Yaz Tatili Planları Yapılsın: Ailece Gidilebilecek Tatil Rotaları

Şölen'le Keşfet

24.04.2024

Yaz Tatili Planları Yapılsın: Ailece Gidilebilecek Tatil Rotaları

Yaz Tatili Planları Yapılsın: Ailece Gidilebilecek Tatil Rotaları

Güneş daha da güçlü parlamaya ve havalar ısınmaya başladı. Bu da demek oluyor ki eğlenceye, denize ve güneşe doyacağımız tatil mevsimi olan yaz geliyor. Yazın eğlencesi ve mutluluğu ise ailece yapılan tatiller ile unutulmaz anılar biriktirmekten geçiyor. Türkiye’nin birbirinden güzel tatil yerleri arasından bir yenisini daha aile albümünde bir hatıraya dönüştürmenin tam zamanı. O halde okulların tatile girdiği, büyükten küçüğe herkesin dinlendiği ve güzel havanın tadını çıkardığı yaz dönemi için tatil planları yapılsın.

“Çocuklar ile gidilecek tatil yerleri nereler?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin, sizin için önerilerimiz var. Masmavi denizi, çocukların eğlenirken öğrenebileceği etkinlikleri ve herkesin bütçesine uygun konaklama seçenekleri ile ailece gidilecek tatil yerlerini incelemeye başlayalım.

 

Marmaris, Muğla

Marmaris, Muğla

Muğla’nın popüler tatil beldeleri arasında yer alan Marmaris, her zevke ve bütçeye uygun otel seçenekleri ile ailece tatil için ilk rotamız. Hem Marmaris merkezde hem de çevresinde çocuk dostu oteller bulmak mümkün. Ayrıca doğa içerisinde tatil yapmak isteyenler için de yeşilin ve mavinin her tonunu içerisinde barındıran Marmaris’in Söğüt, Hisarönü, Selimiye köyleri unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

Marmaris tatilinde tarihi yerleri gezmek, doğal güzellikleri keşfetmek ve çocuklar için eğlenceli aktiviteler yapmak mümkün. Marmaris merkezde bulunan Burunucu Macera Parkı, ailece eğlencenin adresi. İçerisinde tırmanma duvarı, denge parkuru gibi oyun yerleri bulunan bu macera parkının sahili de mevcut. Bu parkta çocuklarınız doyasıya eğlenirken siz de denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Eğlenceli bir günü tarihi bir gezi ile sonlandırmak için de Burunucu Macera Parkı’na yaklaşık 20 dakika yürüme mesafesinde olan Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

 

Didim, Aydın

Didim, Aydın

Hem masmavi denizin tadını çıkarmak hem de çocuklarınızla kültür gezileri yapmak istiyorsanız tüm isteklerinizi karşılayacak seçenek hiç kuşkusuz Didim. Aydın’ın en popüler tatil beldesi olan Didim’in upuzun sahilleri ve antik kentleri ile keyifli bir tatil planlayabilirsiniz.

Çocukla tatil yaparken unutulmaz anılar biriktirmenin yolu hem eğlenmek hem de öğrenmekten geçiyor. Didim ise bunun için eşsiz bir yer. Altınkum Plajı, Akbük Plajı, Akvaryum Plajı gibi Didim’in meşhur plajlarında denizin keyfini çıkarabilir ve ilçenin farklı bölgelerinde tarihe bir yolculuk yapabileceğiniz antik kentlere geziler düzenleyebilirsiniz.

Antik kent gezilerinize ilçeye adını veren ve tarihi MÖ 8000 yılına uzanan Didyma Antik Kenti ile başlayabilirsiniz. Dönemin kehanet merkezi olarak bilinen bu antik kenti gezdikten sonra çevresindeki butik dükkanlarda dolaşmayı ve güzel kafelerde antik kent manzarasına karşı çay molası vermeyi de unutmayın.

Küçük bir molanın ardından kültür gezisine devam etmek için Milet Antik Kenti’ne doğru yola çıkabilirsiniz. “Filozoflar kenti” olarak bilinen Milet Antik Kenti’ne gittiğinizde sadece 10 dakika mesafede olan Priene Antik Kenti’ne de uğramanızı öneririz. Bu yoğun kültür gezisi programınızda size enerji vermesi için Nutymax çeşitlerinden hem kendiniz hem de aileniz için çantanıza atın.

 

Urla, İzmir

Urla, İzmir

İzmir’in yaz aylarında cıvıl cıvıl olan tatil beldesi Urla; pazarından güzel restoranlarına, meşhur köylerinden masmavi denizine kadar bir tatilde aranan her şeyi sunuyor. Gezilecek yerlerle dolu Urla’nın hem merkezinde hem de çevresinde her zevke uygun bir seçenek bulmak oldukça kolay.

Tatil gezilerinize Urla merkezden başlayacak olursak akşamlara renk katan ve birbirinden güzel tasarımların sergilendiği Sanat Sokağı hem alışveriş hem de gezi için eşsiz bir tercih. “Merkezden biraz uzaklaşalım ve çevreyi görelim.” diyorsanız da Urla’nın meşhur köyleri olan Bademler Köyü ve Barbaros Köyü’nü gezi planlarınıza ekleyebilirsiniz.

Bademler Köyü’nde bulunan Çocuk Oyuncakları Müzesi’nin ve Barbaros Köyü’nün rengarenk korkuluklara ev sahipliği yapan Oyuk Festivali’nin de çocukların ilgisini çekeceği kesin. Bu geziyi çocuklar için daha da eğlenceli hale getirmek için Ozmo ’yu da yanınıza almayı unutmayın.

 

Erdek, Balıkesir

Erdek, Balıkesir

İstanbul’da yaşıyor ve tatil için daha yakın bir seçenek arıyorsanız Balıkesir’in Erdek ilçesi ailece tatilinizin adresi olabilir. Hem uygun hem de keyifli bir tatil yapmaya imkan tanıyan Erdek’in sahilleri ve dilerseniz gidebileceğiniz adaları ile dolu dolu bir tatil planı sizi bekliyor.

Erdek’te denize girilecek yerlerin başında Çuğra Plajı geliyor. Upuzun sahili ve masmavi denizi ile yazın tadını çıkarabileceğiniz bu plajın çevresinde birçok konaklama seçeneği de mevcut. Bu otellerde konaklama yaparak tatilinizde otelinizden çıkıp yürüyerek sahile gidebilme rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Balıkesir’in küçük bir ilçesi olan Erdek, aynı zamanda Avşa Adası, Paşalimanı Adası ve Marmara Adası gibi meşhur adalara da geçiş noktası. Erdek’te limandan kalkan Erdek - Paşalimanı feribotları ile bu birbirinden güzel adalara kolaylıkla geçebilir ve tatilinizi yeni keşiflerle renklendirebilirsiniz.

 

Belek, Antalya

Belek, Antalya

Tatil planınız için her şey dahil otel seçenekleri, yemyeşil bir doğa ve Akdeniz’in masmavi sularını arıyorsanız Antalya’nın meşhur tatil beldesi Belek tam size göre. Konforlu konaklama deneyimi sunan Belek’te bulunan her şey dahil oteller, ailece rahat bir tatil yapmak için güzel bir çözüm. Otellerde yer alan çocuk havuzu, oyun alanları gibi alanlar sayesinde de çocukların eğleneceği aktiviteler yapmak mümkün.

Tabii Belek’te eğlence sadece bununla sınırlı değil. Görüntüsüyle bile çocukları heyecanlandıran, Türkiye’nin en büyük yaşam ve eğlence parkı olan The Land of Legends, Belek’te bulunuyor. Çeşit çeşit su kaydırağının, cam bölmeli havuzların ve özel aktivite alanlarının olduğu bu parkta ailece doyasıya eğlenebilirsiniz.

Konfor ve eğlencenin adresi Belek’te tatil planları sadece eğlence odaklı değil tabii ki. “Gezerken öğrenelim.” diyorsanız Türkiye’de bulunan en eski Roma tiyatrosu olan Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu’nu da Belek tatilinizde görebilirsiniz. Efsanelere göre Aspendos kralının güzeller güzeli kızı için Romalı mimar Zenon tarafından MS 139-168 tarihleri arasında inşa edilen bu tarihi yapı, Belek’te görülmesi gereken en önemli yerlerden biri.

 

Şimdi, hepsi birbirinden güzel tatil beldeleri arasından seçiminizi yapıp tatil planınızı oluşturma zamanı. Ama unutmayın ki planınızda asıl önemli olan şey tatil yerlerinin güzelliği değil, ailece yeni bir deneyim yaşamanız. Çünkü yaz tatilinde yapacağınız aktivitelerin ve gezeceğiniz yerlerin hepsi çocukların unutulmaz hatıraları olarak ömür boyu kalacak. Yaz tatilini beklemeden yeni bir hatıra oluşturmak isterseniz de “Bahar Aylarında Gidilebilecek Kamp Alanları” yazımız ile hemen doğa içinde bir aile tatili planı yapabilirsiniz.

 

Paylaş: