Babalar Günü'nde Oynayabileceğiniz 5 Oyun Önerisi

Babalar Günü

15.06.2022

Babalar Günü'nde Oynayabileceğiniz 5 Oyun Önerisi

Babalar Günü'nde Oynayabileceğiniz 5 Oyun Önerisi

Belki de her sene çocuğunuz babasına özel bir Babalar Günü sürprizi hazırlıyor ve bugünü unutulmaz kılıyor. Hatta küçük de bir tahminde bulunalım: Birlikte harika bir Çikolatalı Mini Cheesecake ile Bol Çikolatalı Mini Kurabiye yiyor ve ardından hediyenizi açıyorsunuz.

Elbette bir de bu sıcak kutlamanın hazırlık sürecine yardım eden sevgili anneler var. Eşinize babalık mutluluğunu hissettirmek için bu kutlamayı hazırlarken çocuğunuza her türlü desteği verdiğinizi tahmin ediyoruz. Peki, bu sene anne ve baba olarak bu özel günü daha da keyifli kılmaya ne dersiniz? Nasıl mı?

Babalar Günü’ne özel oyunlar öğrenerek ilk adımı atabilirsiniz. Böylece çocuğunuzla birlikte mutlu dakikalar yaşayabilirsiniz.

 

1. Rekabet Zamanı: Düğümlü Eller

Babalar Gününe Özel Neler Oynanabilir

Birkaç aileyle birlikte Babalar Günü’nü kutluyorsanız bu oyunu babalar ve çocuklar halinde grup olarak oynayabilirsiniz. Yalnızca üçünüz birlikte kutlama yapıyorsanız çocuğunuz düğümlü eller oyununun birinci turunda anne, ikinci turunda babayla bir ekip olup yarışacak. Hazırsanız başlayalım:

  • Önce ekiplerin tamamlaması gereken bir görev belirleyin. Bu görev; hediye kutusunu en kısa sürede açmak, limonata yapmak, pasta yemek olabilir. Göreviniz hayal gücünüzle sınırlı.
  • Çocuğunuz bir iple babasının veya annesinin ellerini ve kendi elini birbirine bağlasın.
  • Görevi en kısa sürede tamamlayan ekip kazanır. Kazanan ekip sütlü çikolatalı Luppo Sandviç Kek'in de sahibi olur!

 

Boş şans!

 

2. Tahmin Eden Kazanır: Babanı Ne Kadar Tanıyorsun?

Babalar Gününe Özel Neler Oynanabilir

Sıra kardeşlerle birlikte ya da başka baba ve çocuklarla oynanabilecek bir oyunda. Bu sefer çocuğunuzun tek başınıza mücadele edeceğini hatırlatıp hemen oyuna bakalım:

  • Bugünün kahramanı babayla ilgili dört soru belirleyin. Unutmayın, bu sorular çocuğunuza sorulacak. O yüzden oyun öncesinde çocuğunuz soruları görmemeli.
  • "Baban en çok hangi sporu sever?", "Hangi yemek favorisi?" ya da "Hangi çikolataya bayılır?" gibi babasını anlatan sorular seçilebilir.
  • Bu sorular her çocuğa yazılı olarak verilmeli ve cevapları da yine yazılı alınmalı. Tabii minikler için bu oyunu sözlü hale de çevirebilirsiniz. Her çocuk sırayla odaya girer ve cevabını verir.

 

En çok doğru cevabı veren kazanır. Kazanın mutluluğu ise Ozmo Popsy ile ikiye katlanır!

 

3. Dikkatle Dinle, Kazan: Tırtıl

Babalar Gününe Özel Neler Oynanabilir

Evde yeterince oyun oynadınız. Şimdi, sıcak haziran gününü açık havada bir oyunla değerlendirme vakti:

  • Bahçede çocuk sayısı kadar ve dolambaçlı olacak şekilde parkur hazırlayın.
  • Çocukların gözlerini bu parkuru görmeden bağlayın.
  • Bir parkurun başına çocuğunuz geçsin, diğer ucunda ise babası beklesin.
  • Çocuğunuzun tek yapması gereken, babasının kendisine tarif ettiği yolu takip etmek.
  • Çocuğunuz rotadan ayrılmazsa bir tırtıl gibi yolu takip edebilir ve babasına ulaşabilir.

 

Babasına ilk ulaşan bu oyunun galibi olur!

 

4. Balık Olmaya Hazır Ol: Sardalya

Babalar Gününe Özel Neler Oynanabilir

Ailenin her yaştaki üyesinin birlikte oynayabileceği bu oyunda kahkahanızı tutmakta zorlanacaksınız. İşte, Babalar Günü etkinlikleri içerisinde en zevkli olanlardan biri olan sardalyayı oynama kuralları:

  • Bu oyun saklambacın tam tersi şekilde oynanıyor. Saklanan kişiyi bulan da saklanmaya başlıyor. Nasıl mı?
  • Önce bir ebe seçin, ebeyi görmeyeceğiniz bir odada iki dakika bekleyin. Bu sürede ebe, evin herhangi bir odasına saklanacak.
  • Sonra oyuna katılan herkes kendi başına ebeyi aramaya başlasın.
  • Ebeyi bulan yanına saklansın. Evet, işte sardalya denmesinin nedeni bu. Balık istifi gibi saklanırken kendinizi ele vermemek için çok uğraşacaksınız.

 

Saklanılan yeri son bulan kişi, bir sonraki turun ebesi olur.

 

5. Gülmeye Hazır Ol: Çikolata Oyunu

Babalar Gününe Özel Neler Oynanabilir

Son olarak çocuğunuzla oyun oynamak için çikolata dışında hiçbir malzemeye ihtiyaç duymayacağınız kahkaha garantili bir oyun var. Ancak bu oyuna küçük çocukları dahil etmemenizi öneriyoruz. İşte, babalarla zaman geçirmeyi lezzetli hale getirecek bir oyun:

  • Çocuğunuz babasıyla karşı karşıya geçsin.
  • Her ikisi de ağzını Ozmo Hoppo gibi orta büyüklükte çikolatalı lezzetlerle doldursun.
  • Çocuğunuz ve babası, anne veya kardeşin kendilerine söylediği kelimeyi ağızları bisküvi ya da çikolatayla doluyken söylemeye çalışsınlar. En çok kelime söylemeyi başaran kazanır!

 

Babalar Günü’nde oynayabileceğiniz birbirinden eğlenceli oyun fikirlerini paylaştık. Bol kahkahalı ve unutulmaz bir Babalar Günü geçirmenizi dileriz.

Paylaş: