşillenen ağaçları ile şehrin içinde huzuru arayanların ortak noktası. Parkın içerisinde bulunan birbirinden farklı ağaç türleri ve krater gölü ile baharın canlılığını doyasıya yaşayacağınız bu tabiat parkı, çadır kampı yapmak için oldukça uygun.

Karagöl Tabiat Parkı; sadece kamp için degil, piknik ve doğa yürüyüşü için de sıkça tercih edildiğinden parkın içerisinde pek çok hizmete ulaşmak mümkün. Yürüyüş yolları, büfe, çeşme, çocuklar için oyun yerleri ve bisiklet parkuru gibi alanlar, kamp deneyimini daha da konforlu hale getiriyor. Hem keyifli hem de konforlu kamp deneyimizin en güzel anı ise birçok canlı türüne ev sahipliği yapan bu tabiat parkının içerisinde doğanın uyanışı ile güne başlamak olacak.

 

Kamp yapmak için birbirinden güzel yerler arasında istediğinizi tercih edebilir ve sevdiklerinizle beraber bir gezi planı oluşturabilirsiniz. Seçeneğiniz hangisi olursa olsun doğal güzellikleri ile büyüleyen tüm bu yerlerde bahar aylarının keyfini doyasıya çıkaracağınız kesin. Güzel havanın ve eşsiz doğanın verdiği mutluluğu her zaman hatırlamak için bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın.

 

Paylaş: