Sıcaklara Şölen Tadında Çözüm: 3 Farklı Dondurma Tarifi

Çikolatalı Tarifler

15.08.2023

Sıcaklara Şölen Tadında Çözüm: 3 Farklı Dondurma Tarifi

Sıcaklara Şölen Tadında Çözüm: 3 Farklı Dondurma Tarifi

Yaz sıcaklarında serinlemenin en tatlı yolu dondurmadan geçiyor. Bu tatlı ferahlama yönteminin en doğal ve lezzetli halini ise evde kolaylıkla yapmanız mümkün. O halde, evde dondurma yapımı için kolları sıvayalım.

Şölen çikolataları ile lezzetlendirilen üç farklı dondurma tarifini sizler için derledik. Şimdi, taze çileklerin muhteşem aromasıyla dolu çilekli dondurma, çikolata parçaları ile zenginleşen çikolatalı dondurma ve sadeliğin enfes hali vanilyalı dondurma yapma zamanı.

 

Çikolatanın Serinleten Hali: Çikolatalı Dondurma Tarifi

Çikolatalı Dondurma Tarifi

Çikolatanın her hali ayrı güzel. Ama yaz aylarında en güzel hali; tabii ki dondurma. O halde ev yapımı dondurma tariflerine çikolatalı dondurma ile başlayalım.

 

Çikolatalı Dondurma Malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram doğranmış Şölen Madlen Çikolata

 

Çikolatalı Dondurma Yapımı

Orta boy bir tencerenin içine sütü, kremayı, toz şekeri ve kakaoyu ekleyin. Orta ateşte karışım koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaştıktan sonra içerisine doğranmış Şölen Madlen çikolataları ekleyin. Damak zevkinize göre ister bitter isterseniz sütlü çikolata kullanabilirsiniz.

Çikolatalar eriyince ocağı kapatın ve karışımı dinlenmeye alın. Oda sıcaklığında biraz dinlendikten sonra iyice soğuması için 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin. Karışımın iyice soğuması, buzluğa atmadan önce tatların birleşmesi için oldukça önemli. Karışım soğuduktan sonra ise dondurma kıvamı alması için buzluğa koyabilirsiniz. 8-10 saat buzlukta beklettikten sonra çikolatalı dondurmanız hazır.

Tabii ki süslemesiz olmaz. Üzerine mevsim meyveleri, fıstık veya fındık ekleyerek servis edebilirsiniz. Daha renkli bir dokunuş arıyorsanız rengarenk Ozmo Popsy veya Papita Party tam size göre.

 

Yaz Meyvelerinin Vazgeçilmezi: Çilekli Dondurma Tarifi

Çilekli Dondurma Tarifi

Yaz aylarında birbirinden güzel meyveler, ferahlamanın en güzel yolu. Ama yaz meyveleri arasında bir tanesi var ki hem kokusu hem tadıyla yazın olmazsa olmazı. Bu da; tabii ki çilek. Sıcak havalarda çilekle ferahlamaya hazırsanız o halde, çilekle yapılabilecek en kolay dondurma tarifini yapma zamanı.

 

Çilekli Dondurma Malzemeleri

  • 500 gram çilek
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • ½ fincan limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

 

Çilekli Dondurma Yapımı

Meyveli dondurma sevenlerin favorisi çilekli dondurma yapmak için öncelikle çileklerin saplarını ayıklayın ve güzelce yıkayın. Sonrasında çilekleri buzluğa koyup dondurun. Çilekler donduktan sonra üzerine şeker ekleyerek blenderdan geçirin. Çilekler iyice ufak parçalar haline geldiğinde üzerine limon suyu, yoğurt ve kremayı ekleyin. Tüm malzemeleri karışım koyulaşıncaya kadar çırpın.

Karışım kıvam aldıktan sonra karışımı bir kaba alıp buzluğa koyabilirsiniz. Karışımın iyice donması için yaklaşık 3 saat buzlukta beklemesi yeterli. Ancak tatların birbiri ile birleşmesi için bu 3 saatlik süreçte karışımı ara ara çıkartıp karıştırmanızda fayda var.

Hazırladığınız karışım donduktan sonra çilekli dondurmanız servise hazır. Servis için çileklerden bir süsleme yapabileceğiniz gibi farklı tatları da bir araya getirebilirsiniz. Çileğin çikolata ile muhteşem uyumunu dondurmadan aldığınız her kaşıkta deneyimlemek için Octavia Çilekli ile süsleme yaparak servis edebilirsiniz.

Sade Dondurma Seviyorum Diyenlere: Vanilyalı Dondurma Tarifi

Vanilyalı Dondurma Tarifi

Farklı malzemelerle tatlandırılmış dondurma çeşitleri olsa da “Sade dondurma favorim.” diyorsanız vanilyalı dondurma tarifi, tam size göre. O zaman hem tek başına hem de tatlıların yanına ikram edebileceğiniz “Vanilyalı dondurma nasıl yapılır?” birlikte keşfedelim.

 

Vanilyalı Dondurma Malzemeleri

  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • ½ su bardağı pudra şekeri

 

Vanilyalı Dondurma Yapımı

Derin bir kabın içerisinde süt, krema ve pudra şekerini ekleyin. Tüm malzemeler birbiri ile iyice karışana ve karışım koyulaşıncaya kadar çırpın. Karışım kıvam alınca içerisine vanilya özütünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hepsi birbiri ile karıştıktan sonra dondurma karışımını bir kaba alıp buzluğa koyabilirsiniz.

Buzluğa koyduğunuz karışımı, tıpkı çilekli dondurma yapımındaki gibi ara ara çıkartıp karıştırın. Karışım tamamen donduğunda ise vanilyalı dondurmanız hazır. Şimdi, güzel bir süsleme ile servis etme zamanı.

Süsleme için mevsim meyveleri, kuruyemişler veya parça çikolatalar kullanabilirsiniz. “Sunum için hem pratik hem de şık bir süsleme istiyorum.” diyorsanız da bisküvi ve çikolatanın buluştuğu Biscolata Stix çeşitlerinden de tercih edebilirsiniz.

 

Dondurmalara hazırsa şimdi yanına buz gibi bir içecek yapma zamanı. “Ne yapabilirim?” diye düşünüyorsanız “Sıcak Havalarda Ferahlatacak 4 Buzlu Kahve Tarifi” yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş: