Çikolata Tadında Film Keyfi İçin: Çikolata Dolu Filmler

Şölen'le Keşfet

24.04.2024

Çikolata Tadında Film Keyfi İçin: Çikolata Dolu Filmler

Çikolata Tadında Film Keyfi İçin: Çikolata Dolu Filmler

Çikolata küçükten büyüğe herkes için bir tutku. Çünkü o eşsiz kokusu ve tadı ile çikolatanın hayatımıza mutluluk katan bir yanı olduğu kesin. Ancak bu eşsiz lezzet sadece hayatımıza değil, pek çok filme de mutluluk katıyor. Bize de geriye sadece en sevdiğimiz çikolataları yanımıza alıp tüm bu çikolata tadında filmler ile kendimizi şımartmak kalıyor.

Ailece ya da sevgilinizle vakit geçirmek için en güzel etkinliklerden biri tabii ki film gecesi yapmak. Bu film gecelerini daha keyifli hale getirmek isterseniz de hayatın her anına mutluluk katan çikolata yanınızda. Sizin için çikolatanın filme lezzetli bir dokunuş yaptığı en güzel çikolata dolu filmleri derledik. O halde, çikolatanın lezzetli tadı gibi keyifli film gecesi başlasın.

 

Charlie'nin Çikolata Fabrikası (2005)

Tabii ki çikolatalı filmler deyince akla gelen ilk seçenek Charlie’nin Çikolata Fabrikası. Hem görsel açıdan hem de hikayesi ile dikkat çeken Charlie’nin Çikolata Fabrikası, ailece film gecesine keyif katacak bir seçenek. Bu fantastik dünyanın yönetmen koltuğunda Tim Burton, Willy Wonka karakteri ile hafızalara kazınan başrolünde ise Johnny Depp karşımıza çıkıyor.

Filmin hikayesi ise oldukça eğlenceli. Çikolata üretici olan Willy Wonka, dünyaca ünlenmiş çikolata imparatorluğunu birine bırakmak için meşhur Wonka çikolataların içerisine altın biletler yerleştiriyor. Bu biletleri bulan 5 şanslı çocuk, içerisini hiç kimsenin görmediği Willy Wonka’nın çikolata fabrikasında bir geziye hak kazanıyor. Tabii ki bu çocuklar arasında dikkat çeken karakterimiz ise filme adını veren ve oldukça yoksul bir aileden gelen Charlie. Charlie ve diğer çocukların bu büyüleyici fabrikadaki gezileri sırasında yaşananlar da eğlenceli olduğu kadar farklı konulara değinen öğretici bir etkiye sahip.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın renkli dünyasına giriş yapacağınız ailece film keyfinizde yanınıza çocukların favorisi olan Ozmo çikolata çeşitlerinden ve ailece bir arada geçireceğiniz zamanların vazgeçilmezi Luppo çeşitlerinden almayı unutmayın.

 

Wonka (2023)

Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın eğlenceli dünyası gönlünüzde taht kurduysa şimdi, biraz da Willy Wonka’nın bu çikolata imparatorluğunu nasıl kurduğunu öğrenme zamanı. 2023 yılında vizyona giren Wonka filminin yönetmen koltuğunda bu sefer İngiltere’nin sevimli maskotu hali gelmiş Paddington filmi ile özdeşleşen Paul King oturuyor. Willy Wonka’nın gençliğine bir yolculuk yapacağımız bu filmin başrolünde ise Timothée Chalamet karşımıza çıkıyor.

Willy Wonka’nın çikolata fabrikası kurma hayalini nasıl gerçekleştirdiğini ve çikolata fabrikasının unutulmaz karakterli Umpa Lumpa’larla nasıl tanıştığını anlatan Wonka filmi, izleyenleri keyifle gülümseten renkli bir dünyaya sahip. Willy Wonka’nın önüne engeller çıksa da çikolata fabrikasını kurmaktan vazgeçmiyor. Sonuçta dediğimiz gibi çikolata, bir tutku. Bu tutkunun en keyifli hallerini yansıtmasıyla da Wonka filmi dikkat çekiyor.

Çikolata (2000)

Renkli ve eğlenceli bir dünyadan çıkıp biraz da çikolatanın bir hayatı nasıl değiştirdiğine şahit olmak isterseniz 2000 yılı yapımı Çikolata filmi sizi bekliyor.

Küçük bir Fransız köyündeki yaşam, bir kadın ve onun kızı sayesinde bir anda değişiyor. “Peki, nasıl?” diyorsanız tabii ki çikolata sayesinde demek mümkün. Çünkü anne ve kız, bu kasabada küçük bir çikolata dükkanı açıyor. İşte, bu çikolata dükkanı ile kasaba halkı da daha önce hiç alışık olmadıkları yeni ve keyifli bir hayatla tanışıyor.

Tabii ki bu yeniliğe karşı çıkanlar da oluyor. Ama sonuçta lezzetli çikolatalara kim hayır diyebilir ki? Çikolata filmi ile bu eşsiz lezzetin değiştirdiği hayatları gözler önüne seriyor.

Başrolünde Juliette Binoche olan bu filmde aynı zamanda Judi Dench, Alfred Molina ve Johnny Depp gibi birbirinden ünlü isimleri izlemek mümkün.

 

İsimsiz Romantik (2010)

Çikolata, her anın olduğu gibi tabii ki romantik anların da vazgeçilmezi. O zaman çikolata tadında tatlı bir hikaye için İsimsiz Romantik filmi ile biraz da romantizm yaşama zamanı.

İsimsiz Romantik, küçük bir çikolata fabrikasının patronu olan Jean-Rene ve farklı çikolatalar yapması için birlikte çalıştığı çikolata aşçısı Angelique'in aynı tutkuda buluştukları utangaç ve tatlı aşklarını konu alıyor. Her ikisi de oldukça utangaç ve bir o kadar duygusal olan bu iki aşığın utangaçlıklarını delip birbirlerine duygularını göstermesi ise bu filmin hem eğlenceli hem de duygusal yanını oluşturuyor.

Tabii ki yüzünüzde gülümseme oluşturacak bu tatlı aşk hikayesini izlerken aşkın en tatlı hali olan Biscolata çeşitleri ile de sevdiğiniz kişi ile geçireceğiniz bu keyifli film gecesini daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

 

Sevdiğiniz kişi ile romantik film gecenize devam etmek için İsimsiz Romantik gibi romantizme doyacağınız daha fazla film keşfetmek isterseniz Sevgililer Günü’ne özel hazırladığımız “Sevgililer Günü'nde İzleyebileceğiniz Romantik Filmler” listemize göz atabilirsiniz.

 

Paylaş: