Bu Yaz Ailenizle Birlikte Yapabileceğiniz 6 Aktivite

Şölen'le Keşfet

24.04.2024

Bu Yaz Ailenizle Birlikte Yapabileceğiniz 6 Aktivite

Bu Yaz Ailenizle Birlikte Yapabileceğiniz 6 Aktivite

İster masa oyunu olsun ister spontane uzun bir yolculuk deneyimi, ailemizle sık sık zaman geçirmek isteriz. Üstelik geçirdiğimiz zamanın verimli olmasına da özen gösteririz. Çünkü ailece yapılacak etkinlikler, aile arasındaki bağı kuvvetlendirirken bireylerin de eğlenceli zaman geçirmesini sağlar.

Siz de bu heyecanı özellikle yaz ayları boyunca çocuklarınız veya anneniz, babanız ve kardeşlerinizle yaşamak istiyorsanız ve ailenizle birlikte nasıl daha verimli zaman geçireceğinizi düşünüyorsanız size biraz yardımcı olalım. Aileyle yapılacak aktivite önerilerimizi şöyle sıraladık:

 

1. Hiking

Hiking

 

Yaz ayları bazen sıcaktan bunaltabiliyor. Böyle zamanlarda kendimizi denize, göle, havuza atarak serinlemeye çalışıyoruz. Ancak bazen de yüksek tepelere, yaylalara çıkarak hem doğayla iç içe oluyoruz hem de doğal, yeşil ve kahverengi tonlarından oluşan serinliğin tadını çıkarıyoruz. İşte, böyle zamanlarda aradığınız aktivite hiking olabilir.

Ailecek yakınınızda bulunan bir yüksek tepeye çıkarak unutulmaz yürüyüşler yapabilirsiniz. Ayrıca hiking, yaşa göre uygulayabileceğiniz bir etkinlik değil. Her yaştan aile bireyleriyle deneyimleyebilirsiniz.

Yürüyüş sırasında ağaç ve bitkilerin isimlerini tahmin etme ve hayvanları tanıma üzerine oyunlar oynayabilirsiniz. Ancak hiking yapmadan önce sırt çantanızda yeterli miktarda su, açlığınızı dindirecek lezzetli Greta krakeri ve küçük öğünler gibi bazı temel ihtiyaçlarınızı bulundurduğunuzdan emin olun. Yürüyüş sonrası enerjinizi toplamak için de Nutymax çikolatalar kurtarıcınız olabilir.

 

2. Origami Yapmak

Origami Yapmak

 

Origami, aileyle birlikte evde yapılabilecek etkinlikler arasında en ilgi çekici ve en farklı aktivitelerden biri olabilir. Çünkü bir kağıt katlama sanatı olan origami, sizi eğlendirirken ailenin minik bireylerinin gelişimine yardımcı olabilir. Böylece kağıttan şekiller yaparken motor becerilerini, davranışsal ve bilişsel becerilerini geliştirebilirler. Ayrıca hep birlikte video izleyerek veya origami eğitim kitaplarına bakarak uygulamaya çalıştığınız talimatlar sayesinde çocukların birlikte öğrenme kabiliyeti de gelişir.

 

3. Kutu Oyunları Oynamak

Kutu Oyunlari

 

Masa oyunları, her yaştan aile bireyini bir araya getirecek aktivitelerin başında gelir. Eğlencesinden hiç kaybetmeden oynadığımız klasik oyunlar bir yana hergün hayatımıza katılan yeni oyunlar güldürürken düşündürecek, düşündürürken heyecanlandıracak. Şimdiden kazananın ve kaybedenin kim olduğunu tartıştığınızı duyar gibiyiz! O halde ailecek oynayabileceğiniz kutu oyunlarını 2 başlıkta şöyle sıralayalım:

  • Tüm zamanların klasikleri: Monopoly, Tabu, Scrabble, Uno, Twister, Jenga.
  • Yeni heyecanlar: Dedektif Oyunları, Code Games, Ticket To Ride.

 

İster strateji veya düşündürücü ister güldüren oyunlar oynayın, kutu oyunlarını oynamak sizi saatlerce bir masanın etrafında toplayacak harika etkinliklerden bir tanesidir. Ayrıca oyuna başlamadan önce iddiaya girmeyi ihmal etmeyin deriz.

 

4. Kamp Yapmak

Kamp Yapmak

 

Hafta sonu ailece yapılabilecek aktivitelerden bir tanesi de çocuğunuzla birlikte kamp yapmak olabilir. Üstelik kamp etkinliğinize aile büyüklerinizi, akrabalarınızı ve sevdiklerinizi de dahil edebilirsiniz. Onlarla birlikte kaliteli zaman geçirmek için yapacağınız kamp etkinliğini bir sahil kenarında yapabilir ve denizde serinleyebilirsiniz.

Alternatif olarak ormanlık, serin alanlarda veya nehir, göl kenarlarında kamp kurarak ailenizle birlikte birlikte burada balık tutabilirsiniz. Üstelik doğaya zarar vermeden kamp sobası kullanarak ateş yakabilir ve ateş başında onlara hayal güçlerini geliştirebilecekleri hikayeler anlatabilirsiniz. Üstelik tüm bu güzel anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekebilir ve fotoğrafları çıkartarak aile fotoğraflarının olduğu albümlere ekleyebilirsiniz.

Ayrıca yanınıza marshmallowlu kremalı kek olan Bombastic çikolatayı almayı unutmayın! Böylece kamp boyunca ateş başında muhteşem çikolatalı lezzetler yakalayabilirsiniz.

 

5. Uçurtma uçurmak

Uçurtma Uçurmak

 

Kimi zaman aileler çocuklarına ilham verir kimi zaman da onlar size! Listemize bir tane klasik eklemeyi de ihmal etmezken birbirinizden ilham alarak birlikte yapacağınız ve sonrasında uçuracağınız uçurtmanın ne kadar eski zamanların en sevilen oyunlarından biri olsa da hala popülerliğini koruduğunu söyleyebiliriz. Özellikle her yaş grubu için harika bir etkinlik olan uçurtma ebeveynler veya kardeşlerle birlikte yapıldığında unutulmaz bir anı olabiliyor.

Ancak uçurtmayı uygun havada yani çok şiddetli olmayan rüzgarlı bir havada uçurmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

 

6. Bol Kakaolu Islak Brownie Yapmak

Islak Browni Yapmak

 

Bazen de evden hiç çıkmak istemeyip ailenizle birlikte evde yapılacak aktiviteler arıyor olabilirsiniz. Bunun için de size harika bir önerimiz var: Brownie yapmak. Belki çocuklarla birlikte brownie yapmak ortalığı biraz dağıtabilir ancak gülen suratlar ve evi sarıp sarmalayan enfes brownie kokusuna kim hayır diyebilir? Üstelik bunu bir oyun haline getirebilirsiniz. Oyuna göre en çok işi yapan kişi kek kabının dibinde kalan çikolatalı karışımı yeme hakkına sahip olur.

Dilerseniz sizin için hazırladığımız muhteşem brownie tarifini "Gerçek Şölen Çikolatasının Lezzetiyle Buluşan Brownie Tarifi" başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Ailenizle birlikte eğlence dolu bir yaz geçirmenizi dileriz!

Paylaş: